![]() |
|
Też mam w pracy telewizor; nawet go raz widziałem, przechodząc :D Kilka razy oglądałem w pracy kątem oka skoki na komputerze i to wszystko - do telewizora nie zaszedłem ani razu...
|
Jak wracalem z nocnego fotografowania (co pewnie widzieliscie) to w Pszczynie przed nami jechal ktos slalomem, jak n-a-j-e-b-a-n-y wiec dlugo sie nie zastanawiajac zadzwonilismy na policje. Odebrala Pszczyna. Wysle patrol ale przekaze na Tychy w razie w. Sluszna decyzja bo odcinek krotki wiec ciezko pewnie zdazyc.
W Tychach drugi telefon i zglaszaja sie Tychy. Gosc troche niemily ale powiedzial, ze patrole wyslane. Nawalony przestrzelil zwezenie (bo S1 tam w remoncie) pojchalismy za droga jak trzeba i zjechalismy kawalek dalej. Poczekalismy i znow za niego. Jedziemy...zjazd na Jaworzno...ale nie, jedziemy za gosciem! Jak cos to telefon na wojewodzka w Katowicach, ci juz pewnie cos zrobia. No ale patrol juz stal w Ducato wiec dlugimi jeszcze na wszelki wypadek. Zalapali. Znow slalom wiec kogut poszedl w ruch. Pojechalismy dalej. Jako dupochron nagrywalem cala sytuacje. Jesli nie przeczytam nic o tym w ciagu kilku dni w prasie to zrobie uzytek z nastominutowego nagrania, lacznie z tym jak policja zatrzymuje samochod. Wyszlo nieco dalej ale chyba bylo warto. Goscia (lub babe) o malo co kilka aut nie sciegnelo jak zjezdzal na pas obok. |
Dobrze zrobiles Demek , takich baranow nalezy tepic bo dla mnie jazda po pijaku to to samo co wziac kalacha i walic na slepo w tlum ludzi ;)
|
demek, tak się składa, że jechałem tam dzisiaj od strony parku przez przejazd kolejowy i jak światłą są, za światłami dzisiaj też 3 auta puknięte na awaryjnych stały, właśnie ok przed 18:00 :D
ta droga tam jakaś przeklęta jest. |
W sobotę byłem u znajomego i obejrzeliśmy "Drogówkę" (ocenę filmu pominę..). Wracam później wieczorem od niego, wyjeżdżam na główną ulicę (w stronę Wrocławia) i widzę.. samochód stojący na boku i faceta, który próbuje go z powrotem na koła postawić..
Zatrzymałem się, wysiadłem (w międzyczasie dwa inne samochody stanęły i ludzie podeszli) - upewniłem się, że w samochodzie nikogo więcej nie bylo, zobaczyłem że powyciekały już różne płyny, popatrzyłem co już oni próbują zrobić i.. wróciłem do samochodu i pojechałem. Nie wiem czy facet był podpity (chociaż nie wykluczam), ale jak zobaczyłem ślady na pasie zieleni (przeciął jadąc w drugim kierunku) i jak go obróciło, to jak dla mnie ten samochód już sam nie pojedzie. Niemniej.. akurat po obejrzeniu Drogówki ciekawie to wyglądało ;) |
Cytat:
|
W lokalnych prasach wiekszosc tego typu zdarzen jest odnotowane. Na stronach komisariatow podobnie szczegolnie jesli chodzi o kierowcow na gazie...tym podwojnym
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...,,,654357.html to co kurka ? choinki nie będzie ! :buu:
|
Cytat:
Odpisala mi KMP w Tychach. Ze kierujacy nie byl na gazie. Jak ktos chce moge dac link do filmow na priv i niech sam oceni co sie pewnie stalo ;-) |
Ciekawe ile.
|
Berionu dostales linka na PM. Ocen sam jak ktos to auto prowadzil...
|
A ucierpiał ktoś ? Jeżeli nie to nie wiem po co to lamentowanie, przeszłości i tak nie zmienisz. Jak mniemam do prawdy też już nie dojdziesz, pozostało tylko gdybanie, za którym nie przepadam.
|
A to juz wiem dlaczego masz takie zdanie o fotoradarach skoro akceptujesz nawalonego kogos albo zjaranego/nacpanego.
Gdyby gosc przysypial albo by go cos dopadlo to pewnie policja by mi o tym napisala... No ale coz. Ta sprawa sie tak nie skonczy. |
lepiej zapobiegac czy leczyc?
jazda za szybko jest ok poki nikt nie cierpi? to moze jazda po pijaku tak samo? Demek zachowal sie jak powienien kazdy pozadny obywatel :piwo: dziwny kraj, w ktorym ludzie sie temu dziwia |
Nimalu tobie tez linka poslalem. Ogladnij i sam ocen czy byla potrzeba dzwonienia czytez nie...w mpc hc sobie troche rozjasnij, bedzie lepiej widac.
Nie zapomnij nam tu opisac wrazen ;-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:48. |
|