![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
![]() |
Tak z tego samego pendriva nic z nim nie robiłem jedyne co to do laptopa zamontowałem dysk ssd
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
W sumie to dobrze, że trafił Ci się ten problem. Spróbujemy go rozwiązać korzystając z ImDisk zamiast firadisk. Postaramy się jeszcze dzisiaj (najpóźniej jutro) wrzucic tu na forum wersję beta.
|
|
|
#3 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Dostępna jest nowa wersja menu w wersji 2.15.
Zmiany: - zaktualizowano GRUB'a do najnowszej wersji - dodano netboot.xyz do podmenu Network Boot (umożliwia instalacje wielu dystrybucji unixowych bezpośrednio z Internetu oraz uruchamianie bezpośrednio z Internetu różnych narzędzi typu Clonezilla, UltimateBoot, etc )) - zmieniono sterowniki Firadisk na ImDisk - usprawniono instalator Uwagi mile widziane.
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Nie widzę żeby było do pobrania poprawcie mnie jeśli się mylę .
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Poprawione linki....
|
|
|
#6 |
|
![]() |
U mnie dalej to samo ale zapewne to wina mojego laptopa próbowałem na kilku pendrajwach wrzucałem nawet wczesniejsze wersje menu i nic. Tak jak pisałem wczesniej jedyne co zrobiłem w laptopie do zamontowałem dysk SSD i zmieniłem tryb na ACHI
Jednak na najnowszym menu instalacja windows 10 dział wyskakiwało coś takiego jak na zdjęciu pierwszym ale zmieniłem nazwę iso. Przy instalacji windows 7 wyskakuje zdjecie nr 2
Ostatnio zmieniany przez Pawelg89 : 10.03.2016 o godz. 12:10 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
wyłączonym AHCI jest to samo?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
tak to samo tzn windows 10 dział a z 7 wyskakuje ten product key
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
A czy pendrajw jest podpinany przez port USB 2.0 czy 3.0?
|
|
|
#10 |
|
![]() |
sandisk 64gb extreme ale podpinam przy instalacji pod 2.0
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Niestety nie wiem, jaka może być przyczyna Twoich problemów.
|
|
|
#12 |
|
![]() |
Witam,
Niestety mam ten sam problem co kolega Pawelg89 Problem nie występuje na wszystkich komputerach, nie ma znaczenia czy pendrive jest w usb2.0 czy 3.0. Pendrive to ADATA UV-150 16gb (usb3.0) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Ten sam problem, czyli instalacja Windows 10 przebiega poprawnie, a instalacja Windows 7 "utyka" w tym samym miejscu co u kolegi na poprzednies stronie wątku?
Czy możesz podać konfigurację komputera (nazwa, symbol, symbol płyty głównej, do którego kontrolera podpięty jest dysk twardy/SSD)?
|
|
|
#14 |
|
![]() |
Więc tak
Przepraszam, że tak późno odpisuje, ale wcześniej nie miałem zbytnio czasu.Zauważyłem problem z dyskami jest na nowszych komputerach.Jednak nie zawsze, teraz mam na przykład Laptopa HP Elite Book 8460p nie jest on super nowy ale....Przeprowadziłem test W10 przeszła instalka bez problemu, a podczas instalacji W7 pokazuje iż nie ma dysku, ale wchodząc w wybór sterownika dysku partycje są normalnie widoczne. Czyli sterownik dysku jest ok
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
A możesz zrobić małą próbę: spróbować na takim komputerze zainstalować Windows 7 z płyty optycznej i sprawdzić, czy podobnie się zachowuje?
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 2 | 03.06.2012 23:52 |
| Windows i Linux na jednym pendrive | Berion | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 9 | 09.05.2012 21:43 |
| Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero | salo5 | Dane | 2 | 06.12.2006 19:00 |
| Autorun na pendrive | danielski12 | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 19 | 20.10.2006 08:14 |
| Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |