![]() |
Ja wiem, ale popatrz wiesz ile procent wkładu ma Google w rozwój kernela?
0.7% a ktoś im robi pozostałe 99,3 .... :ysz:. http://martinezjavier.blogspot.com/2...ux-kernel.html Oni piszą tylko androidową otoczkę, google maps, google mail, google cośtam itd itp. Czyli machinę do napędzania sobie kasiory. Z resztą cały Android, Chromie itd jest open-source, więc pisane także przez wolontariuszy. W takim wypadku firmy które polegają na własnych programistach są praktycznie bez szans. |
a na czym maja stac serwery? na mac os x? :P
no i przeciez google ma swoich programistow od androida, a nie, ze ludzie to za frajer robia |
Wszystko to polityka. Najpierw wspierają razem z Google HTML5, aby dokopać Adobe i jego flashowi, a potem wyjeżdżają z czymś takim.
Kiedyś wszyscy najeżdżali na Microsoft, a teraz okazuje się że "wielcy dobrzy i otwarci" są od niego gorsi! Ostatnio zastanawiałem się nad Google. Zbijają kokosy wspinając się po plecach... GNU i Linuxa!. Serwery Google stoją na Linuxie, Android to też Linux. Niby wszystko fajne i open-source, ale kasiora im płynie ogromna, a na ich sukces pracują tysiące wolontariuszy którzy nie dostają złamanego centa... a nawet firmy takie jak Novell i Red Hat - które opłacają programistów aby rozwijać Linuxa. Microsoft musiał wszystko zrobić od zera, nikt mu systemu za darmo nie pisał, a teraz przyszło mu konkurować z firmami które chcą go wygryźć wykorzystując darmową siłę roboczą :ysz:. |
No to mamy kolejny przyklad brzydkich praktyk Apple...
http://webhosting.pl/Czeka.nas.wojna...hnologie.HTML5 |
Są klony Apple z logo parasolki zamiast jabłka :)
Umbrella ich ochrzcili, a naprawdę nazywają się Deijyng czy jakoś podobnie. |
bylo :P
|
W Chinach podrabiają nawet sklepy
Cytat:
|
A to wybacz, moj blad... Nie wiem czemu mi w glowie siedzialo, ze masz bialasa :-)...
|
Ja uważam, że trzynastki też są za drogie, za późno wprowadzają w nich nowinki technologiczne, tj dopiero niedawno wrzucili do nich Core i5, kiedy konkurencja miała już takie rozwiązania rok przed nimi albo i więcej... Tak więc obecne modele to raczej konieczność i próba dogonienia konkurencji niż WOW (poza thunderboltem). Nie mówię tutaj o obudowie unibody..
|
W swojej opinii uważam, że:
13" to mało jak na taką cenę... a 15" za taką cenę to już przesada :D |
Ale ja mam Macbooka Pro 13'', czyli aluminium unibody... ;p nie mam macbooka white :P
Ja finalnej (czyli Golden Master) wersji używam już od dwóch tygodni. Wrażenia są ok, bez rewelacji jakiś.. system szybki i stabilny, zauważalnie szybszy od Snow Leo |
http://www.wprost.pl/ar/254289/Chinc...-sklepy-Apple/
Swiat sie konczy :-/... @Gadzina18 - jak tam Lion po pierwszych wrazeniach z Finala? BTW - po wycofaniu MB White Twoj egzemplarz to rarytas :-)! Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Ja również wole ciągłe dystrybucje.
|
Cytat:
Na dysku tym znajduje się kernel linuksa,instalator oraz podstawowe sterowniki (głównie do kart sieciowych, żeby zadziałał internet ;) ). Reszta instaluje sie z netu, ale w sumie nie jest to duża różnica czy bootujemy mały czy duży dysk instalacyjny. Za to linuks ma dystrybucje rolling (arch albo tumbleweed), gdzie system jest aktualizowany na bieżąco bez konieczności robienia update kiedykolwiek. Instalujesz raz i masz święty spokój. Arch w ogóle nie ma wersji, jest wiecznie zmieniającym się zbiorem pakietów. |
Nie, zmiana kości ram oraz dysku twardego nie powoduje utraty gwarancji.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:11. |