![]() |
Też nie wiem ale wygląd wskazuje że to coś bardzo nowoczesnego na tamte czasy.
|
Kupię to się przekonam. ;p
|
a ja przeczytałem - kupiłem ...
:sciana: |
cos takiego albo podobnego poszukuje
macie namiary na cos w stylu 530 z dobrego zrodla? ewentualnie inna marka ale koniecznie automat i naped na tyl lub na 4 (Quattro, Legacy, Mesiu, Lexus...) i oczywiscie zeby urzytkowanie nie zabilo np Audi 2,5 bez problemu mozna kupis, ale ten silnik to taka padaka... http://otomoto.pl/bmw-530-C20000007.html |
2.5TDI nie chcesz? :D Przecież to TDI! :D
A tak poważnie to najlepiej BMW w benzynie, aczkolwiek ich diesle nie są złe :D Z tego co wiem E39 niestety nie należy do najtańszych w eksploatacji aut (delikatnie mówiąc). Mniejsze E46 jest znacznie tańsze. Jeszcze do listy dodałbym Opla Omegę B FL. Tata ma B bez FL 2.5V6 i jest suuuuper :) A koszty śmiesznie niskie, niższe niż mojego Rovera - czyli spełnia wszystkie założenia. Do 20tys kupisz zadbana B FL z końcowego okresu produkcji - 2003. http://allegro.pl/opel-omega-2-5-dti...747029916.html Byleby tylko nie brać Omy sprzed pierwszego liftu w 1997 bo gniją na potęgę, ale to nie ta półka cenowa. Tutaj jest pierwszy lepszy wątek o eksploatacji E39 530d... http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=8&t=82015 |
no no, silnik R6, wymiary godne, tylny naped, super wyposazenie w zasadzie w kazdym egzemplarzu no i nie kuje w okijak bmw... chyba mnie namowiles
no i cena duzo nizsza :szczerb: egzemplarze z 2002 sa nawet w mojej okolicy ubezpieczenie tez powinno byc sensowniejsze... chyba sie powaznie rozejrze :D |
Warto się przynajmniej rozejrzeć. Stosunek jakości do ceny jest naprawę bardzo wysoki, a z dostępem do części i ich ceną jest bardzo dobrze. Wyposażenie też super.
Ale przede wszystkim jest cholernie komfortowa. Jeżdżąca kanapa :) My mamy kombi - bagażnik jest ogromny, z dużymi schowkami po bokach. Po złożeniu siedzeń tylnych i przedniego (pasażera) przewieźliśmy nawet 3 metrową choinkę... :) Przy zakupie kombi zwróć uwagę czy ma nivomat (automatyczne poziomowanie auta w zależności od ciężaru). Lepiej żeby nie miała - bo części do tego są drogie (np. amortyzatory). PS. Opel Omega to inaczej Cadillac Catera ;) |
wczoraj jezdzilem
wrazenia niesamowiete - prowadzi sie super, skrzynia zestrojona imho bardzo dobrze (nie przepadam za sportowo zestrojonymi!) niesamowicie wygodan kanapa no i ten bagaznik... po zlozeniu siedzen moze robic za kampera :szczerb: niestety egzemplarz, ktorym jezdzilem, bym zaniedbany - peknieta skora na kierownicy, brudny (nie do doczyszczenia) w srodku, sporo duzych rys, rdza na klapie i progach oraz w glebszych rysach wiec go nie kupilem niestety to jedyna Omega na sprzedaz w okolicy cala reszta to dojazd po kilkaset km w jedna strone jak mam jechac tylko po to, by zaraz wracac widzac takiego samego gniota to mnie trzesie na sama mysl jezeli ma ktos namiary na godna uwagi Omege 2.5TD w automacie na skorach i ogolnie dobrym wyposazeniu z koncowki produkcji to prosze dac znac - jestem gotow pojechac (oczywiscie nie bede mial zadnych pretensji w razie czego ;) ) tylko jedna rzecz w Omedze mnie zabila: BRAK UCHWYTU NA KUBKI (to zaglebienie pod podlokietnikiem to nie uchwyt,pozatym wymaga podniesionego podlokietnika...) w takim aucie... nigdy bym tego nie podejrzewal... to moj Swistak ma dwa choc to praktycznie jedyny bajer jaki ma (nawet kieszeni na drzwiach nie ma :D ) |
Z samochodów które mam w rodzinie nie przypominam sobie aby choć jeden taki uchwyt miał :) Rover na pewno takiego uchwytu też nie posiada. BMW3 chyba też, Xsaara Picasso... może
|
czy w ogole warto sie takim wynalazkiem interesowac?
http://moto.gratka.pl/tresc/opel-ome...cf96d5b26489,1 zawsze bylem przeciwnikiem tunningu, szczegolnie tak mocnego... |
Cytat:
wiecej pala no i naprawy droższe ale coś za coś |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie wyciągają, ale chipa. :mruga:
|
No chyba że tak, ale skoro jest chipowany silnik fabryczny to pewnie z trwałością troche gorzej. To +50KM, czyli +33%.
Ciekawe czy zawieszenie, hamulce, sprzęgło itd ma fabryczne czy jakieś specjalne. Bo koszty napraw mogą wzrosnąć, a jeżeli są zwykłe to mogą mieć problem z wytrzymaniem dodatkowej mocy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:42. |