Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Fotografia (https://forum.cdrinfo.pl/f42/)
-   -   Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp (https://forum.cdrinfo.pl/f42/wybor-aparatu-co-kupic-osprzet-filtry-obiektywy-itp-55075/)

tom-as 14.02.2006 22:43

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez devil-80
hehe,daj znać jak ci idzie:)Powodzenia.

Już moge powiedzieć! Aparat wraca do sklepu :smutny:
Podczas zakupu nie było tego widać ale jak się dobrze wpatrzeć na szkłe z obiektywu widać jakiś błąd. Odziwo na poniższym zdjęciu widać to dość wyraźnie. O dalszym rozwoju sytuacji postaram się sukcesywnie informować. Ale ogólne wrażenie z całości pozytywne.

devil-80 14.02.2006 22:59

uuuu to pech,dobrze,że nie kupiłes na allegro,bo miałbys teraz mały problem ze zwrotem.

tom-as 14.02.2006 23:09

Cytat:

Napisany przez devil-80
uuuu to pech,dobrze,że nie kupiłes na allegro,bo miałbys teraz mały problem ze zwrotem.

No trudno - mojej winy też w tym dość sporo jest, że nie pooglądałem wszystkiego przez lupę przed zakupem :) Jutro dzwonie tam i ustalam szczegóły wymiany (obym nie musiał jechać żeby go oddać i za 2 dni jechać po raz kolejny po odbiór). A co do Allegro, to nauczony doświadczeniem (cudzym) staram się nie kupować rzeczy powyżej 500pln. Wolę troche dołożyć i w razie czego nie mieć problemu z przesyłkami.

tom-as 15.02.2006 20:17

W telegraficznym skrócie.
Obsługa sklepu widziała pierwszy raz taki przypadek :wow: Aparat wymienili na nowy :) Teraz już powinno być wszystko OK.

ed hunter 15.02.2006 20:20

to teraz czekamy na foty ;)

tom-as 15.02.2006 20:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to teraz czekamy na foty ;)

Jak się coś trafi to wrzucę, :taktak: a jak dopisze jutro pogoda (w co wątpię) do wybieram się na łowy :aparat: może jakaś sarna się trafi 8 )

frog 17.02.2006 14:48

No i zakupik dokonany.. Udalo mi sie za 1698zl kupic Canona S2. Jesuuuuu TA INSTRUKCJA !!! W szoku jestem ;) Grubsze to tylko chyba do samochodow daja ;) No nic jak opanuje jakies podstawy to wrzuce kilka sample pictures jak cos mi jako tako wyjdzie ;)

tom-as 17.02.2006 14:58

Cytat:

Napisany przez frog
Jesuuuuu TA INSTRUKCJA !!! W szoku jestem ;) Grubsze to tylko chyba do samochodow daja ;)

Ile ma stron?? moja do s9500 ma 146 :)

BTW gdzie kupiłeś?? Zabrze/Wolności/obok Banku Śląskiego?? :)

ed hunter 17.02.2006 16:52

Cytat:

Napisany przez frog
No i zakupik dokonany.. Udalo mi sie za 1698zl kupic Canona S2. Jesuuuuu TA INSTRUKCJA !!! W szoku jestem ;) Grubsze to tylko chyba do samochodow daja ;) No nic jak opanuje jakies podstawy to wrzuce kilka sample pictures jak cos mi jako tako wyjdzie ;)

na początek proponuję ustawić na auto - na pewno coś wyjdzie :D

frog 17.02.2006 19:02

Cytat:

Napisany przez tom-as
Ile ma stron?? moja do s9500 ma 146 :)

BTW gdzie kupiłeś?? Zabrze/Wolności/obok Banku Śląskiego?? :)

146 to ma samo INTRO ;) hehe ;) Nie no ale ma 185str wielkosci zeszytu jest.... Bedzie co czytac..... Tak tak kupilem wlasnie tam u FOTOBASI... juz tam 3 raz aparat kupilem i wszystko milo i bezproblemowo no i ceny sa atrakcyjne.... POLECAM ! Dokupilem komplecik AA Pentagram 2500 juz sie laduja do jutrzejszych testow ;) A karta MMC+ 1GB Kingston juz jest w drodze;) Narazie Pretec 256MB.....

Jutro ide na dyskoteke wiec bedzie okazja... Oby te AUTO bylo oki bo manuala do jutra nie opanuje ;)

ed hunter 17.02.2006 19:10

jak ciemne disco to może być problem z ostrością, pomimo mocnej lampki do łapania ostrości ten aparat lubi oświetlone nieco sytuacje...

przy auto błyskówka czasem za słabo strzeli. ale to norma nie tylko dla tego aparatu i trzeba liczyć, że następne wyjdze dobrze a błysk na maksa naprawdę naświetla sporo, zaskakująco sporo jak na wielkość tej lampeczki.

rycho 17.02.2006 19:23

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak ciemne disco to może być problem z ostrością, pomimo mocnej lampki do łapania ostrości ten aparat lubi oświetlone nieco sytuacje...

przy auto błyskówka czasem za słabo strzeli. ale to norma nie tylko dla tego aparatu i trzeba liczyć, że następne wyjdze dobrze a błysk na maksa naprawdę naświetla sporo, zaskakująco sporo jak na wielkość tej lampeczki.

:wow:
Ale Ty mądry jesteś.
Myślałem, że cyfrówki nic nie przebije.:)

tom-as 17.02.2006 19:31

Cytat:

Napisany przez frog
146 to ma samo INTRO ;) hehe ;) Nie no ale ma 185str wielkosci zeszytu jest.... Bedzie co czytac.....

U mnie też format zeszytowy. No to z tego wynika, że mam mniej zaawansowany model aparatu :) No chyba, że w instrukcji krórą posiadam jest mniejsza czcionka ;)
Cytat:

Napisany przez frog
Tak tak kupilem wlasnie tam u FOTOBASI... juz tam 3 raz aparat kupilem i wszystko milo i bezproblemowo no i ceny sa atrakcyjne.... POLECAM !

Również tam kupiłem :spoko:

ed hunter 17.02.2006 20:08

jakieś słabe te instrukcje macie...

moja jest dopiero zachęcająca :spoko:

http://img491.imageshack.us/img491/5166/instr1tm.th.jpg

Cytat:

Napisany przez rycho
:wow:
Ale Ty mądry jesteś.
Myślałem, że cyfrówki nic nie przebije.:)

przebije - lepsza cyfrówka :taktak:

rycho 17.02.2006 20:19

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jakieś słabe te instrukcje macie...

moja jest dopiero zachęcająca :spoko:

http://img491.imageshack.us/img491/5166/instr1tm.th.jpg

przebije - lepsza cyfrówka :taktak:

Lepsz to znaczy 12000 ston instrukcji?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:24.