![]() |
Cytat:
A tak ogólnie to ja mam taką strategię, że najpierw muszę się zdecydować na coś, a dopiero potem będę kombinował gdzie taniej. |
oo jest sklep nawet na tej samej ulicy co ja ;) juz tam kupywalem aparat kiedys ale zapomnialem o nim hehe ;) dzieki. FOTOBASIA.PL i cena 1749 ;> Chyba to bedzie tam :> A propo Canona S2. bo w jednych miejscach pisza ze obsluguje tylko SD a w innych ze MMC tez ? Nie wiecie jak to napewno jest? W sumie te standarty najczesciej razem wystepuja,no ale....
|
Cytat:
|
mmc jest w zestawie,więc napewno ją obsługuje;)
|
devil z tego co czy tam to wlasnie SDka daja do zestawu...A chcialbym miec MMC bo tak jak mowie do TEL by mi pasowala za razem.. A do tela SD nie wchodzi napewno...
|
no fakt różnie piszą,gdzie niegdzie jest w zestawie mmc,a w innych miejscach mmc;)spytaj na cyberfoto.pl tam go napewno ktoś ma i da ci rzetelną odpowiedź,ale zdaje mi sie,że mmc też wchodzą.
|
Przypomnienie: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=178
Aktualizacja danych: Z powyższego grona odpada KonicaMinolta A200 ze względu na akumulatorek. Mimo tego dalej pozostaje problem. Fuji S9500, Canon S2 IS i Fuji s5600 :hmm: Za Canonem przemawia stabilizacja obrazu (której to Fuji nie posiada). Fuji s9500 zachęca matrycą (9MPx), a s5600 (parametrami porównywalny z S2 IS) ma "nieruchomy obiektyw" (który eliminuje dostanie się kurzu do środka obiektywu, co było/jest zmorą niektórych posiadaczy Fuji s7000). Chyba właśnie wizja problemów z kurzem najbardziej hamuje mnie przed kupnem s9500. Jakieś propozycje ??? Pomożecie??? |
hmmm chyba s5600 to nie ta liga;)weź fuji s9500 albo canona s2, a nie myślałeś nad kupnem panasonica fz30?
|
Cytat:
Cytat:
|
w sumie to nie wiem co bym wybrał,jednak troszkę czytając ten fuji jest droższy to po 1,po drugie nie ma stabilizacji,po 3 nie jest dla amatora,trzeba już być troszkę zaawansowanym,więc kup sobie tego s2,ma stabilizację i jest prosty w obsłudze,poza tym tańszy,ewentualnie zastanów się nad kupnem a610(nie ma stabilizacji i mały zoom,ale fotki robi niezłe)pozdro
|
Nie wiecie czy ta stabilizacja obrazu w S2 rzeczywiscie cos pomaga? Bo czytalem komentarze ze niby o dupe rozbic jest i ze w panasonicach jest lepsza. Kurde ta tak mi sie widzi ten Canonik :(
|
Cytat:
Canon S2 IS to wypasiona zabawka, tylu bajerów nie ma chyba nic w tej cenie, ale Panasonic ma pierścienie na obiektywie..... sam nie wiem, jak dla mnie to S2 IS jest dobry, wiadomo, że CHCĘ LEPSZY :buu: ;) |
ed no mam cie za znawce tematu wiec jesli mowisz ze pomaga i to wyrazie to ok. bo duzo zdjec bede robil na dyskotekach i jak do tej pory robilem to z lampa to mi takie zamazance wychodzily ;) mam nadzieje ze ten aparacik wlasnie ze stabilizacja obrazu bedzie duzo odpowiedniejszy... A jakies wady Ed tego S2 moze znasz? Podobno jakies szumy straszne wychodza na nim..... I czy obsluguje MMC karty tez? Bo wolalbym miec MMC bo mam takie w TEL... to bym mial do dwoch urzadzen to samo...
|
Miałem okazję pstryknąć parę fotek za pomocą Fuji s9500 (w sklepie) i chciałbym dać je do oceny czy są poruszone czy nie. Fotki robione z reki, max zoom (10,7x), aparat w trubie auto (ustawił ISO 400). Oceńcie sami.
I tak dla jasności to są 2 fotki połaczone w IrfanView w jedną całość. http://img128.imagevenue.com/loc18/t...a_panorama.jpg Jak na mój pierwszy kontakt z tym aparatem nie jest źle (tak myśle). Cytat:
@ed hunter a jak jest z obudową?? podobno jest podatna na zarysowania (tak wyczytałem) |
Cytat:
lampa błyskowa pomimo małych wymiarów daje nezły strzał - 4-5 metrów wszyscy ładnie naświetleni. MCC chodzą, choć to tylko z instrukcji wiem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54. |