![]() |
Cytat:
Jest osobny temat o tym na forum. |
A miał już ktoś z was okazję bawić się samsungiem (wiem wiem :mruga: )
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3697 Przyznam, że jestem pod wrażeniem. :szczena: |
Cytat:
Więcej tutaj |
max ogniskowa to zadna rewelacja w tym samsungu - od dawna ekwiwalent 420 jest np w minoltach taniutkiej serii Z
ten samsung poszedl za to w szeroki kont - 28mm w kompakcie to calkiem niezle :) niestety max przyslona 8 - kiepsciutko :( |
Z samsunga rezygnuję, straszne szumy robi na dużych czułościach, co wynika z linka od tom-as'a ( :spoko: ). Za to myślę coraz poważniej nad SLR, na przykład Nikon D50 z dwoma obiektywami (18-55 i 55-200) za 550 funtów. Przynajmniej na kartach pamięci bym oszczędził, bo SD używam już w mojej "małpce" :taktak:
Edit: z olympusa SP500 też rezygnuję, miałem go w ręce, strasznie "tandetnoplastikowy" :mruga: |
Cytat:
|
Nikon D50 :spoko:
A może Olympus E-500 KIT (+ZUIKO DIGITAL 14-45mm i 40-150mm) ??? Cena w okolicy 3000,- (PLN). Ciekawostka: Cytat:
|
Cytat:
D50 okazał się w sam raz. Zdjęcia zrobione tym cudeńkiem są TU, TU i TU Dwie pierwsze serie były robione z kitowym szkłem 18-55, a trzecia z Sigmą 70-300. |
Cytat:
|
Cytat:
BTW wiesz coś o jakości tego drugiego kitowego obiektywu? (55-200) :hmm: |
Cytat:
PS: SLR-y Nikona w porównaniu do innych tańszych lustrzanek wyróżniają się niezłymi szkłami (podobno dlatego, że Nikon ma własne huty), choć niekoniecznie znajdują się zawsze w wysokiej jakości obudowie. |
Tu możesz poczytać o tym obiektywie:
http://www.europe-nikon.com/details....21&prodId=1066 Jak dla mnie, do amatorskiej fotografii jest naprawdę wystarczający - nie miałbym żadnych kompleksów pstrykając przez niego ;). Na polskim forum Nikona zalecał ktoś do obiektywu o podobnym zakresie założyć telekonwerter, gdyby zakres okazał się za mały - tak więc możesz planować już przyszły zakup :fiu: |
Cena tego zestawu niedaleko mnie, ale już za granicą :mruga: to 550 funtów (body+2 obiektywy). :)
|
stało się... kupiłem canon'a a610.
pierwotnie miał być z allegro, ale jak przeliczyłem, to za kupiony w sklepie dałem 50 zł więcej, ale mam pewność gwarancji i możliwości osobistego załatwienia ewentualnych "sporów" :P teraz czekam na kasę, żeby dokupić kartę sd kingston 1gb - myślę o tej. jak sądzicie, to dobry wybór? |
może jestem przewrażliwiony, ale 1GB + Canon to SanDisk lepiej.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:03. |