![]() |
A po studiach jesteś?
|
Drogi Darku, splajtuje Ci pierwszy biznes, to pogadamy. :haha:
|
A to nie jest tak, że na etacie składki ZUSowskie są mniejsze? Kiedyś tak było.
|
Przecież wiadomo, że jak biznes to za granicą :P W Polsce się nie da, zanim się rozwiniesz to składki i podatki Cię zjedzą. Nie mówiąc o urzędnikach czepiających się wszystkiego i strachu przed tym, by się do czegoś nie doczepili, czy mam wszystkie papiery itp...
I dziwią się potem że ludzie wyjeżdżają za granicę. |
Tylko pamiętaj oferowanie środków odurzających i sutenerstwo jest zabronione xD
|
Pracuje w zalozonym od podstaw polskim biznesie. Da sie ;-). Ale jak ktos chce zalozyc biznes po to by sie nachapac kosztem innych i zwinac za 3 lata to sorry. Korporqcje trzeba budowac na procedura, ale male firmy buduje sie na ludziach. A nie da sie zyskac lojalnych pracownikow wyzyskujac ich.
Zycze Ci, bys trafil finalnie do takiej wlasnie polskiej firmy. Oczywiscie jak juz przejdzie Ci wizja "wiecznego gigantu" :spoko: |
Sorry, ale praca dla kogoś mnie nie interesuje :) Chyba że byłaby jakaś ekstra-mega-ultra-super-uber-fajna jak np. fotograf/reporter dla NG albo coś w tym guście.
Praca dla kogoś to tylko na dorobienie sobie środków potrzebnych na własny biznes. A wizja gigantu mi nigdy nie przejdzie. Może zmieni formę, lecz szlajał się będę cały czas, w mniej lub bardziej cywilizowany sposób. Zrobię sobie jeszcze operację żeby nie mieć dzieci i nie będziemy się martwić o jakieś terminy, gumy itp. :) I będziemy wolni do końca życiaaa :D |
Cytat:
Biznes również założony od podstaw - firma jednoosobowa - dosłownie. I stwierdzam da się... tylko trzeba chcieć - ba i to w POLSCE :spoko: Do tego w firmie w której pracuję na etat również jest polska, polski właściciel, polski kapitał... i wcale mała nie jest... właściciel zaczynał od klitki... aktualnie kilka hal produkcyjnych zasię nie tylko Europa ale i Afryka. |
Cytat:
@M@X :haha: Dobre, dałbym reputkę, ale nie mogę. |
Wazektomia, o to chyba chodziło Darkowi.
|
Chodzi o to, żeby nadal czuć podniecenie i uprawiać seks ale nie móc zapłodnić kobiety, by nie miała dzieci.
Mam nadzieję że da się coś takiego zrobić :D @revolver0 dokładnie to :D |
poczytaj tylko o tym, ponoć na początku nie ma 100% skuteczności.
|
Cytat:
|
O tym właśnie mówię - to idealne rozwiązanie dla mnie :)
|
Ja Ci to za darmo deską z gwoździem zrobię. :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |