![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#4231 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie. Bo nie istnieja ;-)...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4232 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a, ze apple i on wymyslili multitouch
to nie sa brednie?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4233 |
Get a Mac!
Apple nie wymyslilo multitouch, myszy ani USB i paru innych rzeczy. Wszystkie z nich spopularyzowali jako pierwsi, do czesci z nich ma prawa patentowe (vide wielodotyk) i slusznym jest pozywac kogos, gdy narusza Twoje prawa majatkowe, bo to zwykla kradziez. Najlepsze rzeczy w zyciu nie sa za darmo - wydajesz kase na ich wymyslenie lub kupujesz od kogos pelne prawa majatkowe do technologii i masz pelne prawo oczekiwac, ze jesli ktos uzyje owej technologii bez Twojej zgody to w zebach rekompensate przyniesie...
Ja to wiem, wie to masa ludzi. Tylko na tym forum jest dziwne skupienie zwolennikow "wszystkiego dla wszystkich po rowno". Ale bylo juz paru takich co to politycznie i gospodarczo chcieli to uskuteczniac. I edu ich niespecjalnie lubi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4234 |
ZnakJaworznickiegoBikera
apple nie kupilo prawa na wylaczne uzywanie multitouch
a jesli jest inaczej pokaz choc kawalek czegokolwiek co o tym swiadczy... moze i spopularyzowalo w telefonach ale czy ma na to wylacznosc? jesli tak to jak wyzej
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4235 | |
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Cytat:
jak ja bym ci coś zajumał to ty już tego nie masz. powinno się raczej mówić o skopiowaniu pomysłu/czy-czegoś-tam a nie kradzieży :-) co nie?
![]() |
![]() |
#4236 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Na tej zasadzie, to wszystko co wypracowała ludzkość, a użył kto inny, to kradzież. Starożytni Grecy, biada wam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4237 |
Get a Mac!
@demek - od czerwca : http://www.mackozer.pl/2011/06/23/ap...s-multi-touch/
@tom-as - ale jesli wymyslam patent jak produkowac smaczniejsze piwo za pol ceny (albo wymysla kto inny, ale nie ma pieniedzy na rozwoj technologii i ja to od niego kupuje jednorazowym ryczsltem) to pierwsze co robie to to opatrntowuje i z kazdym kto zaczyna to robic moja metoda (bo np. przeanalizowal z czego sklada sie moje piwo) spotykam sie w sadzie dochodzac swoich praw. Na szczescie mnie to wisi - iOS i Android to jak Coke i Hoop Cola poki co ;-)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4238 |
ZnakJaworznickiegoBikera
drogi maxie
o czym ten news swiadczy? co udowadnia? NIC apple nie ma wylacznosci na MT, dalej nie oni to wymyslili, a przyjaciel Steva vel Bill stosowal to wczesniej i dalej moze dlaczego apple z nimi nie walczylo? bo wiedzieli, ze MS puscil by ich z torbami podobnie jest teraz w teorii apple ma wyzsza wartosc niz google, zycze powodzenia w boju z nimi...i co z tego? masz cos z japka = nie uzywasz google a co sie z ty wiaze? ida z torbami i to nie google ![]() max i czekam dalej na jakies informacje, ze to japko wyyslilo MT ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
ZnakJaworznickiegoBikera
ale jak zwykle
SIE NIE DOCZEKAM ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4240 |
Get a Mac!
W newsie jest wyraznie zawarta informacja. Jesli chcesz mozesz sobie szukac kontrinformacji - ja tak jak juz kiedys pisalem nie bede udowadnial, ze nie jestem wielbladem z prostego powodu : wiem, ze to Apple posiada prawa do technologii wielodotyku, natomiast nie zalezy mi zebys Ty tez to wiedzial ;-).
A jezeli czekasz na odpowiedz przez pol godziny odswiezajac strone w piatkowy wieczor, to "zazdroszcze" ilosci wolnego czasu... Z innej beczki - ulga dla niektorych bedzie wylaczenie mojej Tapatalkowej sygnatury ;-). Stwierdzilem ze moj mechanizm rozpoznawania z czego wyslane zostaly posty traci na logice bo... WSZYSTKIE posty pisane sa juz z poziomu iPhone'a i iPada. Oto wiec jest : era Post PC! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4241 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4242 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
a gdyby tak naprawde apple posiadalo wylacznosc na MT innych sluchawek by nie bylo z nim. ale nie posiada i to ich boli ![]() a o moje atrakcje w piatkowy wieczor nie musisz sie martwic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4243 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Cytat:
Jeżeli okaże się, że Jobs nie był mózgiem akcji "Think Different" to nie będę miał złudzeń, że ta biografia jest przeinaczona.. btw. Cytat:
Cytat:
Jeżeli to prawda co ogrodnik wypisuje to niezły ubaw będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś już pokazywałem jak wyglądały interfejsy zwykłych telefonów zanim jeszcze iPhone trafił na półki sklepowe. Apple dostosowało te interfejsy tak by można było obsługiwać je palcem. Dziwne, że teraz próbują wszystko sobie przypisać. Poniżej kilka ciekawostek z Wikipedii o technologii wielodotykowej: Cytat:
Cytat:
Cytat:
W Androidzie piękne jest to, że nie ma ograniczeń. Działą praktycznie na wszystkim. Miałem w ręku kilka tańszych urządzeń (min. Szajsung, Motorolla) i Android śmiga na nich. Samsung Galaxy Pro B7510 - Android działa na nim bardzo płynnie. Sam telefon jest solidnie wykonany... Cytat:
Cytat:
Aha iTunes nie napisało Apple ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Design sami kopiowali, w poście wyżej pokazałem przykład. Aż dziwne, że nikt tego nie skomentował... Dla przypomnienia: http://www.youtube.com/watch?v=IJ_SA...layer_embedded ![]() Cytat:
Gdybyś miał chociaż trochę racji w tym co piszesz potrafiłbyś podważyć argumenty, które padają przeciwko Apple. Apple jest fenomenem. Żadna inna firma nie stworzyła sekty. Apple ma niesamowity marketing. Jednak dla mnie na tym to wszysto się kończy. Produkty jak każde inne, często nawet gorsze. A design? Cóż, o wyglądzie się nie dyskutuje bo każdy ma inny gust. Cytat:
Cytat:
Po drugie nie widzę zastosowania w sejmie dla tabletów. Jeszcze smartfony bym zrozumiał - malutki komputer w kieszeni. Ciekawe czy i tym razem w podobny sposób był wybierane urządzenia... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj Berion, o Apple albo się pisze dobrze, albo wcale. Cytat:
Wyżej ładnie podałem co to multitouch, oraz kto to wymyślił itp. Apple co najwyżej wykorzystało technologię, którą ktoś wymyślił. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Btw. to, że Apple warta jest XXX, nie znaczy, że ma tyle kasy. Życzę też powodzenia w skarżeniu innych firm. W końcu ktoś ich pozwie i nie pójdzie na ugodę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie, jeżeli u ciebie komputer jest wykorzystywany tylko i wyłącznie do pisania na forach to cóż... Są ludzie, którzy używają komputera do poważniejszych rzeczy - dla tych osób ani smartfon, ani tablet nie zastąpią stacjonarnego komputera, czy notebooka...
![]() |
![]() |
#4244 |
Get a Mac!
http://www.networld.pl/galeria/67410...czne.2011.html
Czytalem to juz gdzies na wysokosci wakacji... Ludzie nie chca tabletu. Chca iPada! ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4245 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
http://opda.pl/artykuly/rozne/1624-patentowy-nonsens-apple-chce-opatentowac-funkcje-odblokowywania-urzadzenia-za-pomoca-detekcji-twarzy @Max odniesiesz się do tego co napisałem wcześniej? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|