Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

grzeniu 03.06.2015 08:24

AVE 2.0 benzyna 7-8 wszędzie....w trasie do 140/h, powyżej dycha, znacznie powyzej jeszcze więcej.
W mieście oczywiście gdy jedzie, a nie stoi w korkach.

ed hunter 03.06.2015 08:53

Mój pali tyle ile mu wleję. :szczerb:

misiozol 03.06.2015 10:46

Jak ruski czlog , ile wleje tyle spali lol2

Jarson 03.06.2015 15:55

Słuchajcie, ja też dobre kilka lat już tankuję samochody i jeszcze nigdy nie było tak, żebym z baku wyciągał :hmm:

joujoujou 03.06.2015 15:59

Oj wyciągało się kiedyś... :fiu:

ed hunter 03.06.2015 16:02

No, jeden w robocie ostatnio mi powiedział, że jego Audi z silnikiem 1,9 TDI, podobno chipowanym, pali 4,5 po mieście, jak się rozgrzeje. :rotfl:
To w trasie musi przybywać! lol2
Już wiem kto będzie jeździł kawał za Warszawę na nocne pilnowanie sprzętu ekipy "Blondynki". :szczerb:

grzeniu 03.06.2015 16:04

Nigdy nie ściągałeś? To co ty możesz wiedzieć o motoryzacji :D

Teraz to nie ma takiej potrzeby, ale za komuny...ho ho, to się robiło. Jeszcze zanim były kartki a paliwa nie było. Nie lali w kanistry, więc bak do pełna i kawałek dalej w rowie się spuszczało i tak aż nie brakło paliwa na stacji. Tak kiedyś dużym fiatem 'załatwiłem' ponad 200l w bańkach plus pełny bak :spoko: Pochwała ojca bezcenna :rotfl:

misiozol 03.06.2015 16:20

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1326434)
No, jeden w robocie ostatnio mi powiedział, że jego Audi z silnikiem 1,9 TDI, podobno chipowanym, pali 4,5 po mieście, jak się rozgrzeje. :rotfl:
To w trasie musi przybywać! lol2
Już wiem kto będzie jeździł kawał za Warszawę na nocne pilnowanie sprzętu ekipy "Blondynki". :szczerb:

Ta ten chip to ma chyba wirtualny w glowie bo moc z powietrza sie nie bierze :D

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1326435)

Teraz to nie ma takiej potrzeby, ale za komuny...ho ho, to się robiło. Jeszcze zanim były kartki a paliwa nie było. Nie lali w kanistry, więc bak do pełna i kawałek dalej w rowie się spuszczało i tak aż nie brakło paliwa na stacji. Tak kiedyś dużym fiatem 'załatwiłem' ponad 200l w bańkach plus pełny bak :spoko: Pochwała ojca bezcenna :rotfl:

A ile olowiu twoje bo sie opilo bezyny to nie wspomne :D

grzeniu 03.06.2015 16:27

Jakiego ołowiu? W tamtych czasach miało się wprawę. Dobry rów niwelował ryzyko do zera.
Najtrudniej było wsadzić wężyk. Gruby nie wchodził, a cienki lubił się stawiać na zakrętasach.
Teraz to mało kto ma kanister w garażu...ech.

revolver0 03.06.2015 16:35

bo jak benzyna szybko traci swoje właściwości to po co komu? a ropa też się szybko psuje czy jak?

Jarson 03.06.2015 18:47

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1326435)

W ten sposób, to na zakładzie ropę spuszczałem miesiąc temu - z tym, że nie z firmowego do swojego, a do innego firmowego, jak zabrakło, a nikomu nie chciało się po 10 litrów jechać na stację kilka kilometrów.

Natomiast nasi dostawcy mieli różnych delikwentów u siebie. Jeden choć miał pozakładane przepływomierze ze zdalną komunikacją z bazą (w komplecie z gpsami itd.), to trzymał w kabinie niepozorną piątkę, z którego szła równie niepozorna rurka, a niepozorny przycisk w kabinie włączał przy każdym ruszaniu ze skrzyżowania niepozorną pompkę u końca tej rurki :szczerb: Innego osobiście widziałem, jak po każdym transporcie zatrzymywał się na trzy minuty koło krzaków za naszą bramą - nie zaglądałem tam, ale nie sądzę, żeby przez pół roku miał przeziębiony pęcherz.

icemac 18.06.2015 11:49

ciągle się turla :)

http://www.miniclassic.pl/wp-content...kar2015_24.jpg

ed hunter 18.06.2015 11:52

Piękna fotka, tylko dlaczego ten wspaniały zabytek zasłania jakaś czerwona rudera na kołach? :P

icemac 18.06.2015 11:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1328050)
Piękna fotka, tylko dlaczego ten wspaniały zabytek zasłania jakaś czerwona rudera na kołach? :P

wypraszam sobie :P

zamczysko w kadr wskoczyło, aby przy "brzydalu" zapozować.
Miszcz drugiego planu :party:

revolver0 18.06.2015 11:55

a żwirek jaki ładny... Autko zadbane, przeżyje jeszcze te dzisiejsze "elektrośmieci".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14.