![]() |
AVE 2.0 benzyna 7-8 wszędzie....w trasie do 140/h, powyżej dycha, znacznie powyzej jeszcze więcej.
W mieście oczywiście gdy jedzie, a nie stoi w korkach. |
Mój pali tyle ile mu wleję. :szczerb:
|
Jak ruski czlog , ile wleje tyle spali lol2
|
Słuchajcie, ja też dobre kilka lat już tankuję samochody i jeszcze nigdy nie było tak, żebym z baku wyciągał :hmm:
|
Oj wyciągało się kiedyś... :fiu:
|
No, jeden w robocie ostatnio mi powiedział, że jego Audi z silnikiem 1,9 TDI, podobno chipowanym, pali 4,5 po mieście, jak się rozgrzeje. :rotfl:
To w trasie musi przybywać! lol2 Już wiem kto będzie jeździł kawał za Warszawę na nocne pilnowanie sprzętu ekipy "Blondynki". :szczerb: |
Nigdy nie ściągałeś? To co ty możesz wiedzieć o motoryzacji :D
Teraz to nie ma takiej potrzeby, ale za komuny...ho ho, to się robiło. Jeszcze zanim były kartki a paliwa nie było. Nie lali w kanistry, więc bak do pełna i kawałek dalej w rowie się spuszczało i tak aż nie brakło paliwa na stacji. Tak kiedyś dużym fiatem 'załatwiłem' ponad 200l w bańkach plus pełny bak :spoko: Pochwała ojca bezcenna :rotfl: |
Cytat:
Cytat:
|
Jakiego ołowiu? W tamtych czasach miało się wprawę. Dobry rów niwelował ryzyko do zera.
Najtrudniej było wsadzić wężyk. Gruby nie wchodził, a cienki lubił się stawiać na zakrętasach. Teraz to mało kto ma kanister w garażu...ech. |
bo jak benzyna szybko traci swoje właściwości to po co komu? a ropa też się szybko psuje czy jak?
|
Cytat:
Natomiast nasi dostawcy mieli różnych delikwentów u siebie. Jeden choć miał pozakładane przepływomierze ze zdalną komunikacją z bazą (w komplecie z gpsami itd.), to trzymał w kabinie niepozorną piątkę, z którego szła równie niepozorna rurka, a niepozorny przycisk w kabinie włączał przy każdym ruszaniu ze skrzyżowania niepozorną pompkę u końca tej rurki :szczerb: Innego osobiście widziałem, jak po każdym transporcie zatrzymywał się na trzy minuty koło krzaków za naszą bramą - nie zaglądałem tam, ale nie sądzę, żeby przez pół roku miał przeziębiony pęcherz. |
|
Piękna fotka, tylko dlaczego ten wspaniały zabytek zasłania jakaś czerwona rudera na kołach? :P
|
Cytat:
zamczysko w kadr wskoczyło, aby przy "brzydalu" zapozować. Miszcz drugiego planu :party: |
a żwirek jaki ładny... Autko zadbane, przeżyje jeszcze te dzisiejsze "elektrośmieci".
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14. |