![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Przykład: Cytat:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...14268&PageId=7 :) |
Czy ktoś chce wziąść i przetestować ripowanie i wypalanie audio CD ?? A także przegrywanie płyt zabezpieczonych ?? Ale trzeba potraktować to poważnie i nie na przykładzie 1 płyty.
|
Cytat:
no ale jeszcze kwestia palenia plytek cdr i cdrw, jak sobie radzi z tym ?? tez wczesniej wyczytalem ze ma problemy z nagrywaniem cdrw 24-32 czy to konkretnej firmy plytek nie lubi ?? jak to sie ma pozniej na odczycie na innych napedach cdrom czy dvdrom ?? co do blokady regionow widze ze tez jest usuniety w benqu ten "problem" http://tdb.rpc1.org/ szkoda tylko ze jeszcze w wersji beta :( |
Cytat:
|
[QUOTE=daniel5120]:\ :\ :\
nie widzialem takze do tej pory jakosci nagrywania plyt cd bo w koncu jak by na to nie patrzec tez producent zadeklarowal mozliwosc nagrywania takowych !! nie widzialem moze poza jednym zadnych testow dotyczacych ripowania audio i filmow dvd !!!! Witam Cię. Ja używam Benka do ripowania filmów i dziwię się, że o to pytasz. Bo po co komu nagrywarka jeśli tego nie robi? A w ogóle to jest taka? CD nagrywa wszysttkie jak leci nawet HAWK i gorsze śmieci po 0,30 zł, takie bez nadruku. ScanDisk z Nero pokazuje że je wsio orajt. Jak chcesz to zrobię dla Ciebie testy, tylko powiedz jakie. Pozdrawiam. |
Cytat:
Właśnie z powodu tych problemów z BSMB - zalecany bios to BSLB. Ten Hawk z reala to z jakim indeksem ?? |
Ilość załączników: 5
Cytat:
załączam moje testy płytek HAWK z Reala. :ysz: Na biosie BSML bez względu na ustawienia same zwisy :podbite: A swoją drogą jak robicie że wasze załączniki ukazują się na stonie? |
Czyli proponowana procedura testowa to:
Płyty R: 1. Bios BSLB 2. Qscan (qsuite v2.1) z prędkością "indexową" dla płyty (wskazane, aczkolwiek czy faktycznie obowiązkowe?? ja się powstrzymam od tej decyzji) 3. Nagranie z prędkością "indexową" 4. Test jakości w CDspeed v4.10 8/8 z prędkością 8x 5. Kopiowanie plików z płyty (inny czytnik - nie Benq) na hdd i dołączona odp. czy dało się skopiować, a może test transferu w cdspeed - ale to też jest tylko test, więc jakie propozycje macie?? Płyty RW 1. Bios BSLB 2. nagranie po pełnym kasowaniu z prędkością "indexową" 3. test jakości CDspeed v4.10 8/8 z prędkością 8x 4. Kopiowanie plików z płyty (inny czytnik - nie Benq) na hdd i dołączona odp. czy dało się skopiować?? I jeszcze proponuje, żeby markowe płyty (nośniki) (Verbatim, TDK, Maxell) nie stanowiły więcej niż 30% testowanych płyt. W tym temacie jest wystarczająco dużo markowych płyt, a znaczna część użytkowników nagrywa jednak na tanich płytach z hipermarketu itp. |
Cytat:
Pozdrawiam Maly |
Cytat:
|
Cytat:
Wiem że mod zabronił przepychanek-jednak jesli mnie ktos bezpodstawnie obraża to trzeba zareagować.O benq moge powiedzieć tylko: Nie wszystko złoto co sie świeci Nie każde gówno jest dobre nawet jeśli pare milionów much tak twierdzi. Testujcie sobie.Moje doswiadczenia z filmami ,danymi - a nie z plikiem testowym nero,ktorego nikt nie potrzebuje, wskazuja jasno że benek to oszust jakich mało.Niby litek oszukiwał.Tylko ze płyty typu PLATINET nagrane tak jak leci,jakieś półtora roku temu,bez przygotowania na litku 812@832 czytaja sie do tej pory a na super napędzie z zaawansowanymi technologiami benq nagrane na ritek 003, czyli na płytach lekko lepszych niż platinet nie sa do odczytu tuz po nagraniu.Jaka cena taki szajs.I nie mówie tu o płytach,które na litku i necu pala sie bez zarzutu. Kto chce kupic dwa benq 1640 do nagrywania na verbatimach ?? -moze się uda ??? byle nie rw :( |
A niech zbiera to wszystko koordynator. On bedzie wiedzial kto czym sie zajmuje i bedzie dysponowal zadaniami i wykonanymi juz pracami. Jak ktos bedzie mial problem wali do koordynatora.
Generalnie wszyscy nie musza miec mozliwosci podgladu pracy kazdego z osobna. Na tym polega praca zespolowa i podzial obowiazkow. Procedura jest ustalona i kazdy wykonuje ja niezaleznie i o ile bedzie sie trzymal procedury, to bedzie dobrze. Ustalacie miedzy soba kto co robi i macie pewnosc, ze nie dublujecie pracy. A dzieki ustalonej procedurze testow wiecie ze bedzie wykonana wedlug tego samego schematu. Jezeli pojawia sie jakies niescislosci to koordynator je odpowiednio poprawia/wyjasnia. UWAGA WAZNE: Zalatwilem wam bardzo fajna rzecz ktora wam niesamowicie pomoze, tylko musze od was dostac oficjalna deklaracje - forma taka jak w ogloszeniu zeby zaczac dzialac (zgloszenie - PM). EDIT 2 - KOMUNIKAT PARAFIALNY: Wszystkie przepychanki ktore pojawia sie za tym postem usuwam. Sorry - znudzilo mi sie juz czytanie tego. Jak macie konkrety o napedzie to prosze bardzo, jak chcecie pisac o innych userach, to dziekuje. |
Dobrze w takim razie zabieram się za :
Cytat:
@Czechoj może Ty się podejmiesz koordynacji ?, a moze @Slawekj ? |
@pawelblu ma chyba rację należy skontaktować się przez gg i ustalić "kto, co i jak". Wyniki testów i postep prac wystawiony online bedzie prowokował do komentarzy i może storpedować każdą grupę projektową.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:25. |