Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

DarkSlide97 10.05.2016 23:16

A po studiach jesteś?

ed hunter 11.05.2016 05:32

Drogi Darku, splajtuje Ci pierwszy biznes, to pogadamy. :haha:

revolver0 11.05.2016 20:41

A to nie jest tak, że na etacie składki ZUSowskie są mniejsze? Kiedyś tak było.

DarkSlide97 11.05.2016 20:47

Przecież wiadomo, że jak biznes to za granicą :P W Polsce się nie da, zanim się rozwiniesz to składki i podatki Cię zjedzą. Nie mówiąc o urzędnikach czepiających się wszystkiego i strachu przed tym, by się do czegoś nie doczepili, czy mam wszystkie papiery itp...

I dziwią się potem że ludzie wyjeżdżają za granicę.

revolver0 11.05.2016 20:56

Tylko pamiętaj oferowanie środków odurzających i sutenerstwo jest zabronione xD

M@X 11.05.2016 20:59

Pracuje w zalozonym od podstaw polskim biznesie. Da sie ;-). Ale jak ktos chce zalozyc biznes po to by sie nachapac kosztem innych i zwinac za 3 lata to sorry. Korporqcje trzeba budowac na procedura, ale male firmy buduje sie na ludziach. A nie da sie zyskac lojalnych pracownikow wyzyskujac ich.

Zycze Ci, bys trafil finalnie do takiej wlasnie polskiej firmy.

Oczywiscie jak juz przejdzie Ci wizja "wiecznego gigantu" :spoko:

DarkSlide97 11.05.2016 21:04

Sorry, ale praca dla kogoś mnie nie interesuje :) Chyba że byłaby jakaś ekstra-mega-ultra-super-uber-fajna jak np. fotograf/reporter dla NG albo coś w tym guście.
Praca dla kogoś to tylko na dorobienie sobie środków potrzebnych na własny biznes.

A wizja gigantu mi nigdy nie przejdzie. Może zmieni formę, lecz szlajał się będę cały czas, w mniej lub bardziej cywilizowany sposób. Zrobię sobie jeszcze operację żeby nie mieć dzieci i nie będziemy się martwić o jakieś terminy, gumy itp. :)
I będziemy wolni do końca życiaaa :D

mgit 11.05.2016 21:10

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1360369)
A po studiach jesteś?

No oczywiście... dobiłem do 2 stopnia, trzeci sobie odpuściłem z lenistwa... no ale może kiedyś zrobię jak mnie chęć najdzie...

Biznes również założony od podstaw - firma jednoosobowa - dosłownie. I stwierdzam da się... tylko trzeba chcieć - ba i to w POLSCE :spoko:

Do tego w firmie w której pracuję na etat również jest polska, polski właściciel, polski kapitał... i wcale mała nie jest... właściciel zaczynał od klitki... aktualnie kilka hal produkcyjnych zasię nie tylko Europa ale i Afryka.

Berion 12.05.2016 14:48

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1360419)
A wizja gigantu mi nigdy nie przejdzie. Może zmieni formę, lecz szlajał się będę cały czas, w mniej lub bardziej cywilizowany sposób. Zrobię sobie jeszcze operację żeby nie mieć dzieci i nie będziemy się martwić o jakieś terminy, gumy itp. :)
I będziemy wolni do końca życiaaa :D

Z takim myśleniem to rzeczywiście lepiej żebyś nie miał dzieci. Tylko hmm, nie wiem czy wiesz bo może akurat zamiast na biologii, "byłeś wtedy na gigancie", ale po odcięciu jąder zmienia się gospodarka hormonalna organizmu. A jak to pozostawiam w gestii Twojej wyobraźni w którą mimo wszystko wciąż wierzę.

@M@X :haha: Dobre, dałbym reputkę, ale nie mogę.

revolver0 12.05.2016 16:54

Wazektomia, o to chyba chodziło Darkowi.

DarkSlide97 12.05.2016 20:12

Chodzi o to, żeby nadal czuć podniecenie i uprawiać seks ale nie móc zapłodnić kobiety, by nie miała dzieci.
Mam nadzieję że da się coś takiego zrobić :D

@revolver0 dokładnie to :D

revolver0 12.05.2016 20:59

poczytaj tylko o tym, ponoć na początku nie ma 100% skuteczności.

mgit 12.05.2016 21:22

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1360505)
Chodzi o to, żeby nadal czuć podniecenie i uprawiać seks ale nie móc zapłodnić kobiety, by nie miała dzieci.
Mam nadzieję że da się coś takiego zrobić :D

@revolver0 dokładnie to :D

Nie chcesz dzieci - to zrób sobie wazektomie - i po problemie :czytaj:

DarkSlide97 12.05.2016 21:25

O tym właśnie mówię - to idealne rozwiązanie dla mnie :)

ed hunter 12.05.2016 21:35

Ja Ci to za darmo deską z gwoździem zrobię. :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13.