Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy NFS coraz bliżej :D (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-nfs-coraz-blizej-d-41445/)

Kasprzak 22.11.2004 18:53

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Qrde, a po co B? Jakoś widzę że mało wiem o klawiszologii w tej gierce. Jakieś klawisze jeszcze coś jeszcze ?

poprostu B to widok z przodu. na T chyba są statystkyki. Wiecej nie pamietam. (klawiszologie masz w opcjach klawy)

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja mam Radeona 9550XT z taktowanie rdzeń 450Mhz i pamiątki 600Mhz i chodzi na max. detalach

Więcej nie podkręcałem bo nie chcę jej przemęczać, a pozatym zasilacz 300W nie wytrzymuje

no to ladnie. Ja jakbym mial to bym od razu przerabial na 9600Pro (odpowiednie pamieci i czas dostepu), a ile za niego dales?Powoli trzeba sie przymierzyc do nowej karty, a nie mam siana zeby wydawac na 9800Pro i tego typu. Max 300-350zl...ale nie spieszy sie.

B@rtek 22.11.2004 20:59

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
no to ladnie. Ja jakbym mial to bym od razu przerabial na 9600Pro (odpowiednie pamieci i czas dostepu), a ile za niego dales?Powoli trzeba sie przymierzyc do nowej karty, a nie mam siana zeby wydawac na 9800Pro i tego typu. Max 300-350zl...ale nie spieszy sie.

Ja tego 9550Xt kupiłem za 400zł.

Rdzeń na tej karcie to RV360 (taki jak w 9600XT) i pamięci Samsung 2,8ns :D

bakupl 22.11.2004 21:00

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja tego 9550Xt kupiłem za 400zł.

Rdzeń na tej karcie to RV360 (taki jak w 9600XT) i pamięci Samsung 2,8ns :D

To go kręć na .. 9600 :D

mallow 22.11.2004 21:04

A ja dalej siedze na 26% i jezdze w ciemno po mapie i szukam jakis ukrytych wyscigow, bo nc nie mam dalej :(

B@rtek 22.11.2004 21:06

Cytat:

Napisany przez bakupl
To go kręć na .. 9600 :D

Chciałem go puścić z nastepującymi ustawieniami rdzeń: 500Mhz i pamięci: 700Mhz ale zasilacz nie wytrzymuje, bo jest tylko 300W (ale będę wymianiał :D)

ZbigNieff 22.11.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez mallow
A ja dalej siedze na 26% i jezdze w ciemno po mapie i szukam jakis ukrytych wyscigow, bo nc nie mam dalej :(

Musisz wymienic lusterka - zderzaki - lampy cokolwiek zeby "wizual rejting"
Ci sie podniosl - wtedy zechca Cie do gazety i pojawia sie nowe wyscigi na
mapie... ;) powodzenia...

Peace Ziommm.... ;p

mallow 22.11.2004 22:13

No to fajno :(( Bo kupilem se A3 i nie mam kasy juz nic :/ Na visual tuning :/ wszycho w silnik ://// widze ze bede sie musial w outruny bawic :/

tengu 23.11.2004 07:55

To dobrze że wtedy sobie kupiłem GF3Ti200 128MB zamiast GF4MX440 64MB (cene miałem tę samą - mam światła, błyszczący lakier, normalnie wygląda prawie jak jedynka w max (pół paska detali ale wyłączone light trails i motion blur ręcznie) i śmiga w 800x600. (tylko w filmikach przed wyścigiem trochę haczy)

Do tej pory 48% TT-ką i zaniedbałem niestety Toyotkę :( .
(Czy dzielnica na lewo od portu to jest ostatnia, czy jest coś jeszcze)

@mallow - tu chodzi dokładnie o wykonanie tego co chce sponsor chyba - przynajmniej tak mi wychodzi z obserwacji i chyba jest tak, że najtrudniej to mieć te DVD covers i URLe (pościgaj się trochę w outrunach może się jakiś URL odblokuje)

Pagerus 23.11.2004 08:43

To ja też mam małe pytanko. U mnie na Radku 9000Pro gra śmiga dość nieźle - są wszystkie efekty świetlne i w ogóle... ale mój brat ma GeForce 4 MX440 i nie ma w grze tych niby tłumów (ani panienek startujących wyścigi o ile dobrze pamiętam)... W opcjach nie ma w ogóle opcji CROWDS (która włącza te wszystkie "ludziki")... Pewnie karta już nieco stara i dlatego nie obsługuje wszystkiego, nie? Tylko czy do wyświetlania tych "ludzików" musi już być karta z obsługą DX8 i więcej? Co do świateł to w sumie nie pamiętam czy mu się wyświetlają - muszę sprawdzić...
A co do moich postępów w grze to mam 34% ukończone - i moja Toyotka wygląda coraz piękniej - tylko ciągle zapominam wrzucić obrazki :P

B@rtek 23.11.2004 14:48

Cytat:

Napisany przez Pagerus
To ja też mam małe pytanko. U mnie na Radku 9000Pro gra śmiga dość nieźle - są wszystkie efekty świetlne i w ogóle... ale mój brat ma GeForce 4 MX440 i nie ma w grze tych niby tłumów (ani panienek startujących wyścigi o ile dobrze pamiętam)... W opcjach nie ma w ogóle opcji CROWDS (która włącza te wszystkie "ludziki")... Pewnie karta już nieco stara i dlatego nie obsługuje wszystkiego, nie? Tylko czy do wyświetlania tych "ludzików" musi już być karta z obsługą DX8 i więcej? Co do świateł to w sumie nie pamiętam czy mu się wyświetlają - muszę sprawdzić...
A co do moich postępów w grze to mam 34% ukończone - i moja Toyotka wygląda coraz piękniej - tylko ciągle zapominam wrzucić obrazki :P

Aby mieć ludziki, światła i rozmazanie trzeba mieć kartę zgodną z min. DirectX 8.1 :taktak:

Pagerus 23.11.2004 15:08

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Aby mieć ludziki, światła i rozmazanie trzeba mieć kartę zgodną z min. DirectX 8.1 :taktak:

Aha - no to tak jak podejrzewałem - dzięki :piwo:

Mały UPDATE - z tego co pisze w instrukcji to wynika, że ta karta jest zgodna z DirectX 8.1... a stery są najnowsze...

Pawel_k 23.11.2004 16:01

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Aha - no to tak jak podejrzewałem - dzięki :piwo:

Mały UPDATE - z tego co pisze w instrukcji to wynika, że ta karta jest zgodna z DirectX 8.1... a stery są najnowsze...

tylko ze gdy karta jest zgodna z dx8.1 to wtedy przechodzi calego marka 2001se a te mx'y go calego nieprzechodza [test nature np] :P
gf4mx jest takim blizniakiem gf2 a ten to napewno niejest rowny gf4ti ktory jest zgodny z 8.1
cos w instrukcji uprawili ci marketing ;)

zreszta co ty zes sie po karcie do pasjansa spodziewal? ;)

Y@nkee_PL 23.11.2004 16:13

zgodny ale nie w 100%, brakuje mu naważniejszej dziś rzeczy... obsługi SHADERÓW
stąd te cyrki ;)

Pagerus 23.11.2004 16:38

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
tylko ze gdy karta jest zgodna z dx8.1 to wtedy przechodzi calego marka 2001se a te mx'y go calego nieprzechodza [test nature np] :P
gf4mx jest takim blizniakiem gf2 a ten to napewno niejest rowny gf4ti ktory jest zgodny z 8.1

To na szczęście nie moja karta - tylko brata :P Ja mam Radka 9000Pro :) Ale nie wydaje mi się mimo wszystko aby mi Nature przechodziło na 3d marku... :| A "ludziki" i światła w NFSie mam...

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
zgodny ale nie w 100%, brakuje mu naważniejszej dziś rzeczy... obsługi SHADERÓW
stąd te cyrki ;)

Całkiem możliwe... Aż tak się nie wgłębiałem... ale czy te "ludziki" to aż takie wymagania mają? :P

andrzejj9 23.11.2004 16:40

Cytat:

Napisany przez Pawel_k

^_^ :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:26.