![]() |
Jest np. mozliwosc portingu glowicy, klapy wirowe itd.
|
Cytat:
Cytat:
|
Tam własnie są te klapki w kolektorach ssących - jakby je wywalić, to mógłby iść jak w Celice. Ponoć znacznie żwawszy.
Do tego jakaś korekta programu i spoko. Tylko że całość dość problematyczna i pod znakiem zapytania jesli chodzi o 'opłacalność'. |
U Ciebie są te klapki? Bo u mnie nie ma. :nieee:
|
No właśnie ponoć są, choć nie rozbierałem żeby sprawdzać. To jakoś sprytnie jest połączone z programem w ECU, dzięki czemu te silniki rzeczywiscie mało palą. Przestają tłamsić go właśnie gdzieś przy ok 150 (ok 3800 rpm) i wtedy dostaje głos i idzie...ale paliwka też zaraz łyka ostrzej.
Wkurzające w nim jest właśnie to, że przy prędkościach normalnych potrzeba zbędnego wajchowania biegami, choć czuć że silnik by szedł gdyby go coś nie trzymało. |
Zasadniczo Japiszony tak to wszystko wymyśliły, że najprościej (i najtaniej) jest sprzedać auto i kupić mocniejsze. Ale to nie każdemu pasuje. :mruga:
|
Cytat:
|
Zmiana ałta nie wchodzi w grę. Każde nowe jest gorsze od mojego starego, poza tym nauczyłem się z nim żyć.
A i coraz więcej mamy tu dróg, po których można mu popuścić cugle i wtedy jazda nim jest naprawdę przyjemna. Przy 160-170 ryk silnika i gwizd anteny CB i do tego czujesz jak wyrywa po wciśnięciu pedału, to jest to! Paliwka wtedy idzie ok 11-12, jeśli wierzyć jego wskazaniom, ale wskazówka zauważalnie szybko schodzi na dół :sciana: Cóż, jazdy autostradami wychodzą drogo. |
Cytat:
|
Ze zrobiles porting kolektora :P
|
Tylko że nie zrobiłem, bo to całkiem inny kolektor. :P
|
To o to sie rozchodzi :sciana: bo przeciez nie zrobisz portingu na plastikowym kolektorze k***a
|
Nawet na metalowym przez porting nie wydłużysz runnerów ani nie zwiększysz znacząco objętości plenum. Chyba że zbudujesz nowy kolektor.
|
Zacznijcie o konsolach pisać bo nic nie rozumiem. ;p
|
Ale co ma piernik do wiatraka , zwiekszenie objetosci/dlugosci powoduje lepsza prace do ~3000 a powyzej lepiej zeby byl ktrotki dolot bo wystepuja masywne zjawiska falowe . To co jest wazne to jego przeplyw ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:22. |