![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Sluchajcie. Bo przymierzam sie do tej nagrywarki. Polecacie ja czy nie??
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#4 | |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
. Dzisiaj ja sobie chyba sprawie. Jak nie dzisiaj to jutro. Moja nagrywarka wezionela ducha wiec musze miec nowa Mmm.... juz przepalona
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OEM BenQ 1640
Sony Dru-810a :
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Życie to nie je-bajka
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Ja zdecydowanie polecam
Ma kilka drobnych niedorobek ale pewnie zostana naprawione w przyszlym biosie. Przy zakupie kierowalem sie glownie ta recenzja: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=14268
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Napisałem do Ciebie adresowany post kilka # wcześniej, ale widzę że jesteś raczej mocno og..... daruję sobie to stwierdzenie. Zauważ jaki stosujesz rodzaj perswazji, przemawiając na tym formu (widzę że w odróżnieniu ode mnie jesteś specjalistą od czatów i zawracania kijem wody), który obraża innych to zgromadzonych. Pisz o wadach bo masz do tego prawo ale nie przeginaj bo kultura to Ci słomą z butów wychodzi.
Pozdrawiam i temat z mojej strony uważam zamknięty. PS Jeśli tak zawsze rozmawiasz z ludźmi to nie dziwię sie że miejscem Twoich wywodów jest czat
Ostatnio zmieniany przez czechoj : 16.10.2005 o godz. 22:38 |
|
|
|
|
|
#9 | |||
|
Życie to nie je-bajka
![]() |
Cytat:
Cytat:
Tak ,biore pod uwage ze jakiś jeden naped ma feler.Dlatego mam dwa benq 1640.I testuje je na różnych konfiguracjach sprzętowych.I co komp to inny problem.A może Ty weżmiesz też pod uwage że początkowe modele benka były poprostu lepsze.Jakś super seria ,która Się Tobie trafiła ?? Temat uważasz za zamknięty ?? A kto Ty jesteś żeby o tym decydować ?? I kto tu jest beszczelny ?? Cytat:
|
|
|
|
|
#10 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Zadałem wcześniej dokładnie tę samą wątpliwość, Sławek pewnie przejęzyczył sie pisząc że nie można nagrywać jeśli nie ma w biosie, myślę że napęd stosuje wówczas standardową procedurę zapisu przyspisaną dla nieznanych mu dysków, pewne jest to strategia uniwersalna i dlatego może dochodzić w skrajnościach do pewnych problemów.
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Dzieciak jesteś (żeby nie powiedziec inaczej) i do debat nie dorosłeś
|
|
|
|
#13 | |
|
Życie to nie je-bajka
![]() |
Cytat:
za przecudowne odwracanie kota ogonem Wyzywasz mnie od chama,używasz słówek z kropkami,wyzywasz mnie od wieśniaka co mu niby słoma z butów wychodzi , a gdy ci nadal spokojnie odpisuje to mi mówisz że nie dorosłem do dyskusji ?? Ehhhh Nic dodac nic ująć.Co by nie było offtopic i watek nie przerodził się w jakąś jatke jarmarczną. Benq i śmietnikowa titanum Qsuite x4 Jak widać program "pozwolił" na nagranie tej płyty szybciej.Oto efekt: Dodam że pomimo ustawienia prędkości nagrywania x8 czas wyniusł 15 minut czyli i tak płyta była palona x4 ![]() Wnioski są dwaPo pierwsze qscan znowu mnie zawiódł,po drugie te płyty nie nadają sie do benq.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
QScan test 4x i nośnik 4x a więc prędkość nagrywania również max 4x. Dlatego mimo ustawienia 8x płytka została nagrana prędkością 4x. ![]() Mam wrażenie, że mimo wielu wyjaśnień Kolega nie zrozumiał do czego służy QScan i jaki wpływ mają błędy TE/FE na ostateczny wynik.
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Życie to nie je-bajka
![]() |
Cytat:
Zresztą pominąwszy nawet to i biorąc pod uwage że płyta nagrała się i tak x4 to to co pokazuje qscan a to co wyszło naprawde to dwie absolutnie inne rzeczy.Qscan pokazuje że ta płyta jest dobra :/ A to poprostu szajs. Kłamie
Ostatnio zmieniany przez Daniel290 : 16.10.2005 o godz. 23:59 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
| BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 23:02 |
| BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 02:12 |
| Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 18:55 |
| BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |