![]() |
Cytat:
A co do tego zakazu sprzedaży to nie pierwszyzna Samsung pozwał Sony za naruszenie ich patentów i sąd wstrzymał sprzedaż PS3, ale się rozeszło po kościach. Cytat:
Zresztą spójrzmy prawdzie w oczy, gdyby nie klony byśmy płacili horendalne sumy za sprzęt markowy i nadal płacimy. Więc z mojej strony wole 3x bardziej klona. Przynajmniej cena mnie nie zwali z nóg. |
andy... powiedz to tym burakom z dojczów, bo chyba zrobili precedens...
|
Cytat:
@Patrix a patent cóż...w USA można opatentować wszystko i to nie ważne czy dana firma wymyśliła to pierwsza :) |
Gdyby Apple było pierwszą firmą, która wprowadziła na rynek tablet to bym się nie dziwił.
Po prostu bronią się przed klonami. Jednak Microsoft zrobił to 10 lat temu, a zaczątki były jeszcze pod Windows 3.1. Robią tak, bo chcą się pozbyć konkurencji. Ładnie widać czemu dystrybucję Linuksa tak broną się przed patentami i nie załączają ani grama zamknietego kodu (także sterowników). Bo jak tylko ktoś zwietrzy kasę, to potem przewalone. Sterowniki np. graficzne też posiadają w sobie opatentowane technologie, optymalizacje itd, których żadna firma nie chce ujawniać. |
Pomarzyć zawsze można :P
Mi się ta seria Galaxy podoba i akurat to torpedują... to tylko dowód na to, że Samsung zrobił coś fajnego. |
Cytat:
http://finanse.wp.pl/kat,104116,titl...wiadomosc.html |
Cytat:
"Patent": http://esearch.oami.europa.eu/copla/...000181607-0001 Nie ma takiego przekleństwa, które by wyraziło ten idiotyzm! Wychodzi na to, że jak masz odpowiednio dużo pieniędzy to opatentujesz nawet prostokąt ! Patenty w dziedzinie IT ograniczają rozwój rynku. Cytat:
Życzę im padaki, nie wiem po co ten Jobs tam wracał, nikt nie chciał ich kompów i robili się bankrutami - lepiej dla świata byłoby bez tej psychopatycznej firmy. |
Cytat:
Cytat:
Bez odpowiedniego oprogramowania jesteś bezbronny. Cytat:
|
Cytat:
|
Macie jakieś nieaktualne dane.
Nagrywarka 300zł, płyta 25GB - 4zł. Tragedii nie ma. http://allegro.pl/nagrywarka-blu-ray...743360874.html http://allegro.pl/esperanza-blu-ray-...753723447.html Dyski USB i NAS są faktycznie niezłym rozwiązaniem, ale to nie jest nośnik tego typu co płyta. Np. dysku nikomu nie dam, a płytę za 4zł owszem. Płyta przeżyje przepięcie w sieci, upadek z wysokości i zalanie wodą. Dysk nie. Najlepiej mieć i jedno i drugie. Apple zadecydowało za użytkowników, że wolą mieć tylko jedno. A poza tym po usunięciu szczeliny nie będzie można z Maca Mini zrobić stylowego pojemnika na ręczniki papierowe ;) |
Było. :P
Cytat:
Płyty nie są przeżytkiem. O filmach już była mowa. Ja z trochę innej strony: Przyjdą złodzieje, wyniosą kompy, dyski/nasy/srasy/wsio (a nie będę "na wiewiórkę" chować w podłodze backupów). Płyt nie ruszą. :idea: :czar: |
Ja się z plikami przerzuciłem na HDD na USB. Wygodne i mało miejsca zajmuje.
W zasadzie yahol po części ma rację jednak, napęd mam bo tych płyt jeszcze trochę jest, ale nie zwielokrotniam już tych nośników. SMARTa mam na oku, głównie kopiuję 'na to', lub kopiuję 'z tego', więc wypracowanie 10 tyś godzin zajmie lata ... |
Nie wiem czy ktoś już to wrzucał tu... ciekawy art
http://niebezpiecznik.pl/post/hackow...rie/#more-4419 |
Andy płytka BluRay kosztuje dziś 4-5zł. Taniej wychodzi od DVD.
Problem z nimi tylko taki że zgromadzenie 25GB trochę zajmuje :) Ale oczywiście cieszę się, że mam taką możliwość. Porównywanie BR do dyskietki przez fanów Apple jest całkiem nie na miejscu, bo żeby nagrać coś sensownego na niech, trzeba było ich kilkadzisiąt ... one były potwornie przestarzałe, ale po prostu wtedy cokolwiek innego było zbyt drogie i zawodne. Dla posiadaczy kamer HD BluRay to zbawienie, w roku 2011 nie wyobrażam sobie komputera multimedialnego bez BD. Wygląda na to że Mace to maja być proste komputery do poczty i netu. Cała reszta zbędna lub opcjonalna. Za tę cenę niefajnie. |
Cytat:
Porównując to na ilu konfiguracjach działa Windows czy Linuks można śmiało powiedzieć, że Apple przegrywa. Cytat:
Po pierwsze mając bibliotekę na nośnikach optycznych jesteś w d**ie. Po drugie na dzień dzisiejszy nie ma trwalszego i tańszego(cena/ilość GB) nośnika do zapisu danych. Obecnie za 1.5zł(Verb od MCC004) mogę wrzucić 4.2GB danych! Jest jeszcze BluRay i niedługo technologia hologramowa. Apple rezygnuje z napędów optycznych nie dlatego bo to zła technologia, lecz dlatego bo ma w tym interes. Ludzie ich nie obchodzą. Oni i tak kupią, ba jeszcze będą chwalić :) Cytat:
Dla mnie napędy optyczne jeszcze będą w odwrocie - poczekajmy na obniżenie cen BluRay. 25GB za 2zł to by było coś :) Cytat:
Sam mam płytki DVD (Verbatim od Tayo Yuden), które mimo ~5lat chodzą jak zaraz po nagraniu. Obecnie produkowane dyski nie mają takiej żywotności. (nie mówimy o serwerowych gdzie cena jest zbyt duża aby stosować w domu..) Cytat:
Cytat:
Co do dodatkowej opieki to ma to każda firma. Tylko po co płacić grubą kasę za taką ochronę skoro dokładając drugie tyle można kupić nowy komputer? :) btw ostatnio gdzieś wyczytałem, że Apple chwali się ilością pobranego MacOSX.. Szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę, iż Można go tylko pobrać ze sklepu :D To tak jakby jakiś diler chwalił się, że sprzedał 100 000 egzemplarzy patelni w miesiąc mając ją na wyłączność :D Ehh te Apple i ich marketingowe pieprz**** |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:58. |