Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

M@X 08.03.2016 16:46

Rurek nigdy nie nosilem i nie zamierzam ;-)...

DejaVu 08.03.2016 16:50

nie pasują do ajfona :>

M@X 08.03.2016 16:54

Znam kilku ludzi chodzacych w rurkach i jestem wiecej niz pewien, ze znakomita wiekszosc z nas nigdy nie odniesie takiego sukcesu jak oni. Tak jak pisalem - nie nalezy powierzchownie oceniac ludzi. To w czym chodza jest w pelni ich decyzja ;-).

Trilu 08.03.2016 17:19

@M@X,ładne autko ,automat to luksus w obecnych czasach,wachlowanie w mieście wykańcza :)
A ja odpalam c328 i jazda :)

loki7777 08.03.2016 17:59

Ogolnei brzydkie to nowe eclipse, nie jak te w Gran Turismo 1 na PSX'a:)

Jarson 08.03.2016 21:23

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1354577)
Zostawilem w krainie nazywanej "przed-dorosloscia" ;-). Podobnie jak wojny konsolowo-pecetowe, androidowo Apple'owe, chec pracowania w korporacji, powierzchowne ocenianie osob i absolutna pewnosc ze moja racja jest najmojsza ;-). Tamze trafila tez rzekoma "przyjemnosc" z jazdy jaka teoretycznie ma zapewnic mi skrzynia manualna. Dla mnie przyjemnosc to to, co jest dla mnie wygodne. To tak jak z moim iPhone'em - nie chce wykonywac dodatkowych czynnosic by cos dzialalo. Lepiej niech samo dziala dobrze i nie zajmuje mojej uwagi ;-).

Ja w ogóle przestaję rozumieć spory pomiędzy zwolennikami manualów i automatów. Jeżdżę na co dzień autami z oboma rodzajami skrzyń i nawet nie zauważam różnicy jak się przesiadam - i tu i tu nie muszę się w żaden sposób skupiać na obsłudze. Owszem, na dłuższych trasach wolę automaty, ale dzisiejsze silniki są na tyle elastyczne (nie mam na myśli aut miejskich z silnikami 0,2l), że i w manualu nie trzeba się szczególnie namęczyć. Z kolei automaty są dziś o niebo lepsze i domyślniejsze niż jeszcze przed dwiema dekadami.

Swoją drogą idziesz w nietypową stronę - większość osób z wiekiem zaczyna być coraz bardziej pewnymi, że to oni mają we wszystkim rację, jeśli tak nie masz to należysz do mniejszości, która nie wapnieje w swoich poglądach ;)

M@X 08.03.2016 21:52

Dziekuje. Uznam to za komplement :spoko:. Czlowiek powinien sie rozwijac, a bez otwartego umyslu sie po prostu nie da. Nie chce miec klapek na oczach jak przytlaczajaca wiekszosc moich rodakow. Wiekszosc ludzi dokonuje zywota gdzies w okolicach 25 roku zycia, odkladaja jedynie moment polozenia sie do trumny ;-). A ja dopiero zaczynam zyc :-)!

Jarson 08.03.2016 22:27

He he, coś w tym jest ;) Jak to mawia moja mama - "tylko krowa nie zmienia zdania", a patrząc z tej perspektywy niemała część ludzi to... :fiu:

- Deckard - 08.03.2016 22:50

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1354577)
Zostawilem w krainie nazywanej "przed-dorosloscia" ;-). Podobnie jak wojny konsolowo-pecetowe, androidowo Apple'owe, chec pracowania w korporacji, powierzchowne ocenianie osob i absolutna pewnosc ze moja racja jest najmojsza ;-). Tamze trafila tez rzekoma "przyjemnosc" z jazdy jaka teoretycznie ma zapewnic mi skrzynia manualna. Dla mnie przyjemnosc to to, co jest dla mnie wygodne. To tak jak z moim iPhone'em - nie chce wykonywac dodatkowych czynnosic by cos dzialalo. Lepiej niech samo dziala dobrze i nie zajmuje mojej uwagi ;-).

No jak kto woli,żałuję ,że tak mało torów jest w polsce. Z miłą chęcią wykupiłbym abonament,wyrobił odpowiednie licencje tylko po tożeby w weekend poszaleć na torze :)

ed hunter 08.03.2016 23:00

Tak, posiadacz ajfona doskonale wie co jest dla niego przyjemne, to co firma mu wciśnie. :haha:

icemac 09.03.2016 07:49

napisze tak o automacie - perspektywa "pierwszego" auta z taką skrzynią w dodatku czołgu w dieslu

w mieście jest zaj...super :) tylko gaz i hamulec, choć w manualu dało się wyżej kręcić ;) ale benzynę :P

całe szczęście że ten diesel to automat, bo bym go raz-dwa zajeździł :P

P.S.
w minaiakch manuale, więc hulaj dusza :jupi:

nimal 09.03.2016 08:15

automat to cos pieknego - wygoda, szczegolnie w miescie
w trasie zreszta tez
IMHO: zla opinie o automatach maja chyba tylko posiadacze aut z grupy vw, bo koncern ten nie opanowal sztuki tworzenia tego udoskonalenia, a dokladniej opanowal - z wpisanym psuciem sie co iles tysiecy :haha:
prawdziwy automat to niesamowita wygoda
a jezdzielem tez takimi, ktore mialy wybitnie sportowy charakter
i co wiecej - jak wstawialo sie autku - to bylo sporotwe, jak nie, to bylo luksusowe - takie cuda ze zwyklego hydrokinetyka w wykonaniu Suzuki (w Chryslerze mialem typowo na luksus nastawiona skrzynie, wymaganie sporotwych osiagow bylo by nie na miejscu od tego krazownika)

icemac 09.03.2016 08:35

napiszę krótko - stosujesz się do wymagań eksploatacyjnych, nie przegrzewasz skrzyni - to jest wręcz bezawaryjna ...

nimal 09.03.2016 08:45

dokladnie - temperatura pracy i wymiana oleju wedlug ksiazki - dzieki temu automat bedzie sluzyl

grzeniu 10.03.2016 21:27

Taka inna ciekawostka z Genewy. Jak wiecie, lubię jednoślady.
Jednak jak to zobaczyłem, to trochę zwątpiłem :wow:
Długo patrzyłem gdzie to ma przód, a gdzie tył i szukałem kierownicy :rotfl:
Zobaczcie sami
http://facet.interia.pl/zadbany-mezc...wu,nId,2159722

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:06.