![]() |
|
Coz, przekroczyles..;-)
Jesli zmiesciles sie w tych 20 to moze nie przyjdzie. Nie mniej jednak jesli juz przyjdzie fotka to zobacz czy innego pojazdu w tle nie ma. |
Jak błysnęło to rzuciłem okiem na licznik: ponad 60 przy ograniczeniu do 40. Pytanie ile miałem w momencie pomiaru (nie błysku) i komu jednak zrobili zdjęcie: mnie, temu za mną czy z przeciwka.
Najbardziej zdziwiony jestem błyskiem: 14.00, pełne słońce "w mordę" i tu błysk. Nic to, trzeba czekać na listonosza. :> W ciągu miesiąca przejechałem koło 300 radarów ale 300 fotek to się nie spodziewam. :nie: |
Cytat:
;-) |
Zdarzają się straszaki, a przynajmniej zdarzały się, bo pewnie docelowo chodzi im o pełne wyposażenie wszystkich skrzynek.
Przyjdzie ci czekać w niepewności dość długo, mają chyba na to do 6 m-cy. Fotoradary aktywne w zarządzie ITD mają być pomalowane na żółto, jest to określone przepisami z okresem przejściowym wprowadzenia w życie. Nie pamiętam już do kiedy jest ten okres, czy może już się skończył. Dawno już nie widziałem obsadzonego szarego fotoradaru, za to żółte wszystkie są czynne. Jak uważnie spojrzysz mijając takiego, to widać obiektyw w środku. Jest jeszcze kwestia fotoradarów w gestii straży miejskich. Tu jest tak namieszane, że już sam się pogubiłem. |
Przyjdzie :( One na darmo (i za darmo) nie błyskają...
|
Błysnął mi białym światłem w oczy w dzień, przy bardzo dobrym oświetleniu (słońce). Przyjdzie do domu fotka czy to tylko podpucha ???
Podobno niepomalowane na żółto radary też robią fotki. k***a |
Zawsze mozesz wydac mniej i wynajac a sasiadow uwalisz, a jak dobrze skitrasz to i sie nie kapna gdzie stal
Kto co lubi ;-))) |
Policja może skorzystać z nagrania z prywatnego monitoringu jako dowodu w sądzie np. żeby ujawnić sprawcę kradzieży. Może i na tej samej zasadzie można by było i tutaj postąpić :P
Tylko, że: wydałbyś na fotoradar 20k zł, a za dwa dni ktoś by Ci go spalił :D |
W sumie to ciekawe czy by sie dalo. Oczywiscie nie ty na tym zarobisz ale...gdyby udac sie na komende z duza iloscia fot i papierem potwierdzajacym poprawnosc dzialania fotoradaru...
:D |
Mam takie nietypowe pytanie, czy mógłbym na posesji postawić fotoradar?
Mieszkam przy ulicy wiazdowej do miasta i bym nieźle zarobił :) Ludzie czasem jeżdżą jak na wyścigach. |
I żeby to nie było że w dzikiej Rosji!
Wydarzenie w cywilizowanym NYtoast2 Policja uniewinniła kierowce Range Rover zakwalifikowała zdarzenia jako zagrożenie życia dla niego ale i tak wylądował w szpitalu pobity przez motocyklistówk***a http://www.liveleak.com/view?i=319_1380522846 |
Ale duże pałki.
|
Jest bardzo zła pogoda na palenie wozów TVN, policja ma małe środki.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |