![]() |
Zwłaszcza gdy kupuje np laptopa z preinstalowanym Windowsem to ma duży wybór, prawda? Zawsze może kupić inny sprzęt. Na przykład MacBooka.
|
Cytat:
W innym przypadku nikt nie zabrania Ci zainstalować takiej wersji, na jaka masz już licencję. Oczywiście możesz kupić MacBooka. Na nim też - od biedy - da się zainstalować Windows. |
Tylko po co uprzykrzac sobie zycie...?
|
Cytat:
Gdyby MS zostawił *możliwość*: - wyłączenia Metro (Modern UI jak to się teraz nazywa), razem z pacyfikacją api RT - włączenia menu Start, z którego ja akurat codziennie korzystam - włączenia Aero, mi.n pełną kontrolę na RGBA okna To byłbym pierwszy który leci po upgrade za te 129zł. A tak to będę się kisił na siódemce do oporu i MS nic nie zarobi. |
Berion, a powiedz w jaki sposób aktualnie korzystasz z tradycyjnego menu start?
Przecież teraz ModernUI działa na identycznej zasadzie, tylko wygląd się zmienił. |
Odp: Windows 8
Dla mnie Windows wraz z Ósemką robi się jak Android. Jeszcze trochę a wyjdzie wersja 8.0.1, 8.0.2 itd, może za którąś wersją dadzą możliwość zmiany kolorów kafelkow, przezroczystosc itp...
|
Cytat:
aktualizacja Windows Blue dla systemu operacyjnego Microsoft Windows 8. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...ie11-bing.html |
@up
a Widzisz, nawet tego nie czytałem, tak mnie na proroctwo wzięło :P |
@Smartek
Niby tak i niby nie. Start mam pod ręką na pasku, a Pociąg przywołuje się w aktywnym rogu. W Start mam wszystkie pod ręką + różne narzędzia, w Pociągu musiałbym sobie najpierw te kafle porobić. Start jest małym, podręcznym menu, Metro tabletowym kolosem na cały ekran. W każdym razie już pisałem, że to akurat mógłbym przeboleć - to menu można zabić i go nie oglądać. @czary2mary "Niebieszczak" ma być darmowy i nie ma nic wspólnego z Win9. Jacyś anonimowi pracownicy (?) już dementowali te "rewelacje". A więc po prostu Service Pack opakowany w marketing. ;) |
Berion, ja uaktywniam Metro identycznie jak klasyczne menu start - jest pod ręką w rogu, nie trzeba czekać kursorem w rogu paru sekund, jedziesz i klikasz z miejsca, otwiera się Metro.
Jak zaczniesz pisać na klawiaturze - od razu wyszukuje aplikacje. W sumie to na starym menu robiłem dosłownie to samo tylko w mniejszym okienku. I fakt, kafelki musisz porobić, ale jak już je zrobisz to funkcjonuje moim zdaniem całość w taki sam sposób. |
Cytat:
Z resztą argumentów się zgadzam. |
Cytat:
Naprawdę nie rozumiem narzekań na to rozwiązanie, sądzę, że to wina przyzwyczajeń ukształtowanych przez lata :-). Heh, brzmię jak jakiś promotor Microsoftu :rotfl:. |
A ja jednak wolę ikonę wywaloną na pulpit (pulpit, pasek, dock - jak kto woli).
Wpisywanie nazwy, choć ostatnio w modzie, brzmi troche jak siedzenie pod DOSem. (chociaż czasem z tej możliwości też korzystam). |
Irytuje mnie kiedy, w tym przypadku system, wyszukuje mi rzeczy kiedy jeszcze piszę szukaną frazę. Po za tym ja w systemie niczego nie wyszukuję bo wiem gdzie co jest, już pisałem. Może jestem inny. :P
A że przyzwyczajenia to na pewno też, nie przeczę. Ale zmieniać nie zamierzam bo to system operacyjny jest dla mnie, a nie odwrotnie. |
Cytat:
Czy można było rozwiązać lepiej? Można. Np. w csh, bash i innych współczesnych to się nazywa TabComplete i działa po wciśnięciu Tab i w ogóle działa o wiele lepiej. Ale to i tak jest moim zdaniem jedna z niewielu udanych adaptacji w kolejnych subwersjach Win95. Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:49. |