![]() |
Witam.
Dzięki Ci za podpowiedź Conti i tobie slawekj za wskazówkę. :) Dzisiaj pobawię się TDK DVD-RM, a od jutra przegrywam płyty. 8 ) To na razie. Cześć. |
Ilość załączników: 2
Własnie dzisiaj dostalem długo oczekiwaną nagrywarke Benq.
Podłaczyłem ją, zmienilem firmware na BSLB i wypaliłem pierwsza płytke Verbatima DVD+R MCC 003 przy predkości 8x. Zauważyłem podczas nagrywania ze dysk chyba nie wyrabial troche podczas nagrywania bo starasznie skakał bufor odczytu i nagrywarka musiala kilka razy przerwac zapis na chwile. A oto moj skan. Wynik jakości płyty 94 czyli chyba nie najgorszy. Prosze o jego ocene! http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26232&stc=1 |
Cytat:
A swoja drogą wykres ten jest bardzo ciekawy dla mnie, bo obrazuje, co ostatnio mnie intryguje, że nie ma żadnego związku mniędzy PIE a PIF :nie: Początek - wysokie PIF, później PIF jest OK natomiast wyraźnie rosną błędy PIE oraz Jitter. Czym w takim razie są te błędy. Bo nie pasuje mi odpowiedź że jak błędu PIE nie da się skorygować, to pojawia się błąd PIF :nie: Co o tym sądzicie? :piwo: |
Ilość załączników: 1
witam
kupilem benq 1640 zainstalowalem na tasmie 80 jako master i wladowalem BSLB (nero 6.6.0.16) i palilem juz ok 10 tdk dvd-r niestety nieudalo mi sie nigdy otrzymac takich wynikow jak wasze c1 jest w granicy 40-102:( i niewiem dlaczego c2 ladnie max 10 moze mi cos poradzicie? plis to np ostatni tdk palony x4:( |
Cytat:
Pozdr. |
Cytat:
Czy zawartość biosu MCSE podaje właściwie można sprawdzić na nośnikach +/-R 4x. Brak ich w biosie a przy nagrywaniu SolidBurn dopisuje do bazy. Tak jest u mnie. :spoko: :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ponizej test nowej platynki, ten garb pod koniec - to rysa - jak wyjmowalem drzacymi rekami z pudelka, to mi upadla ;) Co Wy na to? Moim zdaniem jest dobrze, a co lepsze, to wszystko da sie odczytac poprawnie z tej plyty. Pozdr |
slawekj
To że wyświetlisz rzekomą zawartość biosu to o niczym nie świadczy. Dlaczego pisze rzekomą - to co jakiś program do edycji wyświetla nie jest wiążące. MCSE nie jest oprogramowaniem udostępnionym / firmowanym przez Benq (mogę się oczywiście mylić). Istotne jest to co podaje producent. Oficjalny dokument pdf z obsługiwanymi nośnikami jest do pobrania / otwarcia na stronie producenta. Dokument ten jest datowany na 9.09.2005r. I nie przeskoczysz tego - możesz najwyżej podyskutować z przedstawicielem Benq. Dla użytkownika jest wiążące to co podaje producent. |
Cytat:
Pozdr. |
Cytat:
:) |
Cytat:
Apropo - mam nowe PLATINUM x4 z kodem KMK A02, czyzby Verbatimki ? Wlasnie je testuje na BenQ Pozdr. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26228&stc=1 :) |
Czy podpięcie BenQ do kontrolera za pomocą przewodu 80-żyłowego da jakąś różnicę w porównaniu do przewodu 40-żyłowego?
|
Troszke jeszcze przynudze.
Wróce do nieszczęsnego Verbatima DVD+RW 4x. Proponuje zobaczyć sobie to: ftp://213.61.96.30/dvd-rw/firmware/d...edia_list_.pdf http://www.benq.pl/serviceandsupport...uct=750&type=B dw1640_supported_dvd_media_list Cytat:
Według Benq JEST on OBSŁUGIWANY W PEŁNI. Takaszi TDK sobie odpuść, można trafić na kiepskie. Mogę polecić Verbatimki zarówno DVD+R jak i DVD-R kolorowe (colour lub pastel) z indexem 8x. Sporo ich wypaliłem z różnych źródeł i jeszcze nie natrafiłem na kiepską sztukę. Czy "+" czy "-" wszystko jedno. Pewnie znajdą się osoby z innym zdaniem, ale ja nie widzę większych różnic. |
Witam wszystkich.
Nie będę dalej molestował o możliwość zapisu CD-R, (nagrywanie powyżej nominalnej pojemności, możliwość obsługi płytek 90 i 99 min) bo widzę, że możliwości Benka w tej kwestii nie zostały przebadane. Interesuje mnie inna sprawa, a mianowicie. Wywnioskowaliście że najlepsze płyty to Verbatim Azo i TDK, ale pociągnę pytanko, że tak powiem głębiej :niepow: ***8211;R, czy +R. Pytanie niebagatelne mam niezłą kolekcję czarnych longów i planuję przegrać je na DVD lub ostatecznie CD. A przy tej ilości to jakość i trwałość ma niebagatelne znaczenie. :serdusz: Ponad 1000 płyt to sporo zabawy i jak rozumiecie przy trwałości 50 lat to można spać spokojnie, poniżej trochę ....... :podbite: .Oczywiście chodzi o palnik BenQ1640. I małe pytanko do slawekj, gdzie znaleźć plik testowy NERO? bo chyba mam coś z oczami. Mam po dwie sztuki egzotycznych płytek DVD i może jakieś wiarygodne testy przy odrobinie wolnego czasu zrobię. I jeszcze jedno do wszystkich, dlaczego NERO zapamiętuje zawartość płytki, jak włożę do napędu czystą to pokazuje jakby miała zawartość poprzednio włożonej. Wirusów, ani błedów systemu nie znalazłem. Pozdrowienia dla wszystkich. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:25. |