![]() |
Ilość załączników: 1
coś pokręciłeś z ustaweiniami FitCD - jak ja wczytam taki plik do niego, to otrzymuje prawidłowe wyliczenia.
oczywiście wartość "336" jest za mała dla TV 16:9 i trzeba ją powiększyć do "406", odejmując to z borderów. piszę o tym w poradniku... popatrz na obrazek i sprawdź swoje ustawienia: |
przeinstaluj Avisynth - plecam wersje 2.07
i wypróbuj mój skrypt, powinien działać... |
W ogole cos chyba nie tak jest z tymi Divx'ami, bo wczytujac .avs'a CCE sie wyklada. Jak wczytam bezposrednio plik .avi jest OK??? Juz nie wiem co z tym zrobic :(
Pzdr! |
FitCD 'daje taki' .avs
# -= AviSynth script by FitCD v1.1.2 =- #LoadPlugin("D:\PathOf\AnyPlugin.dll") AviSource("D:\*\*\*.avi") LanczosResize(688,320,2,0,716,304) AddBorders(16,128,16,128) #Trim(0,72041).FadeOut(150) Jak wlacze dodatkowo ANAMORPHIC .avs wyglada tak # -= AviSynth script by FitCD v1.1.2 =- #LoadPlugin("D:\PathOf\AnyPlugin.dll") AviSource("D:\*\*\*.avi") LanczosResize(688,432,7,0,706,304) AddBorders(16,72,16,72) #Trim(0,72041).FadeOut(150) Czy cos jest nie w porzadku z tymi plikami? Pzdr! |
coś nie tak ci wyliczył FitCD - popatrz na wymiary które obliczył...
twój skrypt powinien wyglądać tak: AviSource("X:\xxx\xxx.avi") LanczosResize(720,406) AddBorders(0,85,0,85) ResampleAudio(44100) |
A ja mam inny problem. Mianowicie mam film skompresowany Divx 5 + AC3 o rozdzielczosci 720x304 i po 'zalatwieniu' go FitCD, CCE nie chce 'lyknac' .avs'a. Wyswietla komunikat, ze nie moze byc rozdzielczosc "760x56"??? Jak sie za to zabrac?
Pzdr! |
napisz po kolei: jakie to były napisy (rodzaj, FPS) i jak je przygotowywałeś w Subtitle Workshop i MaestroSBT - chodzi głównie o ustawienia
poza tym po co się męczyć z Matrixem - niedługo bedzie na DVD... |
Witam. Zrobilem dwa filmy z poradnika i jest super , wziolem sie za matrixa 2CD AC3 no i mam problem z napisami.
Otorz wszystko przrobilem jak w poradniku film zagrale sobie na dvdrw no i co widzie przy sszybkich dialogach napisy pojawiaja sie troche ponizej sridka TV za chwile pod napisami wskauja nastepne napisy i za chwile nastepne tak ze mamy dwie czasem trzy wzoty napisow (synchronizacja z dzwiekiem sie zgadza) po chili od gory znikaja napisy kolejno.I moje pytanie dlaczego ta sie dzieje? czemu nie wyswieetlaja sie po kolei, w pliku napisow microDVD nie nakladaja sie czasy,dodam ze w podgladzie w MaestroSTB jest ten sam problemprobowalem zmieniac rozne opcje ale jakos nie ma zadnego efektu. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
oki - pełna wersja w załączniku:
|
Witam
Witam wszystkich jetem nowy :)
Po pierwsze: Cobra - super robota Po drugie: Cobra - Plik z czescia "b" jak ktos juz pisal, jest faktycznie uszkodzony - nie da sie go rozpakowac, a na formu Divx.pl tam, gdzie zamiesciles caly opis, owszem opis jest - tylko fotki sie im nie wygrywaja (( Mam prosbe, jezeli Ci to nie sprawi klopotu spakuj czesc B raz jeszcze i podrzuc na forum - osoby, ktore zaczynaja dopiero temat DivX->DVD z pewnoscia to ucieszy... I duga sprawa... te pliczki dla DVDMaestro ... jak by ktos byl uprzejmy na arthuro@a4.pl ... Dziekuje i pozdrawiam wszystkich Dayhemous aka Arthur'o |
Cytat:
Dolaczam sie do prosby o pliki potrzebne do uruchomienia Preview w Spruce. tomcioro@wp.pl Z gory dziekuje. Pzdr! |
po pierwsze mam tensam problem co kilka osob wczesniej czylo:
REAL TIME PREVIEW functionality will not be available because no decoders have been detected. jakby ktos mogl wyslac te potrzebne pliczki na maila: wojteka@astral.lodz.pl po drugie jak wrzucam napisy do dvdmaestro to sa one od numeru: 864 czyli napis ktory mial sie zaczynac : 01:00:01 . sprawdzalem w pliku *.son i tam sa wszystkie pliki od 001 ktory am sie wyswietlic: 00:00:40 a mimo to pierwszy napis ktory sie zimportuje to 864 nasepny 865 , 886 itd. Nie ma napisow z pierwszej godziny filmu. |
tu jest wszystko http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=6088
|
nie moge rozpakowac drugiego pliku
file is corrupt :( sciagalem kilka razy i nadal to samo |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |