Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nadejszła zima (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nadejszla-zima-84262/)

ArnoldBoczek 22.11.2022 00:54

Jarson, za dużo palisz. :>

W sumie przy -6 w samochodzie da się spać jak się jest odpowiednio ubranym i przykrytym, owszem, silnik chodził kilka razy, ale jak zasnąłem na 3 godziny, no to się trooooochę ochłodziło w środku. Ci ze scenografii tacy zesrani, że im zniszczą/ukradną/wyniosą/kosmici/putin/mongolski balet, ale ja wiem kiedy i gdzie może być źle, więc zająłem się spaniem, a że trzeba było być, to byłem. :]

Dzisiaj wolne, kto inny został z tą "niezwykle cenną" scenografią, a później zima jakaś taka typowa, jak zawsze ostatnio, w nocy zamarznie, z dzień odmarznie, chociaż zimy jeszcze ni ma.

Jarson 22.11.2022 14:53

Może palę za dużo, ale żona nie pozwala mi mniej, bo jej zimno :P

A ciągnąc dalej temat palenia i scenografii jednocześnie - ja bym się jednak nie odważył tak długo spać, jeśli tam są drewniane stelaże czy inne elementy, to znaczy że pilnujesz chodliwego towaru :haha:

ArnoldBoczek 22.11.2022 18:04

To wszystko było na terenie podwórka - studni, za zamkniętą bramą, więc szansa niewielka. ;)

A w dzień drzemałem trochę w samochodzie, bo farelka rozleniwia, Jarek mnie napasł zapiekankami, no i weź tu nie śpij. :>

Dzisiaj takie lekkie powyżej zera, ale pogoda, to noc listopadowa, tylko generałów mordować, ale jak się zupełnie ciemno zrobiło, to natychmiast mróz. Ludzie, do zimy jeszcze kawał, a my już mamy zimę jak cholera, biorąc średnią z ostatnich lat....

Jarson 22.11.2022 19:02

No do zimy został dokładnie miesiąc. A zużycie opału - ja to liczę dokładniej na drewnie, niż u ludzi ogrzewających gazem rzułty licznik - mam na poziomie zeszłosezonowo-styczniowego. Teraz co prawda tylko -0,4, ale cały dzień utrzymywało się praktycznie na jednym poziomie (max. 0,8 stopnia). Czyli mieliśmy wyjątkowo ciepły październik i teraz mamy listopad dla równowagi ;)

Jarson 10.12.2022 20:28

Miało zacząć po północy, ale już delikatnie prószy. Wczorajsze opady miały być minimalne i do dzisiejszego wieczora praktycznie zniknąć, nic z tych rzeczy się nie wydarzyło, wszystko zostało. Wygląda na to, że będzie u mnie pierwsza prawdziwa, śnieżna zima od bodajże 2016 czy 17 roku :jupi:

Dajmy na to u Grzenia za wiele nie poprada, ale już Zetoxa na ten przykład też będzie po same klejnoty zasypany :D

ynsiwy 10.12.2022 20:33

A jak tam temperatury? Na północy póki co - 3 śnieg ma padać dopiero jutro i w pn...

Jarson 10.12.2022 20:44

U mnie -1,2. Przez jakiś czas wyglądało na to, że w ogóle może padać deszcz (największe opady zawsze są na granicy zimnych i ciepłych układów, kwestia przesunięcia tej granicy o kilkaset kilometrów i zamiast zimy mamy pluchę), ale teraz już widać na pewno, że ciepłe masy przejdą nieco bardziej na wschód, a tu będzie sypać. Mnie zasypie, KaiQa też zasypie, u ciebie (stety, niestety, co wolisz ;)) raczej wiele śniegu nie będzie...

grzeniu 10.12.2022 20:50

-0,2 i leciutko zabieliło, teraz nic nie pada
w nocy pewnie zrobi się -2 albo i -3

DarkSlide97 11.12.2022 07:19

Dzisiaj się budzę i wszędzie biało. Ale to wszystko stopnieje pewnie za niedługo :ysz:

joujoujou 11.12.2022 09:28

Ilość załączników: 1
Śniegu nie ma, ale zimno jest, nie da się ukryć.

Załącznik 195544

Jarson 11.12.2022 10:25

U mnie -1,7, za to nic a nic nie przesadzili z ostrzeżeniami o opadach... W tej chwili dopiero zaczyna się kulminacja, a już jest grubo ;)

DarkSlide97 11.12.2022 18:23

Wreszcie zima wygląda jak zima, a nie szara późna jesień.

Co prawda kierowcy nie mają się z czego cieszyć, ale przynajmniej równowaga na świecie jest zachowana - w lato upał, w zimie śnieg :taktak:

Jarson 11.12.2022 20:08

Do jutra z głównych dróg wszystko powinno być odgarnięte. Oby się tylko z zaspy wykopać i powinno być ok :D

grzeniu 11.12.2022 20:13

Kastę piachu w bagażniku masz? :D

Jarson 11.12.2022 21:56

Jutro myślałbym nad nią, bo w moim jeszcze letnie (w zimówkach chciałem porządnie przejrzeć felgi przed założeniem, bo mam na drugim komplecie, niby po każdym sezonie zabazpieczanym, ale po kilku latach już wymagają przeczyszczenia i gdzieniegdzie podmalowania). Ale podjechałem dziś na zakład autem żony i przy okazji wsiadłem do Manitki i odśnieżyłem parking - zatem jutro mogę jechać bez obaw :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19.