![]() |
Cytat:
brak pokrywy studzienki to normalka ale jak ostwatnio widziałem kolesia wydłubującego herb Chorzowa z kamiennych koszy na śmieci to mi piwo spadło i polało sie na szczewiki ;) |
Cytat:
|
Kal cię scigną, to za ile lat ściągną ubezpieczenie?
Plus kary... :sciana: |
:>:nie::fiu:
|
mam pytanie, zastanawiam się nad kupnem, w przeciągu najbliższych 2 miesięcy, autka. Chwilowo wymyśliłem, że będzie to Renault Megane I (96' albo 97') Coupe 1.6. Zapewne będzie to autko zagazowane. Z tego czo czytam, opinie o samochodzie są pozytywne. Może macie jakieś doświadczenia z tym autem...
Tak wiem to auto na F... no ale mi się podoba i mieści się w kategorii cenowej (do 5000zł). Chodzi o auto ekonomiczne (do 8l/100km benzyny w trybie mieszanym), stosunkowo tanie w utrzymaniu. ło takie cudo ;) http://img137.imageshack.us/img137/8141/asdfu.jpg zdjęcie gdzieś z google sciągnięte... i zamazane ;) |
zawiecho miękkie no i sie szybciej zużywa, kumpel takim śmiga 1.6 żółty jak jajeczniczka , ogólnie zadowolony po za tym że co dwa lata coś w zawieszeniu do wymiany :)
|
mialem Megane 1.6 '96 osmiozaworowa
najekonomiczniejsze auto jakie mialem - 5.2 srednio mi bralo, powiedzmy w trybie pol na pol za to elektryka awaryjna jak jasna cholera, ogolnie zmonotowane w sposob malo trwaly plus taki, ze tylko raz odmowila posluszenstwa totalnie (rozkodowanie immobilajzera zakonczone odpalaniem na druty, byle dojechac do "Pana Adama") minus taki, ze praktycznie nie bylo dnia, zeby w 100% dzialaly wszystkie bajery, a jako, ze to francuz, to zabawek (jak na ten rocznik) bylo naprawde sporo no i ceny czesci bardzo wysokie - ta sama polka cenowa co czesci do Mercedesa, co uwazam za totalne przegiecie czesci do japoncow (ktore uchodza za "drogie" w utrzymaniu) sa o wiele tansze mimo wszystko moge polecic z uwagi na tani zakup, male spalanie, malo awarii "totalnych", sporo zamiennikow nie bral bym coupe obawiajac sie, ze auto bylo w przeszlosci zakatowane przez nastolatka |
Jak się do renówki kupuje części z pudełkiem Renault, to się płaci jak za psi smalec, jak się kupuje dokładnie to samo z napisem Valeo np, to kosztuje połowę, albo 1/3
|
A jeździł któryś z Was na biopaliwie ??? chodzi mi o diesla , jest tańsze ale czy się do jazdy nadaje?
|
|
zamiennikow w brod, ale tez odpowiednio drozsze (co nie zmienia faktu, ze tansze niz w ASO - to prawda)
ale nie do wszystkiego np modol klimatyzacji, ktory jest pieta achillesowa tego samochodu (pada bardzo czesto) byl, poki mialem, tak popularna czescia, ze mozna bylo tygodniami nie znalesc takiego na gieldzie ani nigdzie indziej a w ASO skromne 400 PLN za sama czesc ___________ swoja droga ostatnio mialem przeglad dwoch samochodow - praktycznie identyczny zakres czynnosc (w nowszym tylko dodatkowo wymiana filtra kabinowego - w strszym czegos takiego po prostu nie ma) jeden w ASO - wycena przegladu na ponad 1000PLN, po znizce pracowniczej zaplacilem 700 (robocizna + czesci) drugi u znajomego, ktory swoja droga tez pracowal w ASO - 178PLN (robocizna i czesci - wymiana oleju, plynu hamulcowego, plynu chlodniczego, filtrow, przeglad ogolny calej reszty) |
Cytat:
Jednak wolę coupe, na ile da się popatrzy się czy nie jest przeciążony silnik. Na hamownie postawię + komputer, może coś wyjdzie. Mam świadomość, że różnie może być. Jak kupowałem pickupa, to 4 odpadły już po włączeniu silnika na postoju przez 5 min - powyżej 90' osiągały... liczyć będę na szczęście. W ciągu miesiąca, dwóch powinienem coś upolować... :) |
Cytat:
Potem czlowiek idzie do lasu wypoczac a tu jakies niespodzianki go spotykaja |
papierzaki ??
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56. |