![]() |
nio - i plytki
Verbatim :spoko: TDK :nie: |
Witam ponownie,
mozecie ocenic te przepalone plytki moim benqiem o ktorym pisalem kilka postow wczesniej ? TUTAJ chce ocenic jego stan uzytecznosci :PP ewentualnie jak jeszcze moge przetestowac benqusia :PP? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Witam,
zrobilem testy na predkosci 8x, sorki za moje bledy :PP patrzac na te wyniki 93 dla tadka i 95 dla verby to chyba niezle mi wypalilo :D Pzdr |
Ilość załączników: 2
Verbatim DVD+R x16 burn x8 1640 BEGB
Załącznik 52545 Verbatim DVD+R x16 burn x8 116D@L A16J 1.09 Załącznik 52546 Referencyjny skanujący wszystkie od kilku lat nagrane płytki Benq mimo upływu czasu daje radę :taktak: :mruga: |
Ilość załączników: 3
I jeszcze TA dla płytki wypalonej na BenQ
TA1 Załącznik 52547 TA2 Załącznik 52548 TA3 Załącznik 52549 |
3 lata bez 2 dni - czas na odkopanie. :D
Powodem jest to że dziś, drogą nabycia poprzez wyciągnięcie ze śmietnika* stałem się właścicielem napędu Philips DVD8701, znanego szerzej właśnie jako DW1640. :taktak: Zanim jednak zamieszczę pierwsze skany, to muszę znaleźć jakąś działającą z napędem przejściówkę na USB, no i oczywiście przeflashować philipsa na benka. :] * - mamy w fabryce pojemnik na elektronikę "do recyclingu" -ostatnio znalazły się w niej dwa zupełnie nieużywane blaszaki (w środku ani grama kurzu, na zewnątrz naklejki z napisem "SPARE"). Grzech było nie wziąć. :zawstydz: |
Benek jest wybredny na przejściówki...
Ciekaw jestem jak będzie palił :) |
wybredny bardzo, próbowałem parę przejściówek i żadna nie zadziałała...
|
Nie było aż tak źle. Pierwsza przejściówka, której spróbowałem od razu po przyniesieniu napędu do domu nie zadziałała, ale tego się spodziewałem po chińskim badziewiu za 3 euro z wysyłką. :haha:
W szafie kurzyła się obudowa 5.25" wraz z wmontowanym w nią pionkiem 111D@111L. Po otwarciu obudowy oczom mym ukazał się m.in. chipset Prolific PL-3507, który według informacji internetowych z Benkami współpracuje. No i rzeczywiście współpracuje aż miło. :spoko: Mój zdobyczny philips został przeflashowany na EW164B (BEGB). :jupi: A pionkowi dziadowska chińska przejściówka nie przeszkadza - działa i na niej. :D |
@Jou - zapodaj jakiś scanik. Fajnie, jakby się udało na MCC.
:) |
Ilość załączników: 6
Mówisz i masz. :D
MCC niestety fake MID (jakiś noname z miejscowego supermarketu), ale w tygodniu poszukam verbatimów w sklepie. Qscan x16: Załącznik 59906 Zapis (jak widać rzeczywista prędkość nawet nie zbliżyła się do x16): Załącznik 59907 Test jakości: Załącznik 59908 Wniosków nie będzie, bo i w sumie po co. :mruga: ========================= Japoński Verbatim, cake 50. Qscan x16: Załącznik 59909 Zapis: Załącznik 59910 Test jakości: Załącznik 59911 Kolejne testy jeszcze dzisiaj. |
Ilość załączników: 6
Ten sam zestaw nośników co wyżej, tym razem x12:
Fake MCC: Załącznik 59912 Załącznik 59913 Załącznik 59914 I Yuden od verbatima: Załącznik 59915 Załącznik 59916 Załącznik 59917 |
Te "szpile" przy wybraniu prędkości 16x, to znany problem. Błąd chipsetu.
Na BenQ 1640 i jego oem-ach unikamy jak ognia prędkości 16x dla DVD+R :D Za myce.com (dawniej cdfreaks) z recenzji DW1640: Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Tym razem "prawdziwe" MCC 004. Świeżutki cake, 50 sztuk indyjskich verbatimów dostarczony wczoraj przez sympatycznego Pana Listonosza.
Qscan x16: Załącznik 59952 Zapis x16: Załącznik 59953 Test jakości: Załącznik 59954 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:37. |