![]() |
No wiem, to spory plus dla Maka. Microsoft nie może sobie na to pozwolić, bo zaraz by się ktoś przywalił, że wykorzystuje pozycję monopolisty.
Nawet firewall porządnego zrobić im nie wolno, bo co na to powiedzą autorzy programów "Internet Security"?. Dodam jeszcze, że programy z windowsa, które uda nam sie odpalić na Wine mają dużą szanse działać lepiej niż na windowsie. Przykładowo 7-zip x64 rozpakowuje mi do 100% szybciej (WTF!!!?, I/O nie ma nic do tego), AviDemux (wersja windows x64) z 13fps zrobił 15fps, a syntetyczny test AIDA - przepustowość pamięci wyższa o 25%. Linux ma swoje wady, ale też ma i zalety. A poza tym ja bardzo lubie Compiza :P |
Na Maka jest iMovie - darmowe do kazdego nowego Maka, jako skladnik pakietu iLife i naprawde mozna w domowym zaciszu robic cuda. Wymagajacy moga zakupic FinalCuta :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Jeżeli ktoś potrzebuje AutoCADa i go nie niego stać, to stać go też na legalny komputer Apple :).
Choć nie sądze, by ktoś używający go do pracy narzekał na to, że musi działać na windowsie za 250zł. A AutoCAD czasem na linuksie działa: http://appdb.winehq.org/objectManage...rsion&iId=2459 Trzebaby sprawdzić na akualnej wersji Wine 1.3.25. Jest też profesjonalny BriscCAD: http://www.bricsys.com/pl_PL/ To jedno. A teraz w drugą stronę : nie wiem czy np jest na Windows jakiś porządny darmowy edytor video. Nie znalazłem. A na linuksa jest kilka. OpenShot, Cinerella, PiTiVi, KDEnlive, Kino... Jak kogoś nie stać na Adobe Premiere czy Sony Vegas to do domowego użytku powinny wystarczyć. Mi sie bardzo spodobał OpenShot - i moge robić na linuksie rzeczy których na windowsie robić nie mogłem. Nawet w HD! |
Cytat:
Jak ktoś jest zmuszony korzystać z AutoCAD'a to na linux'ie go nie odpali, a na mac'u tak k***a |
Z tego co piszą nie trzeba nawet intela, wystarczy SSE2.
|
Cytat:
A ściągniecie kextów do danej płyty, naprawdę, przy odrobinie wysiłku, to nie jest żaden problem. Są cale fora poświęcone temu tematowi. Oczywiście nie stawiamy systemu z oryginalnej płyty, tylko z modowanej z Chameleonem :) a np. na lapkach Della (z pewnym ograniczeniem na HP) wręcz nieomal natywnie. Oczywiście, zgodnie z licencja - jest to nielegalne A prawo krajowe, nie ma tu nic do rzeczy, albowiem obowiązuje prawo właściciela systemu do ochrony swojej własności. |
Ale ten OSX będzie średnio działać na pececie...
z problemami ze sterownikami do sprzętu włącznie. Problem w tym, że oni go dostosowują tylko do zamkniętej grupy swoich urządzeń, więc różowo w użytkowaniu na niewspieranym sprzęcie nie będzie. Intelowski procek to tylko podstawa tego, że w ogóle będziesz mógł to zainstalować - a nie gwarancja działania systemu! |
@chris996 - zawsze się możesz nawrócić na linuksa :) Jest to zgodne z polskim prawem, licencją i bez niczyjej łaski ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ogolnie kwestie poruszal ktos kiedys nawet na wagli. Paradoksem jest fakt, ze to sprzeczne z licencja Apple, ale - w wypadku posiadania oryginalu OS X - zgodne z polskim prawem! Tak, wiem... To chore ;-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
To nielegalne :nie:,
sprzeczne z licencją :taktak:, nawet jak kupisz oryginał :taktak:. |
Powiedzcie mi, czy MAC OS X zainstaluję na PC z intelem na pokładzie. Jeśli tak to chętnie się nawrócę i przejdę do Apple :D
|
Stare czy nie, ja zobaczyłem dziś! :D
Próbowałem kiedyś tą Futurame oglądać, ale nie dałem rady, trafiają się scenki perełki, ale ogólnie to sieka (wg. mnie). |
Stare ;-). Widzialem z pol roku temu...
Zloty suchar? ;-) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:04. |