Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

- Deckard - 14.10.2010 18:16

Cytat:

Napisany przez tom-as (Post 1122592)
to chociaż na złomiarzy uważaj :D

@tom-as ja mam wrażenie że złomiarze czyt. 'recycling corporate people editione' tylko u nas maja takie prawa i swoje królestwo :ysz:

brak pokrywy studzienki to normalka ale jak ostwatnio widziałem kolesia wydłubującego herb Chorzowa z kamiennych koszy na śmieci to mi piwo spadło i polało sie na szczewiki ;)

DejaVu 14.10.2010 18:18

Cytat:

Napisany przez tom-as (Post 1122592)
to chociaż na złomiarzy uważaj :D

Mam go już 9lat i zawsze stał w garażu (( wyrejestrowany to nie znaczy że nie sprawny technicznie ,przeglądu to pewnie by nie przeszedł ,ale światła i hamulce ma :taktak: silnik miał zrobioną ''kapitalkę'' jeszcze nie było żeby gdzieś mi staną w lesie-fakt nie jeździłem ze 2lata ,ale wiem że by zapalił od razu. :spoko:

grzeniu 14.10.2010 18:50

Kal cię scigną, to za ile lat ściągną ubezpieczenie?
Plus kary... :sciana:

DejaVu 14.10.2010 19:54

:>:nie::fiu:

polakT 14.10.2010 22:20

mam pytanie, zastanawiam się nad kupnem, w przeciągu najbliższych 2 miesięcy, autka. Chwilowo wymyśliłem, że będzie to Renault Megane I (96' albo 97') Coupe 1.6. Zapewne będzie to autko zagazowane. Z tego czo czytam, opinie o samochodzie są pozytywne. Może macie jakieś doświadczenia z tym autem...

Tak wiem to auto na F... no ale mi się podoba i mieści się w kategorii cenowej (do 5000zł). Chodzi o auto ekonomiczne (do 8l/100km benzyny w trybie mieszanym), stosunkowo tanie w utrzymaniu.

ło takie cudo ;)

http://img137.imageshack.us/img137/8141/asdfu.jpg

zdjęcie gdzieś z google sciągnięte... i zamazane ;)

- Deckard - 15.10.2010 02:23

zawiecho miękkie no i sie szybciej zużywa, kumpel takim śmiga 1.6 żółty jak jajeczniczka , ogólnie zadowolony po za tym że co dwa lata coś w zawieszeniu do wymiany :)

nimal 15.10.2010 09:24

mialem Megane 1.6 '96 osmiozaworowa

najekonomiczniejsze auto jakie mialem - 5.2 srednio mi bralo, powiedzmy w trybie pol na pol
za to elektryka awaryjna jak jasna cholera, ogolnie zmonotowane w sposob malo trwaly
plus taki, ze tylko raz odmowila posluszenstwa totalnie (rozkodowanie immobilajzera zakonczone odpalaniem na druty, byle dojechac do "Pana Adama")
minus taki, ze praktycznie nie bylo dnia, zeby w 100% dzialaly wszystkie bajery, a jako, ze to francuz, to zabawek (jak na ten rocznik) bylo naprawde sporo
no i ceny czesci bardzo wysokie - ta sama polka cenowa co czesci do Mercedesa, co uwazam za totalne przegiecie
czesci do japoncow (ktore uchodza za "drogie" w utrzymaniu) sa o wiele tansze

mimo wszystko moge polecic z uwagi na tani zakup, male spalanie, malo awarii "totalnych", sporo zamiennikow
nie bral bym coupe obawiajac sie, ze auto bylo w przeszlosci zakatowane przez nastolatka

ed hunter 16.10.2010 15:56

Jak się do renówki kupuje części z pudełkiem Renault, to się płaci jak za psi smalec, jak się kupuje dokładnie to samo z napisem Valeo np, to kosztuje połowę, albo 1/3

DejaVu 16.10.2010 15:59

A jeździł któryś z Was na biopaliwie ??? chodzi mi o diesla , jest tańsze ale czy się do jazdy nadaje?

ed hunter 16.10.2010 16:01

http://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedz...ml#post1122180

nimal 16.10.2010 16:03

zamiennikow w brod, ale tez odpowiednio drozsze (co nie zmienia faktu, ze tansze niz w ASO - to prawda)
ale nie do wszystkiego
np modol klimatyzacji, ktory jest pieta achillesowa tego samochodu (pada bardzo czesto) byl, poki mialem, tak popularna czescia, ze mozna bylo tygodniami nie znalesc takiego na gieldzie ani nigdzie indziej
a w ASO skromne 400 PLN za sama czesc

swoja droga ostatnio mialem przeglad dwoch samochodow - praktycznie identyczny zakres czynnosc (w nowszym tylko dodatkowo wymiana filtra kabinowego - w strszym czegos takiego po prostu nie ma)
jeden w ASO - wycena przegladu na ponad 1000PLN, po znizce pracowniczej zaplacilem 700 (robocizna + czesci)
drugi u znajomego, ktory swoja droga tez pracowal w ASO - 178PLN (robocizna i czesci - wymiana oleju, plynu hamulcowego, plynu chlodniczego, filtrow, przeglad ogolny calej reszty)

polakT 16.10.2010 18:59

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1122671)
mimo wszystko moge polecic z uwagi na tani zakup, male spalanie, malo awarii "totalnych", sporo zamiennikow
nie bral bym coupe obawiajac sie, ze auto bylo w przeszlosci zakatowane przez nastolatka

Jednak wolę coupe, na ile da się popatrzy się czy nie jest przeciążony silnik. Na hamownie postawię + komputer, może coś wyjdzie.

Mam świadomość, że różnie może być. Jak kupowałem pickupa, to 4 odpadły już po włączeniu silnika na postoju przez 5 min - powyżej 90' osiągały...

liczyć będę na szczęście. W ciągu miesiąca, dwóch powinienem coś upolować... :)

prometeusz 18.10.2010 08:24

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1122317)
U mnie w lesie można -mój las to robię co chcę.:mruga:

Zasmiecasz las :bicz:
Potem czlowiek idzie do lasu wypoczac a tu jakies niespodzianki go spotykaja

icemac 18.10.2010 08:38

papierzaki ??

Zetoxa 18.10.2010 09:09

Cytat:

Napisany przez prometeusz (Post 1123290)
Zasmiecasz las :bicz:
Potem czlowiek idzie do lasu wypoczac a tu jakies niespodzianki go spotykaja

bo Deżawi to pijak i ten, no ten... :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56.