![]() |
Obudowa jest fajna ale za mala. Biorac pod uwage, ze MUSI byc mocniejszy zasilacz to kubatura powinna wzrosnac o minimium 30% (na szybko liczac) aby sie nie przegrzewac.
|
Witam ponownie! :D
Cytat:
Cytat:
Apple spieprzło projekt. Nie wiem czy wiesz, ale dostawy zostały przesunięte na MARZEC! Najpierw Apple zapowiada pojawienie się Maca - po 9 miesiącach pokazują ATRAPĘ, i po kolejnych 3-4 wypuszczają znikomą ilość żeby potem znowu wstrzymać produkcję na 2 miesiące - najprawdopodobniej są poprawki wdrażane. Tylko że bez przebudowania projektu - większy zasilacz (to co jest to śmiech na sali), lepsze chłodzenie (to co jest nie daje rady) nic nie zmienią. Podobne problemy są w MacBookach - chłodzenie nie wyrabia i robi się piekarnik. Cytat:
Porównanie nie ma sensu nie dlatego, że Apple ma problemy ze wszystkim w tym projekcie, ale dlatego że to nie komputer do zastosowania profesjonalnego. Cytat:
Cytat:
Apple stosując procki jak to piszesz "o generację" dalej jest z tyłu. Konkurencja powoli też wchodzi w ARMv8 i Apple jeszcze dalej będize z tyłu :) Co do dużych baterii. Zobacz jakie mają wyświetlacze - od 5 - 6"! Dodatkowo Android pozwala na pełny multitasking a nie to co Apple okrojony tak aby przypadkiem nie obciążyć iPhona za bardzo. Sam iPhone wcale nie jest taki energoszczędny jak go próbujesz pokazać. Ludzie muszą go kastrować z funkcji aby wytrzymywał tyle co słuchawki z Androidem. Wystarczy poczytać fora - od Oficjalnego, po nasze MajApple aby zobacyzć jak to faktycznie wygląda. Cytat:
Cytat:
aha i nie podałeś swojego modelu urządzenia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Manjaro, czy Arch jest dobre do desktopów dla ludzi, którzy ciągle coś muszą tam robić - szczególnie przy aktualizacji. Jak się sypnie to potem godziny w łataniu. Oprócz Archai jego pochodnych nie było w tym czasie jak pisaliśmy prawie żadnej dystrybucji o nie ciągłych wydaniach, która miała by jajko 3.12. Cytat:
Cytat:
Podałem ją jako przykład tak jak chciałeś. Cytat:
Tak czy siak iMac dorównujący tej popierdółce wiele dobrego nie wróży ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
dlaczego nie mogę edytować własnego posta?
P.S.Taka ciekawostka: "Osoby homoseksualne, biseksualne oraz transseksualne są silnie przywiązane do mediów głównego nurtu. Najchętniej jednak odwiedzają strony internetowe i blogi związane ze społecznością LGBT. W pytaniach otwartych ankietowani wymieniali Starbucks jako markę najbardziej przyjazną społeczności LGBT. Przywoływano również JCPenney, Target, Apple oraz Amazon. Badania z początku roku, prowadzone przez Advertising Research Foundation wykazały m.in. również, że osoby LGBT wykazują ponadprzeciętną skłonność do mówienia znajomym o ulubionych markach i firmach." |
Cytat:
- istnieje wiele wariantów tego powiedzenia - jestem bardzo wdzięczny, ze przywołałeś tu Miltona Friedmana :D Cieszę się i "pląsam jak Dawid przed Arką". W tym momencie, jesli ktoś zechce ze mną polemizować, to znaczy, że jest szowinistą i antysemitą, i faszystą! Książki Miltona Friedmana znam aż za dobrze i nie mogę ich tutaj cytować bo dostanę bana. MF jest jednym z moich idoli. Jestem Ci głęboko wdzięczny, że przywołałeś tego właśnie autora. Tym samym wytraciłeś broń z ręki jakimkolwiek moim oponentom. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jest domyślny... Standardem powinien zostać otwarty Open XML Document, a nie złośliwa hybryda którą MS zrobił. Niby też open i niby też XML, a jednak ze sobą niekompatybilne. Obsługa *.odt w MSO jest tak samo dobra jak *.docx w LO/OO/itd. czyli do dupy. To zresztą była swego czasu grubsza sprawa. Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem o jakich "ogólnie znanych" problemach mówisz, bo ja używam Linuksa na codzień i pomijając pewne rzeczy to generalnie jestem naprawde zadowolony. Są programy które spokojnie mogą konkurować z najlepszymi na rynku (np Blender, RawTherapee, x264, ogg vorbis), są też programy które choć nie są "profesjonalne" to i tak lepsze od amatorskiego badziewu na windows za 200-300zł. Cytat:
Microsoft się na szczęście ugina i Office 2013 można nawet przenosić na inny komputer. Cóż za zbytek łaski! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
i nie " there's no free lunch" ale "there ain't no such thing as a free lunch" bądźmy precyzyjni :taktak: |
Cytat:
Zainstalowałem sobie Linux Mint oraz Oralce Solaris (przejęty od Sun). Obydwa są bardzo fajne, darmowe, działają, ale niestety - nie da się ich używać w firmie, z powodów ogólnie znanych. Bardzo bym chciał, żeby Linux i Solaris zyskały popularność i stały się naprawdę profesjonalne, ale to się łączy z ich komercjalizacją. Krótko mówiąc: albo darmo, albo dobrze! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I drugie pytanie - dlaczego uważasz, że pakiet MS Officer nie powinien być uznany za standard? I który pakiet, której firmy w takim razie POWINIEN być uznany za standard? O ile moja skleroza pozwala mi pamiętać, to w pakietach MS Office istnieje możliwość zapisywania dokumentów w formacie *.odt, który może bezpłatnie wykorzystywać każdy inny producent softu. Co więcej, po zainstalowaniu nowego MS Office, format .odt jest formatem domyślnym :haha: Cytat:
- MS Office był dla mnie za drogi (nawet dla mnie, jako zarejestrowanego beta-testera, z dużą zniżką) - OpenOffice spełnia wszelkie moje codzienne oczekiwania, mogę go mieć i nawet komercyjnie używać za darmo - uważam, że należy popierać takie projekty, ponieważ wymuszają obniżki cen dla produktów komercyjnych Nie zmienia do mojego zdania, że najnowszy MS Ofice zainstalowany pod Windows 8 przebija wszystkie inne produkty konkurencji o kilka poziomów. Ale i tak go nie kupię. Cytat:
Choćby dlatego, że jako moderator - mogłeś mi dać za to bana, a nie dałeś! |
Żyjemy w tak zepsutym świecie, że tam gdzie liczą się pieniądze, moralność itd. nie mają żadnego znaczenia dla firmy, która chce zarabiać pieniądze - więcej i więcej - a do tego nie narażać się pewnym środowiskom. Cieszę się, że otworzyłem Ci oczy na świat. ;)
Oczywiście nie usprawiedliwiam, mnie się to też nie podoba, Apple nie lubię i można je krytykować... Poprzedni Yossi już się o tym przekonał... Chciałbym abyś usunął ten cytat ze swojego podpisu. ;) |
Cytat:
Cytat:
Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Dzięki Tobie nie muszę już nic więcej pisać! Ten cytat wkleję sobie do stopki!!! |
Denerwujesz mnie i nie powinienem w ogóle odpowiadać na ten post.
Cytat:
Cytat:
Nie wiem który to jest teraz Yossi, ale powinniście zatrudnić poprzedniego. Miał mniejszą sklerozę. ;) |
Cytat:
Cytat:
Nie spodziewajmy się go więc w "komercyjnym mainstreamie". Bo to ma taki sens jak tworzenie swojej armii z poborowych pacyfistów z wrogiego kraju :> Oczywiście można dodawać swoje płatne usługi i na nich zarabiać, ale w GNU/Linuksie użytkownik zawsze będzie mógł je wyrzucić zachowując pełną funkcjonalność, a gdy go wkurzymy przejdzie na inną dystrybucję. Plus konkurencja ze strony darmowych odpowiedników i licencja GPL chroniąca otwartość kodu - to nie jest dobra podstawa do sprzedaży oprogramowania. Natomiast w domu to kwestia kultury i świadomości. Dopóki piracki Windows, Office i Photoshop będzie czymś normalnym, a nawet "wymaganym w towarzystwie"- dopóty będzie jak jest. Mój brat i jego dzieci używają już Linuksa zamiast Windows (ok pół roku) więc jeżeli się chce - to jak widać się da. Większość jednak nie chce, bo np nie działają gry. Cytat:
Cytat:
Ponieważ jednak Cytat:
PS. Nigdy nie widziałem reklamy Linuksa. Sporo się o nim mówi ale na zasadzie Yeti które ktoś gdzieś podobno widział i utartych stereotypach, z których wiele od lat jest nieaktualna. Mój brat też myślał że przejście na Linuksa będzie bolało, a teraz nie chce wracać. |
UWAGA! POdejrzerwam, że ten post dostene dozywotniegop bana, bo on narusza interesy i dobre imoe najpotężnieszego, srodowiskowego lobhy na świecie.
Jeśli to będzie mój ostatni post na tym forum - trudno! Cytat:
Zdjęcie gołych cycków jest całkowicie niewybaczalne, ale promowanie homoseksualizmu wśród 12-latków - jak najbardziej. No i - oczywiście - pozostaje jeszcze kwestia tolerancji, lub wręcz promowania zboczeń. Bo przecież "nie będzie tolerancji dla wrogów tolerancji" jak grzmiał nasz najnowszy, polski, świecki święty. Przecież wiadomo, że najgorszą zakałą ludzkości i wszechświatowego postępu jest biały, heteroseksualny mężczyzna! Cytat:
wyświetlacz jest tylko przykładem potwornej hipokryzji applistów. Jeśli Apple czegoś nie ma to " to jest niepotrzebne, nikt tego nie używa, zamula system, itp". Jeśli Apple ponownie wynajdzie (re-invent) takką samą funkcję, to jest to najbardziej innowacyjne osiągnięcie w dziejach ludzkości., i wszystkie inne firmy kopiują (z wyprzedzeniem) od Apple. Na życzenie podejmuje się podać szereg przykładów. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:13. |