![]() |
Ilość załączników: 2
Widze że poruszono sprawe RW. Więc ja też wypaliłem sobie jedną DVD-RW Samsunga x2. Wypaliłem na nią tak jak prosił Arkos23 pliki filmowe (tylko 700MB bo nie chciało mi się czekać pół godziny na wypalenie płytki ;) )
Po nagraniu zrobiłem scan disc i test jakości (co do tej kiepskiej jakości to pewnie dlatego że płytka ma już pół roku, jest porysowana i była już ze 100 razy kasowana i wypalana). Wszystkie pliki filmowe są bez problemu odczytywane, więc myśle sobie że wszystko jest OK, wkładam płytke do LG 4163 a tu zonk :\ "pusty dysk" ps. zaraz jeszcze sprawdze z DVD+RW Verbatima http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26198&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26199&stc=1 |
Cytat:
pozdr. |
Cytat:
Pozdr. |
Możesz jeszcze sprawdzić sytuacje na biosie BSJL - ponoć najlepszy bios jeśli nie używa się solidburn.
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
Prośba o takie rozwiązanie. Skopiowanie pliku na LG i nagranie tego pliku na BenQ i próba go otwarcia na BenQ po nagraniu. :) |
Czy ten problem dotyczy tej jednej płyty, czy różnych ?? Jak różnych - przeinstaluj aspi i zmień taśmę podłączeniową. I jeszcze jedno - jeśli płyta na nForce to nie instaluj driverów do kontrolera hdd.
Cytat:
|
Cytat:
Dla -/+RW jest też dobrym wyborem. :spoko: Tylko takie jakie są zapisane w biosie. Starsze nośniki można odczytać i zapisać na nowszych. Przykład Verbatima -RW 6x. Tanio i dobrze. :taktak: :) |
ponownie +RW
Cytat:
Naped LG - plik.pdf [rozmiar21MB] -> kopiowanie-OK, otwarcie w AcrReader-OK; Naped BenQ - plik.pdf [rozmiar21MB] -> kopiowanie-OK, otwarcie z plyty jak z dysku po skopiowaniu-NOT OK. Nie musze dodawac, ze mowie o tej samej plycie ;) Przyklad trywialny, ale obrazuje w pelni ten problem, podobnie jest z innymi plikami. Moze naped nie rozpoznaje sys. plikow plyty ? Nie wiem, dlatego pytam madrzejszych. Robilem takie testy kilka razy z roznymi rodzajami plikow ale ciagle z takim samym skutkiem. Pozdr. |
Cytat:
Więc NIE MA najlepszej we wszystkim. Sorki, znowu się rozpisałem. Wszystkim :piwo: bo dyskutować o suchym pysku nie wypada ;) . Acha - scandisk pokazuje fizyczny stan nośnika, coś jak bed sektory itp. To, że fizycznie płytka ma odpowiednie "dołki i górki" jeszcze nie znaczy, że jest dobrze wypalona. Scan disc nie pokaże błędów logicznych. Słuchaj, może masz taśme uszkodzoną, albo aspi się sypnęło. |
Cytat:
To, że jakieś pliki nie mają odpowiednich formatów to problem systemu (skojarzeń zapisanych plików z może :idea: nie istniejącymi już programami). :) |
Scandisk +RW PLATINIUM
Ilość załączników: 1
Cytat:
Nawiazujac do biezacej dyskusji - martwi mnie fakt, iz dyskusja znow zmierza w kierunku supremacji konkretnej marki, mysle ze warto by bylo poswiecic np.: trzy plytki - najlepiej ogolnodostepne i tanie, i zapisac na nich dokladnie to samo, dokladnie z ta sama predkoscia na roznych nagrywarkach, nastepnie zrobic test Disk Quality na tych nagrywarkach, ktore to potrafia zrobic. Zdaje sobie sprawe, ze nosniki nie sa powtarzalne a same napedy przy ich obecnej cenie sa doslownie jak loteria, mysle jednak, ze da to jakis prosty obraz "ktora lepsza" itd, itp... Kazdy zainteresowany zobaczy wtedy do czego zdolny jest konkretny naped - a jesli dyskusja dotyczy BenQ 1640 - to zainteresowani beda zwracali glownie uwage wlasnie na ten naped ;). No w kazdym to razie problem kiepskiego (palenia?)/odczytu +RW na BenQ 1640 pozostaje jak najbardziej aktualny. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ja się mylę i wszystkie tematyczne serwisy internetowe tylko Kolega :taktak: Wyżej zamieszczony wykres nic nie mówi. Prośba o dokładny test z prędkością 8x i porównanie. Test przed nagraniem na błędy TE/FE i wypalenie plikiem testowym Nero na omawianych przez Kolegę napędach i płytkach. Nie ma jednakowych płytek, każdy wykres i jakość będzie inna. Płytka zapisana po brzegi to 4482 MB a nie 4426 MB. :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Nec 3520 na samsung pleomax printable palone x8 testowany x5.Na słabszej korekcji i wypchany po brzegi |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:32. |