![]() |
Cytat:
Nie został dopisany do bazy SolidBurn. Chyba Kolega ma coś nie tak zaznaczone. ??? :) |
Już znalazłem problem..... w profilu sprzętu(w moim kompuerze) były ustawienia domyślne, a trzeba było ustawić Ultra DMA 2... i po sprawie :D TDK-r poszedł w niecałe 8 minut :D
Dzięki wszytkim za pomoc :) |
Cytat:
|
Cytat:
ale skoro nic nie zmieniale - to swoja droga ciekawe ;) |
Thx
|
Cytat:
Na strategii w biosie nośnik TTG02 można nagrać 2,4-4-8x. Cytat:
Problem rozwiązuje SolidBurn. Musimy jednak poczekać na następny bios. :taktak: Cytat:
Pozostaje jeszcze poprawienie nośników RW. :) |
co znaczy, że
Cytat:
|
Cytat:
Więc dlaczego nośniki MBIPG101R04 i MCC 004 dopisane zostały jako "nauczone" pomimo, że są w biosie BSKB (sprawdziłem przy pomocy MediaCodeSpeedEdit 1.0.5.9) ??? We wczesniejszym poście zamieściłem scan z QSuite http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=657 Coś tu chyba naprawdę jeszcze nie jest dopracowane :) |
Zrobiłem wszytko tak jak pisaliście i dalej nagrywa się ponad 20 minut..... ehhhh już nei kupię TDK....
A jakie płytki polecicie, zeby nie był problemów z tym Benq?? Za w miarę rozsądną cenę :D Hmm a moze to wina czegos u mnie, bo bufor skacze mocno...... raz jest full a za 2 sekundy, a moze nawet nie już jest 30% z znowu do pełna.... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
No wlasnie ? dlaczego ? z +R tylko to jest |
No i wczesniej reset bazy.
Mnie ciekawi tez dlaczego taki znany nosnik jak CMC (najwieksza fabryka plyt) nie jest supportowany strategia z firmware. |
Cytat:
Pozostawiamy takie ustawienia SolidBurn: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=24997 .... i nagrywamy strategią nośnika TTG02 4-8x. :) |
Hmmm.. czyli, zeby te tdki nagrywały sie normalnie czyli 8x trzeba by było wgrać starszy BIOS??? czy to nic nie pomoże.. da sie coż zrobic, czy trzeba czekać na nowy.... czytałem co napisałeś w którymś poście o nowym biosie.
|
Cytat:
Płytka została nagrana z domyślną strategią dlatego takie błędy. Należy wyłączyć SolidBurn i nagrać strategią biosu BSKB. Będzie lepiej. :taktak: :) |
Co do tej prędkości to już doczytałem i weim o co chodzi, ale głównie miałem na myśli tą kosmiczną ilość błędów PIF na moim wykresie :'(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:39. |