Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

DejaVu 24.02.2016 18:17

Mój wolnossący klekot z 99r jeszcze się kula :> do wymiany mam prawy próg :ysz: a z upierdliwych wad to tylne zaciski hamulcowe , które się zapiekają i muszę co rok (ostatnio w tamtym tygodniu) robić , tarcze zmieniałem dwa razy przez 6lat co nim się kulam , a z przodu tylko raz zmieniałem klocki :P

grzeniu 29.02.2016 22:15

Fajny licznik zobaczyłem. Ponoć jutro na salonie w Genewie będzie można zobaczyć w realu.
Powiem tak...nie jestem pewien, czy chciałbym tym pojechać.

A propos. Proste pytanie - czyj to licznik?

http://i.iplsc.com/bugatti-chiron/00...RI-C116-F4.jpg

superrrmario 29.02.2016 22:19

Jamesa Bonda

M@X 29.02.2016 22:22

Bugatti, ale jakie? ???

grzeniu 29.02.2016 22:25

Chiron.
http://motoryzacja.interia.pl/raport...ow,nId,2154268

Jarson 29.02.2016 23:41

Piękne auto, już dawno czekam na pierwsze testy (w tym zastanawia mnie, co z nim zrobią Clarcson i spółka, szczególnie przy takim budżecie jakim obecnie dysponują). Z drugiej to sztuka dla sztuki, samochód zupełnie nie do jazdy w realnym świecie. Wystarczy spojrzeć, dokąd wychyli się wskazówka prędkościomierza w jeździe miejskiej. Przecież jazda takim autem to nawet większe niewykorzystanie potencjału, co gdyby jeździć na co dzień ciągnikiem siodłowym (które zresztą oferują znacznie mniejszą moc i niewiele wyższy moment obrotowy, a do tego spalają znacznie mniej :rotfl:)

grzeniu 01.03.2016 00:16

Co by nie mówić, to jedno trzeba mu przyznać.
Jest piękny. I zapewne cholernie drogi.

SpeedFreaK 01.03.2016 10:09

Pincet? :D
Przejechalbym sie ^^

Jarson 01.03.2016 22:51

Fakt - tylko trochę droga jest taka przejażdżka. W Veyronie (i to chyba tym zwykłym a nie Super Sport) przy jeździe z w pełni otwartą przepustnicą stulitrowy bak kończył się w 12 minut. Ale to jeszcze nic. Komplet opon kosztuje ok. 100 000 zł, a trzeba je wymieniać w najlepszym razie co 4,5 tys. km - ponoć dlatego, że pomimo zaawansowanej kontroli trakcji, moment obrotowy jednostki napędowej powoduje bardzo często minimalne zerwania przyczepności przy przyspieszaniu. A jeśli przyjdzie nam ochota rozpędzać się powyżej 400 km/h, to opony powinno się wymienić... każdorazowo po przekroczeniu tej prędkości.

Nie zapominajmy o felgach - są jeszcze droższe niż opony, a je z kolei należy wymieniać nie rzadziej niż co 15 000 km lub 3 komplety opon (w zależności od tego, co będzie pierwsze).

grzeniu 01.03.2016 22:58

Jak by cię było stać na Veyrona czy teraz Chirona, to byś sie nie przejmował paliwem, czy oponami.
A jak nie, to kup se pedałkę :D

Ciekawe ile zyska na szybkości Chiron mając 300 KM wiecej od Veyrona? Cyknie 450? Te 300 KM to niby dużo, ale na tym pułapie, to może znaczyc całkiem niewiele.

M@X 01.03.2016 23:03

Jarsonu, grzenio dobrze mowi. To nie auto dla nas. To dla tych kilkuset na swiecie, dla ktorych nie stanowi to problemu. Kwestia skali ;-).

icemac 02.03.2016 09:00

@Jarsonu!

jak mi się to podoba jak wszyscy podają ceny w złotówkach ...

BTW
opon nie kupisz bo nie są dostępne, a zwłaszcza w Polsce ;)

nimal 02.03.2016 12:23

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1353830)
Fakt - tylko trochę droga jest taka przejażdżka. W Veyronie (i to chyba tym zwykłym a nie Super Sport) przy jeździe z w pełni otwartą przepustnicą stulitrowy bak kończył się w 12 minut. Ale to jeszcze nic. Komplet opon kosztuje ok. 100 000 zł, a trzeba je wymieniać w najlepszym razie co 4,5 tys. km - ponoć dlatego, że pomimo zaawansowanej kontroli trakcji, moment obrotowy jednostki napędowej powoduje bardzo często minimalne zerwania przyczepności przy przyspieszaniu. A jeśli przyjdzie nam ochota rozpędzać się powyżej 400 km/h, to opony powinno się wymienić... każdorazowo po przekroczeniu tej prędkości.

Nie zapominajmy o felgach - są jeszcze droższe niż opony, a je z kolei należy wymieniać nie rzadziej niż co 15 000 km lub 3 komplety opon (w zależności od tego, co będzie pierwsze).

dlatego jezdze Oplem :szczerb:

a tak na serio, to rozbawia mnie, jak widze Audi Q7 na lysych oponach albo BMW 750i w gazie... albo mnie stac albo nie, trzeba sie zdecydowac

joujoujou 02.03.2016 13:10

Mnie bawi każdy "supertuningowiec" kupujący felgi (przykładowo) 18 do swojej (przykładowo) corsy lub bory (koniecznie w dizlu, oczywiście przemapowanej) a potem kupuje najtańsze chińskie opony co się nawet do wozu drabiniastego nie nadadzą. :szczerb:

Jarson 02.03.2016 14:35

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1353833)
Jak by cię było stać na Veyrona czy teraz Chirona, to byś sie nie przejmował paliwem, czy oponami.
A jak nie, to kup se pedałkę :D

Ciekawe ile zyska na szybkości Chiron mając 300 KM wiecej od Veyrona? Cyknie 450? Te 300 KM to niby dużo, ale na tym pułapie, to może znaczyc całkiem niewiele.

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1353836)
Jarsonu, grzenio dobrze mowi. To nie auto dla nas. To dla tych kilkuset na swiecie, dla ktorych nie stanowi to problemu. Kwestia skali ;-).

Nie można uogólniać "jak to ma, to go stać". Są tacy, co mogą kupić mercedesa a jeżdżą oplem. I takich będzie stać na wszystko do tego opla. A inni, zarabiający co do grosza tyle samo, kupią ferrari żeby się pokazać. I będą odkładać przegląd w ASO, bo dla nich będzie za drogi.

Nie zakładajmy, że wszyscy kupujący Veyrona są krezusami. Na pewno znajdują się tacy, którzy dla prestiżu kupują go mimo że nie powinni.

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1353864)
dlatego jezdze Oplem :szczerb:

a tak na serio, to rozbawia mnie, jak widze Audi Q7 na lysych oponach albo BMW 750i w gazie... albo mnie stac albo nie, trzeba sie zdecydowac

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1353868)
Mnie bawi każdy "supertuningowiec" kupujący felgi (przykładowo) 18 do swojej (przykładowo) corsy lub bory (koniecznie w dizlu, oczywiście przemapowanej) a potem kupuje najtańsze chińskie opony co się nawet do wozu drabiniastego nie nadadzą. :szczerb:

O, to jest właśnie to o czym piszę. To jest myślenie typu: "mam 30 tysięcy, mogę wydać 25 na auto a reszta na eksploatację; ale wtedy będę wyglądał jak ktoś kogo stać na auto za 25 tysięcy. To lepiej kupię za 30 zdezelowany egzemplarz auta, które zwykle chodzą za 40. I będzie za***iście..."

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:20.