Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2016, 12:05   #781
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pod Windows jest tak jak mowisz. Aby sobie ułatwic życie można użyć programu RMprepUSB, który umożliwia "przełączanie" pomiędzy poszczególnymi partycjami (opcja Ctrl-O).

GRUB bez problemu powinien widzieć drugą partycję (patrz post powyżej).
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2016, 22:08   #782
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Potrzebuję przy starcie pendrive wybór, pomiędzy bootmgr.EFI a cdrinfo.pl. Jakieś pomysły na ciekawe rozwiązanie?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2016, 10:31   #783
Pawelg89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.03.2016
Posty: 6
Pawelg89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hey odpowie mi ktoś na pytanie dlaczego nagle przy probie instalacji windowsa wyskakuje cos takiego jak na zdjeciach ??

dodam ze instalowałem już kilkanaście razy windowsa z tego samego pendriva i nie było żadnych problemów
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-dsc_0113.jpg   -dsc_0114.jpg  
Pawelg89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2016, 16:00   #784
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A instalowałeś wcześniej ten system z pendrajwa na tym konkretnym komputerze i czy wtedy nie było problemów? Czy też jest to pierwszy raz?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2016, 16:51   #785
Pawelg89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.03.2016
Posty: 6
Pawelg89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak z tego samego pendriva nic z nim nie robiłem jedyne co to do laptopa zamontowałem dysk ssd
Pawelg89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2016, 21:12   #786
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
W sumie to dobrze, że trafił Ci się ten problem. Spróbujemy go rozwiązać korzystając z ImDisk zamiast firadisk. Postaramy się jeszcze dzisiaj (najpóźniej jutro) wrzucic tu na forum wersję beta.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2016, 22:43   #787
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dostępna jest nowa wersja menu w wersji 2.15.

Zmiany:
- zaktualizowano GRUB'a do najnowszej wersji
- dodano netboot.xyz do podmenu Network Boot (umożliwia instalacje wielu dystrybucji unixowych bezpośrednio z Internetu oraz uruchamianie bezpośrednio z Internetu różnych narzędzi typu Clonezilla, UltimateBoot, etc ))
- zmieniono sterowniki Firadisk na ImDisk
- usprawniono instalator

Uwagi mile widziane.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 09:40   #788
Pawelg89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.03.2016
Posty: 6
Pawelg89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie widzę żeby było do pobrania poprawcie mnie jeśli się mylę .
Pawelg89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 09:51   #789
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Poprawione linki....
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 11:36   #790
Pawelg89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.03.2016
Posty: 6
Pawelg89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie dalej to samo ale zapewne to wina mojego laptopa próbowałem na kilku pendrajwach wrzucałem nawet wczesniejsze wersje menu i nic. Tak jak pisałem wczesniej jedyne co zrobiłem w laptopie do zamontowałem dysk SSD i zmieniłem tryb na ACHI


Jednak na najnowszym menu instalacja windows 10 dział wyskakiwało coś takiego jak na zdjęciu pierwszym ale zmieniłem nazwę iso. Przy instalacji windows 7 wyskakuje zdjecie nr 2
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-dsc_0116.jpg   -dsc_0117.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Pawelg89 : 10.03.2016 o godz. 12:10
Pawelg89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 13:56   #791
badboy23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 07.10.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 118
badboy23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wyłączonym AHCI jest to samo?
badboy23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 18:10   #792
Pawelg89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.03.2016
Posty: 6
Pawelg89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak to samo tzn windows 10 dział a z 7 wyskakuje ten product key
Pawelg89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 18:54   #793
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A czy pendrajw jest podpinany przez port USB 2.0 czy 3.0?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2016, 21:20   #794
Pawelg89
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.03.2016
Posty: 6
Pawelg89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sandisk 64gb extreme ale podpinam przy instalacji pod 2.0
Pawelg89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2016, 09:41   #795
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Niestety nie wiem, jaka może być przyczyna Twoich problemów.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bootowalny pendrive, instalacja, instalacja windows z iso, iso, menu, menu na pendrive, menu na usb, pendrive, samouruchamialne usb, usb, windows 10, windows 8, windows 8 na usb, windows xp z usb, windows7

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows USB/DVD Tool - co zrobić kiedy drań odmawia rozpakowania obrazu na USB Berion Komputery 2 03.06.2012 23:52
Windows i Linux na jednym pendrive Berion Komputery 9 09.05.2012 21:43
Nagrywanie pliku iso na DVD w Nero salo5 Dane 2 06.12.2006 19:00
Autorun na pendrive danielski12 Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB 19 20.10.2006 08:14
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.