![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.jaworzno.pl/aktualnosci/m...zmienia-zdanie jako, ze A4 jest ~1,5km od miejsca powstania nowej drogi...stara zostala poszerzona pare lat temu zeby byly dwa pasy ale ani za sld ani za pis na to nie pozwolono...bo A4... ciesze sie, ze prezydent ma jaja i powiedzial, ze zrobimy sami PS niech jakis admin lub mod polaczy z poprzednim bo mi wyskauje, ze nie mozna wyswietlic strony przy edycie |
Cytat:
|
To od tego wąchania tak ma :sciana:
|
A zauważyliście, że wieczorne wiadomości zawsze zaczynają od "Dobry wieczór", a później przez pół godziny opowiadają dlaczego nie jest?
|
chciałbym odnieść się do zakazu palenia w pojazdach.
Prawda jest taka że kategoryczny zakaz palenia powinien obowiązywać w środkach transportu zbiorowego - tu komunikacja miejska, pkp, pks i pokrewne, ale także taryfy. nie raz spotkałem się ze kierowca autobusu komunikacji miejskiej pali i nic sobie nie robi z uwag ( a nawet raz kazał mi opuścić pojazd - prawie wojna była, tylko dzięki temu że straż miejska jechała - nocny to był - dojechałem do domu) powinno być solidnie egzekwowane. Co do palenia w samochodach prywatnych nie mam nic, jak wszystko zostaje w samochodzie (bądz opuszcza go w sposób nie przeszkadzający mi) Sam zapis jest żle skonstruowany, powinna być mowa o przewoźnikach wszelkiego typu - osoba prywatna takim kimś nie jest... prawnikiem nie jestem, nie znam pojęć :) |
W zasadzie to nie wiadomo do czego ma ten przepis służyć oprócz łupienia kolejnych kierowców-skoro uważają że papierochy są trucizną to niech zakażą produkcji i sprzedaży.
|
Cytat:
|
Chyba w USA udowodniono że koszty leczenia następstw palenia przekraczają zyski z akcyzy i podatków za fajki.Zgodza się że koncernów tytoniowych nie stać.
Nasze osły kochają fikcje dlatego działają np.ośrodki przeciwdziałania alkoholizmowi potrzebne tylko urzędnikom którzy w nich pracują. |
Może w USA te koszty są wyższe, bo tam się te następstwa leczy.
U nas jest po naszemu, czyli najpierw ma się zyski, a potem nie ma na leczenie. Po co leczyć palacza, który palił świadomie? Jest tyle ważnych potrzeb machiny państwowej, że tu szkoda...a i oszczędności na rentach/emeryturach jeszcze są. :taktak: |
Cytat:
A zaraz uroczyście przedstawią nowe fotoradary z czujnikami zadymienia szoferki:D |
|
Cytat:
http://www.reuters.com/article/marke...44623120090619 |
gospodarka usa i tak już kuleje, a kolejny gwóźdź do trumny jest im niepotrzebny.
|
Cytat:
i zastrzelic na koncu zeby wiecej tego nie zrobil |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |