Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1640 / BenQ EW164B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1640-benq-ew164b-54486/)

Sidious 14.09.2005 20:31

Cytat:

Napisany przez dimson
Z tego co się sam dowiadywałem to w wawie w żadnym MM takiej oferty niet :nie:

dokładnie:(, jednakowoż oferty z reguły ukazują się w czwartkowej bądź piątkowej prasie, więc nadzieja pozostaje ...

pawelblu 14.09.2005 20:54

Wlasnie ja tez sie dzisiaj dowiadywalem w MM na Ostrobramskiej, bo akurat jechalem na pilke na Goclaw. No i sprawa jest prosta. Gazetki obowiazuja jedynie w MIESCIE w ktorym sa wydawane. Kazde miasto wydaje swoje niezaleznie. Co wiecej w MM na Ostrobramskiej wogole Benq 1640 nie prowadza :)

Sidious 14.09.2005 21:03

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Wlasnie ja tez sie dzisiaj dowiadywalem w MM na Ostrobramskiej, bo akurat jechalem na pilke na Goclaw. No i sprawa jest prosta. Gazetki obowiazuja jedynie w MIESCIE w ktorym sa wydawane. Kazde miasto wydaje swoje niezaleznie. Co wiecej w MM na Ostrobramskiej wogole Benq 1640 nie prowadza :)

Też dowiadywałem się telefonicznie na Ostrobramskiej, czyli dyskryminacja W-wy:( szkoda, kolega mensir67pl dał znać powyżej, że gazetka jest na woj. Podkarpackie.

kowanski 14.09.2005 21:19

Ilość załączników: 2
Płytka MediaStore DVD+R 4x w białej kopercie po 0,89 zł
PALONA x8 na BENQ 1640 BSJB strategia zapisu zmieniona na VDSPMSAB 002 001
Bardzo ładny wynik :)

Oktawian89 14.09.2005 21:29

oem i box benq nie roznia sie niczym oprocz qygladu ?:> i czy do obu napedow sa te same biosy ?? najnowszy bios to BSLB ? czy jest narazie najlepszy ? cz mam wgrac jakis inny ?

memorando 14.09.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez kowanski
Ciekawe ilo przeżyje BENQ :)
Jaką prędkością paliłeś i jakie płytki na tym plexie ??

verby razy 8 boxowe

Crasher 14.09.2005 22:43

Ilość załączników: 1
Pastel x4@x4, x8 pala sie bardzo kiepsko, w porownaniu do Benia 1620.

bigbluee 14.09.2005 23:34

a czy ktoś mógłby ocenić moje wykresy ze strony 69 ? Bo jest to mój 1st test i nie wiem czy kupić większą ilośc płytak czy szukac dalej :] !!!!!!!!!

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1031

aRm 14.09.2005 23:49

Cytat:

Napisany przez bigbluee
a czy ktoś mógłby ocenić moje wykresy ze strony 69 ? Bo jest to mój 1st test i nie wiem czy kupić większą ilośc płytak czy szukac dalej :] !!!!!!!!!

Wyniki, były by lepsze gdyby nie te "dziwne rzeczy" przy końcu. Co to jest? Hmm m, nie mam pojęcia :( Czy twoje otwory systemu burnout są napewno odsłonięte? Nie wiem czy dobrze rozumuje ale może przy końcu nagrywania poprostu tam jest zaciepło czy cóś?

:offtopic: Teraz mam pytanie z innej beczki, posiadam płyte CD a nawet kilka której wykres wygląda o tak. Gra instaluje się normalnie, ale czy na pewno? Można jakoś sprawdzić poprawność plików z takiej płyty czy poprostu trzeba ryzykować? Rzecz jasna chciałem obrazy .bin nagrać na DVD ??? Ocena jakośći powala

bigbluee 14.09.2005 23:53

otwory odprowadzające ciepło sa odsłonięte. Specjalnie robiłem otwór w szynie mocującej, żeby było odprowadzane ciepło z nagrywarki. Moja testowana płyta kosztuje 1,79zł. Z zewnątrz wygląda jak rolka filmowa :) Ale wkurzają mnie te errory na końcach.

aRm 14.09.2005 23:58

Cytat:

Napisany przez bigbluee
otwory odprowadzające ciepło sa odsłonięte. Specjalnie robiłem otwór w szynie mocującej, żeby było odprowadzane ciepło z nagrywarki. Moja testowana płyta kosztuje 1,79zł. Z zewnątrz wygląda jak rolka filmowa :) Ale wkurzają mnie te errory na końcach.

Jeżeli to jest jakiś nośnik nie-markowej produkcji to może mieć poprostu taką charakterystyczną wadę... Swoją drogą TDK DVD+R x8 4.7 GB kosztuje 1.80 zł 8 )

bigbluee 15.09.2005 00:01

Cytat:

Napisany przez aRm
Jeżeli to jest jakiś nośnik nie-markowej produkcji to może mieć poprostu taką charakterystyczną wadę... Swoją drogą TDK DVD+R x8 4.7 GB kosztuje 1.80 zł 8 )

To niech mi ktos powie gdzie w Poznaniu można kupić Verbatimy Pastele lub te TDK? Pytałem w kilku miejscach to o pastelach nie słyszeli LOL. Poza tym zobaczcie na Qscan tej płyty :) Jak dla mnie to chyba jest rewelacyjny :) Gorzej z nagraniem :]

aRm 15.09.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez bigbluee
To niech mi ktos powie gdzie w Poznaniu można kupić Verbatimy Pastele lub te TDK? Pytałem w kilku miejscach to o pastelach nie słyszeli LOL.

Chcesz i masz :piwo:

bigbluee 15.09.2005 00:07

Cytat:

Napisany przez aRm
Chcesz i masz :piwo:

LOL. Dzieki. Nie myślałem że tam mają nawet płyty, chociaż jak znam życie to i tak na magazynie ich nie ma. Na procesor z Prolinu czekałem prawie 1,5 tygodnia ;) Poza tym lepiej kupić x4 czy x8 ?:)

mensir67pl 15.09.2005 00:20

Poniewaz mialem wazna zrzutke video i tylko 2 gb

Verbatim16X palony4X szkoda ze nie cala - trzeba by poeksperymentowac

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:30.