![]() |
Skoro TU55 jest powalony to co tracisz wrzucając najnowszy? :) a nuż poprawia to co w TU55 zostalo zwalone? kto odważny no kto? tester potrzebny! :)
|
Pewnie równie powalony, co TU 55.
|
Nowy bios
Pokazal sie nowy bios do toshiby o numerku TU56.
Zmiany: * support for writing DVD-R dual layer media (4x media standard) with 5x * support for writing DVD+R double layer media (8x media standard) with 5x * support for CPRM on DVD-R dual layer * improvement of write quality on DVD+/-R 16x media Wgral go ktos juz? Jak sie sprawuje? A oto link: http://www.toshiba-europe.com/storag...EBTU56_WIN.zip |
Toshiba? lol
No dołączam sie do tej litanii, mnie sklep oddał kasę bo nie mieli na wymianę ( i faktycznie to nowy bios ją zrypał, optyka padła) i kupiłem Neca ND-3520A odpukać jest ok ale korekcja niestety kiepska. Do odczytu zniszczonych płyt używam liteona DVD..167, jest lepszy
|
Cytat:
Dlatego użyłem określenia "może ktoś" co jednoznacznie wskazuje na to, że moja znajomość nie jest wystarczająca. Ale na boga to jest forum nie wierze że nikt z posiadaczy toshiby nie zna angielskiego w stopniu wystarczającym, aby wyjaśnić problem. Ewentualnie można napisać po polsku tutaj na forum, a ktoś na pewno przetłumaczy te kilka zdań. :blee: Jeżeli się okazuje, że najlepiej pracowała na najstarszym biosie to może czas żeby toshiba umożliwiła powrót do starszej wersji biosu skoro nie udaje im się napisać poprawnie nowszych. |
Cytat:
|
Słuchajcie , to skoro jest tyle przypadków problematycznych po zapodaniu TU55, może by ktoś nastukał jakiś list do toshiby z prośbą o wyjasnienie i ewentualnie łaskawie by poprawili bios?
|
Ilość załączników: 2
A poniżej jescze:
1) Platinum DVD+R x 8, palona x 12 na biosie TU 55, od Ricoha. Tu to już totalna masakra. 2) Platinum DVD-R x 8, palona x 12 na biosie TU 55, od CMC Magnetics. Wykres może dobry, ale pod koniec płyty co chwila ścinki. Pozdr. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Ja też uzywałem Platinum i Verbatim, TDK, Traxdata, Sony. Problem polegał na tym, że jak wypaliłem płytę nawet z prędkością dedykowaną np. x 8 to liczba błędów była porażająca. W przypadku Traxdaty DVD+R x 8 nagranej x 8 płyta była nie do odczytu nawet w nagrywarce. Sony DVD-R x 8 ścinała sie w napędach stacjonarnych i qpa. A wszystko po aktualizacji biosu, z tym, że być może jak pisałem wyżej napęd może być walnięty. Zresztą wystarczy spojrzeć na różnice jakości Platinum palonych na biosie TU 31, a TU 55 (opis screenu -pierwsza cyfra - prędkość dedykowana, druga prędkośc z jaką wypalałem). (( Pozdr. |
Ja jak narazie nie widzę żadnych objawów negatywnych, bios TU 55. Jednak nie nagrywam więcej niż pozwala na to płyta. Z zasady używam płyt verbatim lub sporadycznie Platinium. Aspi mam odinstalowane, nagrywarka jest na jednej taśmie ze starym cd-romem LG. Ale tak jak mówię nie dostrzegłem jakichś problemów w działaniu i jakości nagraywania...
|
Cytat:
I co mnie podkusiło, żeby flashować bios. ??? No cóż zobaczę, co na to serwis. VIZZARD - nic dodać, nic ująć. :) |
Cytat:
Toshiba była marką dopóki nie zaczęła śmierdzieć Samsungiem ... :\ |
Mam toshibe od dwóch miesiecy orginalnie była na biosie TU 53 wszystko było oki paliłem filmy dvd x8 a nawet x12 po zmianie biosu na TU 55 lipa błedów cała masa ,zmuszony jestem nagrywać x4 aby było OK .
Sadziłem ze to wina systemu lub cos skopałem w ustawieniach ,ale cos mi sie wydaje ze bios jest kulawy albo jego zmiana powoduje jakies anomalie ,własnie wróciłem do TU 53 zobacze z jakimi efektami . |
Mam te same odczucia. Dla odmiany DVD-ROM Toshiba SD-M1712 służy mi już bez problemu trzeci rok.
Spotkałem się zresztą z opinią, że to jedne z najlepszych DVD-ROM-ów jakie wyprodukowano. Pozdr. |
heh po raz pierwszy przejechalem sie na toshibce ... a tak bardzo lubielm jej napedy i ten sentyment ... ;/
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:08. |