![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1141 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
--> Michal2004
Toż to jakaś paranoja ... Dostałem właśnie jedną gratis, nagrała się ładnie nawet. Z tyłu na opakowaniu jest "MADE IN TAIWAN / FABRIQUE AU TAIWAN" - to do niczego? [ ![]() Aha, jeszcze lamerskie chyba pytanie - prazkowane, znaczy się co? (nie bijcie) ![]() Powoli zaczynam chwytać garściami rynek kopiowania DVD i to dlatego. P.S. I co z tymi Verbatimkami (tam dla odmiany 'Made In India' jest)?
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1142 |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
@ matteo
Ale mowisz caly czas o TDK DVD-R czy TDK DVD+R? Plusowych kupilem duzo i zawsze DVD Identifier ( http://dvd.identifier.cdfreaks.com/ ) podawal, ze te plusy sa z fabryki 'RICOHJPN', czyli tak jak powinno byc. Minusowych mam tylko z 5 sztuk ale wszystkie z TY. Z tym, ze ludzie pisali tutaj o tych plytkach z innej fabryki. Plusy maja napisane na pudelku "made in taiwan", chociaz kod kreskowy zaczyna sie od 49..... (co oznacza Japonie, moze pakuja na Tajwanie). Minusowe TDK DVD-R "te dobre" zawsze maja "Made in Japan" (chyba ze jakies nowsze partie inaczej?). Prazkowane - mam na mysli te 1 - 1,5 cm brzegi pudelka. Sam kiedys nie wiedzialem o co chodzi, ale ostatnio w koncu zobaczylem te pudelka. Praktycznie kazde pudelko plytki DVD czy CD jest prazkowane (jak brzeg monety) a tamte sa gladkie i jest male logo DVD. Pierwszy raz to widzialem. |
![]() |
![]() |
#1143 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Esperanza Specjal Edition - o których pisałem wcześniej:
-------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:GSC002] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [GSC002] Manufacturer Name : [GigaStorage Corp.] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected) Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- Co z tego o nich sądzicie? Chyba nie są to odrzuty jak TTG01??
#1144 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Jest tylko paru producentów na świecie - paru japońskich (Ricoh, Mitsubishi, Tayo Yuden, Ritek, Philips ale tylko RW), paru taiwańskich (CMC, GigaStore,
![]() ![]() Podczas produkcji nośników, na samym początku, zanim maszyneria się "rozgrzeje" jest najgorsza partia płytek ( "C grade"?, a może jest jeszcze niżej? "D grade"?), potem w miarę dochodzenia do środka parti są coraz lepsze a w miarę dochodzenia do końcówki coraz gorsze znowu. Producenci są cwani i zamiast wywalać te gorsze partie to sprzedają je taniej (tak samo jak producenci procesorów którzy blokują uszkodzone sektory, najczęściej cache i sprzedają jako celerony/durony) jeszcze przed rozpoczęciem produkcji. Dzięki temu w czasie produkcji mogą nadać dowolny "Manufacturer ID" zamówiony przez klienta. No i jak widać ta Esperanza SE nie dość że ma "trochę" gorszego producenta to jeszcze ma nośnik "B grade" (002 - drugiej klasy partii - czyli tuż obok najwyższej jakości partii środkowej ale jednak nie środkowa). Tak więc taaaaaa, jest... dobraaaa ;PPPp PS: wszystkie tu podane informacje są... jak najbardziej wyssane z palca i nigdzie nie sprawdzone ;PPPp |
![]() |
![]() |
#1145 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
bardzo dobry nosnik jak za ta cene totalny brak problemow z odczytem w stacjonarnych koncze szpindel 100 ani jedna nie poszla do odrzutu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1146 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
no u mnie także żadna Esperanza SE nie poszła do odrzutu... a cena jest ok... 32-35 zł/10szt
#1147 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Cytat:
![]() I raczej nie jest to nowy producent, bo MB od wieków robi płytki dla MMore ![]() A te płytki raczej zawsze stały na poziomie wyższym od przeciętnej Zresztą chyba pawelblu jakiś czas temu pisał o tej sprawie - że będą Verby od MB I z tego co pamiętam raczej sobie MB chwalił ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 04.08.2004 o godz. 12:42 |
||
![]() |
![]() |
#1148 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Witam ,chciałby się dowiedzieć co sądzicie o płytach Magnetik x4 oto jakie mi wyszły wykresy :
|
![]() |
![]() |
#1149 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jak na AN32 to możesz być naprawdę zadowolony ![]() Niektórzy mają problemy, żeby na Verbach od MCC takie wyniki uzyskać ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1150 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Zrobiłem jeszcze testy dwóch innych Magnetików oto ich wykresy:
Wypaliłem tych płytek około 100 i na moim DVD odtwarzaczu Philips 737 działają bez zarzutu.Poprzednio nagrywałem na Axe Economy i miałem straszne katorgi i straty bardzo dużo płyt się zacinało I jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tą nazwą AN32. |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Teotetycznie tu powinien być producent płytki Ale AN32 tak jak AN31 to oznaczenie w stylu noname Nie jestem tego pewien - jeżeli ktoś może uzupełnić moją wypowiedź - to bardzo proszę Dodam tylko że tak oznaczony producent płyty raczej uznawany jest za shit jakich mało ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1152 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Czy ktoś porównywał?
Witam,
Czy ktoś dysponuje porównaniem wyników z KProbe wykonanych dla tej samej płytki na nagrywarce liteon oraz na jakimś combo liteon? Z tego co się zorientowałem, to wyniki z combo maja zbliżony wykres PI, ale o wiele wyższe PO. Czy ktoś moze to porównać i potwierdzić? Dzieki, latet |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Forum dyskusyjne służy tylko i wyłącznie do zadawania pytań, wymiany spostrzeżeń, poglądów oraz informacji posiadanych przez zarejestrowanych użytkowników. Nie toleruje się wprowadzania innych użytkowników w błąd. Nie wiem na ile powaznie to pisales, ale w wiekszosci sa to bzdury. |
|
![]() |
![]() |
#1154 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1155 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |