Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Jarson 19.12.2009 17:30

Część argumentów tego gościa jak najbardziej rozumiem, tylko nie bardzo mi się chce wierzyć, że on tak okropnie martwi się o swoje przyszłe dzieci.

Cytat:

Mam 28 lat i najtrudniej przyszło mi podjąć decyzję o odłożeniu na czas nieokreślony założenia własnej rodziny
Bo akurat pierwszorzędnym powodem żenienia się jest chęć posiadania dzieci. Można się pobierać z miłości, z pożądania, z chęci nie bycia samym, dlatego, że we dwoje łatwiej jest się utrzymać, ale nie dlatego, że myśli się o dzieciach.

Cytat:

strach się rodzić w kraju bez przyszłości gdzie ton nadaje barbarzyńska dzicz
Z ojcem tchórzem na pewno... Bo to nie dziecko się boi tylko rodzic jak widzę.

Cóż, może sobie gościu pojedzie za rok czy dwa, przez następne 2-3 lata (jak baardzo dobrze pójdzie) będzie się dorabiał, a potem wreszcie ożeni się z rówieśniczką i po jakimś czasie pomyślą o dzieciach. To nic, że mądrzy starsi ludzie mówią, że "zdrowie najważniejsze", a o tym akurat autor komentarza w ogóle nie myśli (najbardziej korzystny wiek dla kobiety na pierwsze dziecko to okolice 20 rż).

Egoizm w czystej postaci, żadna tam troska.

grzeniu 19.12.2009 17:37

Cytat:

...Bo akurat pierwszorzędnym powodem żenienia się jest chęć posiadania dzieci. Można się pobierać z miłości, z pożądania, z chęci nie bycia samym, dlatego, że we dwoje łatwiej jest się utrzymać, ale nie dlatego, że myśli się o dzieciach.
Nie no, proszę cię Jarson... :sciana:

rycho 19.12.2009 17:55

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1067656)

Zaraz się przewrócę...
I zejdę...

grzeniu 19.12.2009 17:57

Zejdź.
Tylko mi pusto nie wracaj.

czary2mary 19.12.2009 18:24

Alexis Kwaśniewski dziś ogłosił w TVN

"Po wojnie Polska była ruiną i częścią Związku Radzieckiego. Po stanie wojennym jesteśmy w NATO, Unii Europejskiej, jesteśmy jedyny krajem w Europie, który nie ucierpiał w wyniku kryzysu, mamy stacje telewizyjne, które wyglądają jak pałace i piękne dziennikarki jak Justyna Pochanke"

Czyżby znowu nachl.........y?

Zetoxa 19.12.2009 18:30

nie, tylko po trzech drinkach:sciana:

ed hunter 19.12.2009 19:29

Taaaa... po trzech winkach...

Jarson 19.12.2009 20:08

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1067656)

Grzeniu, mi nie chodzi o to, że wszystkie wymienione to są właściwe podejścia, ale że to są takie, jakie biorą pod uwagę młodzi ludzie, decydując się mieszkać razem. Natomiast nie spotkałem się z młodymi ludźmi, którzy decydowali się na zamieszkanie razem, bo chcą mieć dzieci :|

czero 21.12.2009 10:44

http://zwierzeta.wm.pl/Kubelek-z-wod...c-karpia,85449

ekodeb.ile czy rzeczywisty problem?

Dla mnie chyba w wiekszej racji to pierwsze. Uwazam to za przesade. Karp i tak zginie, moze i nawet tego samego dnia, a wydluzanie mu zycia w watpliwie humanitarnych warunkach - noszenie na mrozie - uwazam za zbedne.

ed hunter 21.12.2009 10:50

Jeszcze trochę i trzeba będzie mieć skończony kurs "humanitarnego" uboju, żeby kupić żywą rybę.

Za to ludzi będzie się poddawać eutanazji dla ich dobra - tu nie ma problemu humanitarnego...

polakT 21.12.2009 11:14

proponuje rozwiązanie: koło stoiska stoi kubełek z wodą i wiszą reklamówki / torebki, pani sprzedaje do kubełka z wodą, a klient sobie przepakowuje delikwenta do reklamówki.

Oczywiście jest to zbędne obciążanie klienta, ale w tym przypadku to chyba można... sobie darować...

andrzejj9 21.12.2009 11:38

Cytat:

Napisany przez czero (Post 1068013)
http://zwierzeta.wm.pl/Kubelek-z-wod...c-karpia,85449

ekodeb.ile czy rzeczywisty problem?

Dla mnie chyba w wiekszej racji to pierwsze. Uwazam to za przesade. Karp i tak zginie, moze i nawet tego samego dnia, a wydluzanie mu zycia w watpliwie humanitarnych warunkach - noszenie na mrozie - uwazam za zbedne.

Oburzeni jesteśmy dlatego, że przyzwyczailiśmy się do czegoś innego. A karp to również zwierzę, a powolne jego duszenie po wyjęciu z wody nie jest najbardziej humanitarnym sposobem uśmiercania.

Generalnie sam nie wiem, co o tym sądzić. W sumie jestem za tym, żeby zwierzęta, jeśli już muszą być zabijane, były w sposób najmniej dla nich bolesny. W przypadku ryb podobno jednym z takim jest zamrażanie, kiedy one pod wpływem niskiej temperatury po prostu usypiają. Więc może sprzedawać karpia zamrożonego?

sobrus 21.12.2009 12:02

Dla mnie to o tyle głupie, że to zwierze zginie i tak w sposób mało humanitarny.
Bo po przyniesieniu do domu wyciągną go z wody i uduszą.

Nie oszukujmy sie, myśle że wiele z karpi kończy w taki sposób, bo gospodyni nie ma dość nerwów by mu uciąć łeb. W domu mieliśmy przypadek gdy martwy (ze sklepu) - jak myśleliśmy - karp zaczął oddychać, ale ze był w foliowej siatce nie szło mu za dobrze.... Nie było to miłe, dla karpia z pewnością też nie. Brat lekarz go uśmiercił, ale ja bym nie chciał. Troche głupio jak pomyśle że zabijając go wyświadcze mu przysługe. A moze lepiej zanieść go nad jezioro i wypuścić.

Dla mnie to w ogóle głupota że ludzie kupują żywe karpie i zabijają je w domach. Ludzie to dzikie bydło gdzies na YT jest filmik jak gościo smaży żywą rybę (częśc smaży , a drugą częśc chłodzi żeby ryba żyła).
To jest chore, karpie powinny być sprzedawane martwe, a zabijane profesjonalnie.

Z reszta co tu duzo mówić, przykładów jest tysiące. A kraby itd gotowane żywcem. Fajne danie :ysz:

Osobiście nie lubie karpia, ma za dużo ości. A juz z zabijaniem to w ogóle "nieopłacalna" potrawa.

nimal 21.12.2009 12:26

imho zabijanie w sklepie bylo by najsensowniejsze (skoro ludzie sie upieraja, zeby widziec jeszcze jak plywa...)
ale pomysly z kubelkami to po prostu idio.tyzm

andy 21.12.2009 13:02

Dokument o Florydzie na przełomie lat 80. Długie ale warto obejrzeć.
http://www.wykop.pl/link/275163/flor...zelomie-lat-80

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:28.