Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

Jarson 09.10.2010 01:20

Jechać nad morze?

DejaVu 09.10.2010 13:27

Dziś zrobiłem zasłonę na chłodnicę z pleksy pomalowanej na czerwono :D i zasłoniłem dół chłodnicy pod rejestracją :taktak: dam znać czy jadąc do pracy 20min. samochód mi się przegrzał.:>

tom-as 09.10.2010 13:42

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1121699)
Dziś zrobiłem zasłonę na chłodnicę z pleksy pomalowanej na czerwono :D i zasłoniłem dół chłodnicy pod rejestracją :taktak:

daj znać daj :-)

i wrzuć fote tego wynalazku. czerwonego :taktak:

grzeniu 09.10.2010 15:36

Czerwona pleksa na chłodnicy :wow: :sciana:
Fotki zapodaj do TVN Turbo na 'wiejski tuning' :rotfl:

Przez 20 minut jazdy ci się nie przegrzeje, zwłaszcza teraz, jak jest chłodno....ale latem, jak wylecisz gdzies na kilkaset km to masz jak w banku. Może nawet nie potrzeba lata, tylko wystarczy dłuższa trasa.
Pomyśl trochę - gdyby silnikowi starczało pół chłodnicy, to producent wstawiłby mniejszą (czyli tańszą). Dzisiaj wszystko wyliczone jest na styk i każdy tnie koszty na wszystkim na maxa.

DejaVu 09.10.2010 15:42

Mówi jak by się znał :haha: abym ja nie zrobił czasem tej dłuższej trasy , i nie nakopał do dupy :taktak:

Jarson 09.10.2010 16:04

Pal licho autostrada, tam masz odpowiednią prędkość i nawet pomniejszona kratka przepuści wystarczającą ilość powietrza. Ale poczekaj, aż będziesz musiał kiedyś w upał przejechać przez zakorkowane miasto :> Wentylator nie będzie zasysał powietrza z zewnątrz, tylko prosto od cieplutkiego asfaltu - z silnika zrobi Ci się jajecznica ;)

BTW - kolega miał problem z elektroniką w swoim Roverze, więc zrobił sobie ręczny włącznik do wentylatora przy chłodnicy, wyprowadzony do panelu w kabinie. Może Ty też sobie zrób, tylko ręczny wyłącznik - przez pierwsze kilka minut całkowicie odłączaj układ, aż się nagrzeje, a potem nawet jeśli termostat nie działa poprawnie, nie będzie Ci to przeszkadzało zanadto. Tyle, że to też jest ryzyko - można któregoś razu zapomnieć włączyć układu z powrotem.

DejaVu 09.10.2010 16:14

:haha: zakorkowane miasto-u mnie na wiosce :sciana: ja do pracy jadę 20minut mimo tego że główna ulica w Ełku jest obecnie modernizowana-jedzie się wahadłowo w ślimaczym tempie ale nigdy się nie stoi :> jakoś w te upały dawałem radę-to czemu teraz jak rano jest przymrozek,a będzie jeszcze gorzej , ma to zaszkodzić autu? Nie jestem jakimś baranem co jedzie przez pół miasta z włączonym kierunkiem , nie widząc że mu mruga kontrolka! dlaczego więc miałbym nie zauważyć podwyższonej temperatury :sciana:Łyso wam że to JA wpadłem na tak genialny pomysł , więc rzucacie mi kłody pod nogi :'( Ach żeby tu był rycho co go nie ma ON to przynajmniej się zna i ma też samochód ,nie co to wy:P

ed hunter 09.10.2010 16:19

Jeszcze skrzydło przyczep z tyłu. :] Gdyby zasłonki na chłodnice były potrzebne, to by producenci samochodów oferowali je w wyposażeniu dodatkowym... :szczerb:

DejaVu 09.10.2010 16:23

Złe rozwiązanie -skrzydła z tyłu nic nie dadzą :nie: ale skąd TY to możesz wiedzieć :haha:

ed hunter 09.10.2010 16:36

No nie mogę, nigdy skrzydła z tyłu nie miałem, za to kartonik na chłodnicy już kilka razy, jak termostat przestał się zamykać...

DejaVu 09.10.2010 16:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1121718)
Jeszcze skrzydło przyczep z tyłu. :] Gdyby zasłonki na chłodnice były potrzebne, to by producenci samochodów oferowali je w wyposażeniu dodatkowym... :szczerb:

http://www.heko.pl/index.php?opt=gal_zim do golfa nie ma :nie: widocznie golf to nie samochód :sciana:

ed hunter 09.10.2010 16:39

Ale to oferuje producent bezużytecznych gadżetów a nie producent samochodów. :>

DejaVu 09.10.2010 16:41

Wiejski tuning

:spoko:

Jarson 09.10.2010 16:50

Dlaczego tam nie jest napisane "DEJA VU"? :szczerb:

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1121716)
:haha: zakorkowane miasto-u mnie na wiosce :sciana: ja do pracy jadę 20minut mimo tego że główna ulica w Ełku jest obecnie modernizowana-jedzie się wahadłowo w ślimaczym tempie ale nigdy się nie stoi :>

A czy Ty wiesz, jaki jest kawał z Ełku do Antonina? :P

DejaVu 09.10.2010 16:54

Ełk jest jeden a Antoninków kilka :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:32.