Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

andy 27.12.2010 18:37

To nie religia jest problemem a ludzie.

DejaVu 27.12.2010 18:39

Masz na myśli zwykłych zjadaczy chleba-cze fanatyków :>

andy 27.12.2010 18:59

Cytat:

Masz na myśli zwykłych zjadaczy chleba-cze fanatyków :>
Fanatyków. Ludzie zawsze znajdą pretekst do nienawiści - inna religia, inny kolor skóry czy choćby inne barwy klubowe.

czary2mary 27.12.2010 19:28

Ilość załączników: 1
Załącznik 56372

DejaVu 27.12.2010 19:31

Staśka pandy nie kocha :buu: rasistką jest chyba :sciana:

pali 27.12.2010 19:38

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1135723)
Masz rację ale zauważ jak "inna" religia wyglądała kilkaset lat temu ;) Wojny krzyżowe, palenie na stosie...
Muzułmanie są po prostu gdzieś w tym okresie kiedy chrześcijanie palili "niewiernych", czarownice itp. na stosie.

Niektórzy uważają, że nie trzeba sięgać aż tak daleko i proponują przyjrzeć się ekspansji Kościoła rzymskokatolickiego w Afryce.

Patrix 27.12.2010 19:40

Jest jest jeszcze rumuńska panda.
andy w przypadku islamu oni swoje zachowanie tlumacza, że tak im nakazuje religia wiec to ich religia jest zła a ich zachowanie jest tego wynikiem.

ed hunter 27.12.2010 19:45

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1135839)
Niektórzy uważają, że nie trzeba sięgać aż tak daleko i proponują przyjrzeć się ekspansji Kościoła rzymskokatolickiego w Afryce.

Tak, właśnie w Afryce najbardziej prześladują katolików.

pali 27.12.2010 19:54

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1135840)
andy w przypadku islamu oni swoje zachowanie tlumacza, że tak im nakazuje religia wiec to ich religia jest zła a ich zachowanie jest tego wynikiem.

Jeśli twoje rozumowanie jest właściwe, to musisz przyznać że chrześcijaństwo jest diabłem wcielonym - bo wszelkie bezeceństwa najczęściej były tłumaczone chrześcijańską troską o bliźniego.
Teraz zresztą też, ale już bardziej osobiście, bez instytucji.

Edu,
zależy gdzie, ale nie spieram się, bo zupełnie nie o to mi chodziło.

ed hunter 27.12.2010 20:06

RMF: Rząd ukrywał, że na drogi nie ma pieniędzy

:rotfl:

Patrix 27.12.2010 20:16

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1135844)
Jeśli twoje rozumowanie jest właściwe, to musisz przyznać że chrześcijaństwo jest diabłem wcielonym - bo wszelkie bezeceństwa najczęściej były tłumaczone chrześcijańską troską o bliźniego.
Teraz zresztą też, ale już bardziej osobiście, bez instytucji.

Że co, niby chrześcijaństwo jest gorsze ?
Oni w imię ich guru szykanują, zastraszają, dyktują, wysadzają, podpalają, stają się męczennikami i sądzą, że idą za to do nieba :)...
Opisz mi tego naszego diabła wcielonego ale teraz, z dzisiaj a nie x lat temu :)

W Afryce nigdy nie byłem więc wiem to co wyczytam - chrześcijanie nikogo tam nie mordują w imię Boga tylko budują szkoły i pomagają biednym. No ale może w błędzie jestem.

andy 27.12.2010 22:10

Cytat:

Że co, niby chrześcijaństwo jest gorsze ?
Oni w imię ich guru szykanują, zastraszają, dyktują, wysadzają, podpalają, stają się męczennikami i sądzą, że idą za to do nieba :)...
Opisz mi tego naszego diabła wcielonego ale teraz, z dzisiaj a nie x lat temu :)
Nie chodzi czy lepsze czy gorsze, nie myśl w tym kierunku. Po prostu chrześcijaństwo było takie samo jak teraz jest islam, mordowanie w imie religii, nawracanie siłą. To że działo się to n lat temu nie ma nic do rzeczy. Islam po prostu jest w tym okresie kiedy chrześcijaństwo było kilkaset lat temu.

Patrix 27.12.2010 22:20

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1135869)
Nie chodzi czy lepsze czy gorsze, nie myśl w tym kierunku.

Odnosiłem się do zdania @pali o 'diable wcielonym' i nie chodziło mi o rozumienie tego w tym kontekście o jakim myślisz.

Cytat:

Po prostu chrześcijaństwo było takie samo jak teraz jest islam, mordowanie w imie religii, nawracanie siłą.

Było, no ale wtedy była ciemnota - palili czarownice i myśleli, że ziemia jest płaska.

Cytat:

To że działo się to n lat temu nie ma nic do rzeczy. Islam po prostu jest w tym okresie kiedy chrześcijaństwo było kilkaset lat temu.

W sensie tacy zacofani ?
Wiesz... być aż tak zacofanym w XXIw to chyba z własnego wyboru trzeba być. :sciana:
Pytanie teraz co powoduje zacofanie... wg czego oni 'nawracają' i wg czego myślą, że po wysadzeniu się pójdą do góry a nie w dół-
w tym momencie temat znowu rozbija się o księgi.

Qbi@k 27.12.2010 22:27

Katolicyzm dalej jest zacofany :taktak: Przecież jeszcze niedawno nie można było robić przeszczepów i dokonywać transfuzji krwi :D A prezerwatywy dalej są zakazane. Przecież to ciemnota na całego :D

Patrix 27.12.2010 22:38

Cytat:

Napisany przez Qbi@k (Post 1135874)
Katolicyzm dalej jest zacofany :taktak: Przecież jeszcze niedawno nie można było robić przeszczepów i dokonywać transfuzji krwi :D

Nie wiem czy się wstydzić bo pierwszy raz to słyszę, może mieszkasz na północy kraju? :>
Słyszałem jedynie, że pewna grupa ludzi nazywanych 'świadkami' utrzymuje taki zakaz.

Cytat:

Napisany przez Qbi@k (Post 1135874)
A prezerwatywy dalej są zakazane. Przecież to ciemnota na całego :D

Z nami jest taki problem, że tak papież gada a my robimy swoje tzn olewamy zakaz.
W Islamie jest gorzej tam wszystko traktują poważnie :rotfl:

Kto jest ciemniejszy sam oceń ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58.