![]() |
a jeszcze jedno jaki gwint jest w s2 dla statywu czy też plastikowy tak jak w a510??jak tak to porażka,za tą cenę:),poza tym poczytaj sobie opinie o s2,niektóre moga być śmieszne:)http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/13315_komentarze/
ja bym się jednak zastanowił nad tym panasoniciem,choć jest duży to chyba lepszy od s2. |
No wlasnie czytam , ale Ed mowi ze je dobry....ze ta stabilizacja rzeczywiscie jest ok i tylko do szumow mozna sie doczepic na wysokim iso...
|
Cytat:
http://www.dpreview.com/reviews/Cano...ages/batts.jpg |
gwint jest plastikowy, ale to akurat nie problem - jakieś strasznie twarde cholerstwo, u mnie po kilkudziesięci wkręceniach nie ma śladu, gdyby miał być aluminiowy to by chyba było gorzej.
też bym myślał nad Panasoniciem - te pierścienie na obiektywie....:serdusz: |
W sumie Panasonic FZ30, z punktu widzenia możliwości, jest niezły. Jednak, bynajmniej narazie, niepasuje mi w nim to, że jest zasilany dedykowanym akumulatorkiem :smutny: Mając już ładowarkę i akumulatorki AA, wizja zakupu dodatkowaego specjalnego akumulatorka jest niezbyt miła dla portfela :| Czyżby miało paść na Fuji ???
|
który fuji??chyba nie s5600 a jak s9500(to już ponoć wyższa szkoła jazdy,no i brak stabilizacjii),weź najlepiej kup sobie canona s1(duży zoom,stabilizacja,czego chcieć więcej i cena ok 900zł) a dedykowany akumulatorek to koszt ok 30-50 zł,więc nie tak źle.Ja na twoim miejscu przemyślałbym też tego a610,chyba ,że koniecznie chcesz stabilizację,w sumie to chyba fuji s5600 też nie ma stabilizacjii.
|
ten dedykowany akumulatorek pochodzi ze dwa lata najmarniej i już jest, więc dochodzi kwestia kupna dodatkowego, oczywiście zamiennika. też bym wolał AA ale sam nie wiem czy to taki problem...
ja stawiam na Panasonica FZ30 :spoko: gdybym teraz kupował to TO inna klasa niż S2 IS, TO już ciężko nazwać zabawką. |
Cytat:
No jeszcze na "-" w Panasonic można szumy zaliczyć już na niskich ISO. |
no dokładnie wpierw przelicz jaką kwotą dysponujesz,później przemyśl czego oczekujesz od aparatu i do jakich celów będziesz go używać,a na koniec pomyśl czy nie lepiej kupić lustrzankę cyfrową:)
|
Cytat:
|
wg mnie mi dłużej myślisz tym wybór trudniejszy;)a czy myslaleś np nad tym s1??czy matryca 3.2 tobie nie wystarcza.
|
Cytat:
Cytat:
|
to,że masz 4Mpx nie oznacza,że te 3.2 są gorsze:)no ale fakt s1 to nie jest najnowszy model.nie wiem czemu jeszcze myślisz nad tym fuji,skoro on nie ma stabilizcaji,wybór chyba powinien paść na panasonica,skoro juz tylko te 2 aparaty zostały,chyba że już nei potrzeba ci stabilizacjii. zresztą poczytaj sobie:)Poza tym fuji s9500 to cyfrowa lustrzanka z zintegrowanym obiektywem,tak piszą :)
http://www.dcresource.com/reviews/pa...ew/index.shtml Widzę,że jak będe kupował nowy aparat,to też czeka mnie ciężki orzech do zgryzienia,ale może ty kupisz tego panasonica i podzielisz się wrażeniami.pozdrawiam i życze miłej nocki.idę spać. |
Witam !
Cytat:
ro29 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:32. |