![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Dzięki za odpowiedź.
No ale niestety zamiana nic nie pomogła. Może jakieś inne sugestie. Szkoda go wywalać. Pozdrawiam
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
Czy ktos zna lepszy program do konwersji DIVIX do DVD,ktory umozliwia dolaczenie polskich napisow niz THE FILM MACHINE czy DVD2SVCD ??
Oraz ktory z dekoderow jest najlepszy:CANOPUS PRO CODER ; TMPEGnc czy tez CINEMA CRAFT ENCODER ![]() BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raven
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
Cytat:
ja uzywam CCE 2.50 i nie narzekam, ale zdania na ten temat sa podzielone wiec kazdy bedzie ci polecal inny a polecam ci do napisow Subtitle Workshop Ostatnio zmieniany przez lord_honey : 16.08.2004 o godz. 23:11 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
To wina kodekow.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
A co powiecie na taki problemik: Wczytuje do DVDMaestro napisy w formacie .stl i zawsze okolo 10% napisow "miga" przy pojawianiu sie lub - czesciej - przy znikaniu. Zrobilem 4 filmy i zawsze musialem przeleciec podgladem caly film i stosowac jedyne lekarstwo na to miganie, jakie znalazlem - recznie przesuwac krawedz paska z danym napisem o niewielka wartosc. Zaczyna mnie to juz nudzic - pare godzin na sleczenie przy kazdym filmie to troche za duzo. Ktos zna jakis sposob zeby zachowujac ten format (bo czesto robie dodatkowo edycje napisow i drobne synchro juz po zaimportowaniu do DVDMaestro) pozbyc sie "migania"? Napisy przygotowuje Subtitle Workshopem. Nie nakladaja sie ani nic takiego.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Nie czytałem poradnika CobraVerde i nie wiem czy to w nim jest ale nie można wstawiać chaptera w klatkach w których są napisy bo bedą problemy. Musisz na powiększonym timeline wstawiać chaptery tak aby nie trafiały w klatki zajmowane przez napisy. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
pomóżcie z tym przesuniętym orazem bo normalnie teraz naet Hidalgo mi nie działa! nie mogę przerobić!!
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
Tu nie chodzi o czaptery, robie je zawsze na koncu jak juz mam dopasowane i sprawdzone napisy. Efekt migania pojawia sie gdy tylko dodam napisy, na poczatku. Chcialem dodac napisy w innym formacie niz .stl. Zapisalem Workshopem napisy w formacie .son ale DVDMaestro marudzi ze napisy nie maja "corresponding timecode" tak ze nie wiem czy wtedy tez by migaly.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
A ktory program jest najlepszy do dodawania napisow??
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
mam pytanie czy komuś się juz zdażyło ze po przerobieniu filmu w CCE film jest przesunięty tak ze ma sie wrażenie że ktoś postawił na środku lusto poprostu środek ekranu jest na bokach a boki na środku!!
czy ktos wie jak sobie z tym poradzić |
|
|
|
|
#12 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Workshop właściwie nie obsługuje formatu .son (Plik .son jest zwykłym plikiem tekstowym w którym są zapisane czasy i nazwy plików z bitmapami -- tych ostatnich nie generuje Workshop). Prawidłowy zestaw plików (.son, bitmapy i .spf zawierający paletę) umie wygenerować MaestroSBT. Najpierw jednak musisz skonwertować swój plik z napisami do formatu SSA i najlepiej to robić przy pomocy SubEdit Player'a (Workshop za bardzo miesza w nagłówku).
Po wczytaniu .son do Maestro kliknij dwukrotnie na dowlny napis i w zakładce Colors (chyba -- piszę z pamięci) wczytaj plik .spf. Może Ci się przyda to co jest na mojej stronce (adres w sigu)
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
ni no pomocy czemu nikt mi nie powie co mam robć dlaczego filmy po przerobieniu cce 2.50 nagle po wielu juzprzerobionych filmach teraz przerabiaja mi sie tak że obraz jest poprzestwiany tak że krawędzie zewnętrzne są w środku cyli to tak jak by sieprystawiło połowę dłowy do lustra a druga jest w odbiciu lustrzanym!!
co robić a mam tyle filmów do przerobienia Cobra Verde jestes specem jam ma temu zaradzić?? |
|
|
|
|
#14 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Sprawdziłeś czy skrypt AVS poprawnie się odtwarza w jakimś playerku (np Media Player Classic)? Może coś masz uwalone w instalacji AviSynth'a ?
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
no wszystko było ok tylko nagle cos się spier...
i kurcze Shrek i Hidalgo nie mogę zrobić myślisz że to mozę być od Avi synth?? nie to nie to przed chwilą instalowałem od nowa i nic nic nie pomogło ciągle mam ten sam problem Ostatnio zmieniany przez Riddick2 : 17.08.2004 o godz. 23:35 |
|
|
![]() |
|
|