Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

grzeniu 23.05.2009 13:44

Przecież wojnę wywołał Franek Dolas :taktak:
Sam widziałem.

ed hunter 23.05.2009 13:56

Dziennik ujawnił kim jest kataryna... :|

demek 23.05.2009 14:55

jeszcze nie :)

ed hunter 23.05.2009 14:58

3 skojarzenia w google i już wiem :]

demek 23.05.2009 15:10

gdyby sama nie napisala tego na swoim blogu to bys dalej nie wiedzial :)

ed hunter 23.05.2009 15:19

Przed przeczytaniem na blogu, przeczytałem to w Dzienniku, i wujek google dał mi natychmiast hita, a że nie mnie pierwszemu, to jeszcze łatwiej było...

demek 23.05.2009 15:28

jeden wpis w google i hit
:)

ed hunter 25.05.2009 08:05

Paliwo na stacjach zdrożeje nawet o 15 proc.

Ministerstwo będzie zmuszone... :rotfl:
To dla naszego dobra, jak zwykle.
To dlatego, że zarabiamy kilkukrotnie mniej. Ale rząd się wyżywi...

Polacy odwracają się od alkoholu?

Cudownie zadziałała podwyżka akcyzy, aj ci geniusze od ekonomii w tym rządzie!
Myślicie, że ludzie mniej piją? Nie! :nieee: Cukier się lepiej sprzedaje. :]

rycho 25.05.2009 08:21

Sugerujesz, że trzeba podnieść akcyzę na paliwa, żeby wyrównac straty spowodowane wprowadzeniem wyższej akcyzy na alkohol?
Kocham ten rząd!

ed hunter 25.05.2009 08:28

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1025349)
Sugerujesz, że trzeba podnieść akcyzę na paliwa, żeby wyrównac straty spowodowane wprowadzeniem wyższej akcyzy na alkohol?
Kocham ten rząd!

Genialne, prawda? :cojest:

Zwiększyć składkę rentową, wprowadzić podatek "ekologiczny", wprowadzić współpłacenie za służbę zdrowia, i tak dalej...

romanesco 25.05.2009 08:36

Ciekaw jestem, jakie rozwiązania wprowadziłoby PiS :szczerb:
Jeszcze niedawno, Kaczyński błagał wręcz na kolanach, żeby zwiększyć deficyt, bo tak robią wszyscy inni. Dobrze, że rząd go nie posłuchał, bo teraz byśmy pewnie kwiczeli... Zwiększyć deficyt, to najprostsze rozwiązanie. Ale później z niego wyjść, to dopiero sztuka...

ed hunter 25.05.2009 08:42

A gdyby babcia miała wąsy...
Jasne! I sprawa sama się rozwiązała! To wina PiS! :hahaha:
Normalnie nie wiem czy się śmiać, płakać, czy zacząć przytakiwać? :szczerb:

romanesco 25.05.2009 09:53

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1025354)
A gdyby babcia miała wąsy...
Jasne! I sprawa sama się rozwiązała! To wina PiS! :hahaha:
Normalnie nie wiem czy się śmiać, płakać, czy zacząć przytakiwać? :szczerb:

Dobry polityk i ekonomista rozważa wszystkie możliwości oraz rozpatruje konsekwencje tych wyborów. Szkoda tylko, że niektórzy trwają niezmiennie w swych przekonaniach co do jedynej słuszności pewnych rozwiązań i nic nie jest w stanie ich z tej drogi zawrócić... :szczerb:

ed hunter 25.05.2009 09:58

Szczególnie podnoszenie podatków przez pseudo liberałów nie jest w stanie niektórych z myślenia zawrócić...
Trwanie przy swoich poglądach miało kiedyś kilaka nazw, ale teraz te słowa się zdewaluowały wśród ogółu...
Tylko krowa nie zmienia zdania, ale są tacy, co są zawsze z "naszymi", a nasi to ci, którzy akurat są na topie...

U nas jak zwykle cięcia, żeby zamrozić wychłodzoną gospodarkę, a inni nie boją się deficytu budżetowego, i za wszelką cenę chcą rozruszać rynek. Nawet tak:

Po 12 tysięcy jenów dla każdego Japończyka

Cytat:

Od stycznia do końca marca konsumpcja spadła o 1,1 proc. w porównaniu z poprzednim kwartałem.
A u nas spadła o 10%, bo o tyle zmniejszyły się wpływy z VAT. Innych danych nie ma, bo rząd je ukrywa.

DejaVu 25.05.2009 17:19

Też mi sensacje :haha: dziś przez moje miasteczko przejeżdżał sam pan prezydent Lech Kaczyński-co zatkało kakao ???:rotfl:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:16.