![]() |
Witam !
Zastanawiałem się, zastanawiałem się i ... kupiłem sobie używanego Canona S3 :) ;) Mam go od kilku dni - ale jak na razie zbytnio go nie przetestowałem. Oczywiście jak zwykle coś mi "nie pasuje" :( Wiem, że kilka osób ma tutaj S3 więc mam nadzieję, że mi poradzą ... ;) Jak na razie mam jedno pytanie - czy to normalne, że przy słabym oświetleniu (np. wieczorem czy w pochmurny dzień w mieszkaniu - jakość obrazu na wyświetlaczu jest bardzo niska - tzn. są jakby szumy i jest dość ciemny obraz. Oczywiście po zrobieniu zdjęcia czy też podczas przeglądania wykonanych zdjęć - obraz sprawia wrażenie prawidłowego. Czy ktoś posiada może w pliku *pdf pełną instrukcje po polsku do S3 ? Z góry dzięki za pomoc ... Pozdrawiam ro29 |
Ja gdzieś posiadam taką instrukcję - jak znajdę to wrzucę - tu albo tu.
|
@Ro29, tak, to normalne. S3 automatycznie podnosi ISO w trybie poglądu abyś widział cokolwiek przez monitor/wizjer. Z racji tego, że to kompakt (nie ma lustra) to i w wizjerze będziesz miał szumy (mały monitorek LCD).
Proponuję zrobić test, mianowicie spróbuj sobie nagrać film na zewnątrz (balkon etc) a w ciemnym pomieszczeniu. Generalnie to gratuluję kupna bo S3 to na prawdę bardzo dobry aparat i jeżeli ktoś nie chce się pakować w lustrzanki bo mu szkoda kasy to ten kompakt jest jak najbardziej na miejscu ;) Mnóstwo możliwości nastaw ręcznych, preselekcja czasu i przysłony, etc, etc, etc... |
potwierdzam
chyba jedyne, co mozna S3 zarzucic to brak goracej stopki wszystko inne jak najbardziej na miejscu :) z drugiej strony ciezko oczekiwac od tej hybrydki zdjec i ergonomii obslugi na poziomie luster, wiec Ro, nie marudz, tylko w plener pstrykac :) i potem sie chwalic :) |
Chyba wszystkie aparaty w ciemności szumią na wizjerze. W niektórych dodatkowo spada ilość FPS (aby było więcej czasu na złapanie resztek światła).
|
Znalazłem coś interesującego. Mianowicie chcę kupić sobie dodatkowy akumulator do mojego 50D (niebawem zaopatrzę się w gripa) http://allegro.pl/item515144205_nowy...1a_bp511a.html Wygląda jak oryginał. Ale cena poraża. 50zł :/ jak normalny oryginał w sklepie kosztuje ponad 200zł.
|
do 350d mozna bylo jakis rok temu wyrwac po 17pln - potem przestalem sie interesowac
co ciekawe byly lepsze (pojemniejsze) od oryginalnych sam mam dwa do Olympusa mju1030SW - roznic nie widze miedzy oryginalem a podroba Zona ma dwa do LG Viewty - jak wyzej z drugiej strony Grzeniu na podrobe bakterii do swojego aparatu narzekal generalnie - ja bym bral, ewentualnie poszukal jeszcze tanszego ;) |
Cytat:
|
gościu ma sporo negatywów, i to łapie je dość regularnie :ysz:
ja bym u niego nie kupował:nie: |
oj fakt, nawet nie klinolem na aukcje - 7% negatywow to naprawde bardzo bardzo duzo :O
aku na allegro pelno - poszukaj ;) |
Racja co do negatywów, nie zauważyłem ich. Ja jestem skłonny kupić oryginał (ludzie Canon Board mieli niezłe jaja z zamiennikami w gripach). Poszukam jeszcze, zapytam w sklepie gdzie kupiłem korpus :)
|
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7845 (SX10 IS)
w zamian za skradzionego A630 z matryca 1/1.8'', tu mam coś z 1/2,5'' i sam nie wiem czy się decydować. Kompakt ogólnie jest ciekawy, prosiłbym o opinię, a także inne propozycje. Ogólnie ma to być hobby, wycieczki, imprezy, gdzie aparat szybko jest gotów do pracy (stad kompakt) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54. |