![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- Ja korzystam z DVD2DVDR pod Win XP Po PL
- jak nie było o chapterach ? To skąd ja o nich wiem ? Pracowałem zawsze z instrukcją Gelo_5 - z kodekiem Huffiego to ciekawa sprawa.... - Do DVD2DVDR najlepiej rippuje się DVDDecrypterem albo DVDFabem - jak jest "no buffer underrun detected" to dobrze... IfoEditem trzeba jeszcze napisy poprawić (kolory - pisał to Gelo) - Ifo Edit zawsze się uruchamia pod koniec pracy DVD2DVDR (właściwie CCE) i nic nie robi - trzeba mu podać scieżki dostepu, także do napisów. Mam nadzieję ,ze ustawileś sciaganie napisów przez DVD2DVDR na początku. - aby pozbyc się niebieskiego prostokąta trzeba sobie kupić CCE na własnosć. Jabba |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Gość
|
Cytat:
Cytat:
Tego drugiego nie znam i nie mam ***8211; czy można coś na jego temat znaleźć na tym Forum ***8211; i może jego samego [No i jeszcze czy też nie będzie się gryzł z ASPI] Cytat:
Cytat:
Mało ***8211; wczoraj spróbowałem to wypalić na RW = film był ekstra grafika i dźwięk , pojawiły się nawet ku mojemu zdziwieniu polskie napisy ale Hmm ZIELONE [na podglądzie PowerDVD nie było ich wcale] Poprawiłem napisy tak jak pisaliście + Get VTS Sectors = wypaliłem jeszcze raz i było ekstra [oprócz tego niebieskiego ***61516; ] Cytat:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
[QUOTE]fido2001 napisa***322;(a)
MPEGdecoder.dll ---------------- Na sieci, Doom9 oraz stronie NICa - tworcy MPEGDecoder.dll pojawila sie nowa wersja o numerze 2.03 alpha. Na forum Doom9 trwaja debaty o roznicach pomiedzy wersjami 1.xx a 2.xx. Ja mam dwa putanka dotyczace w/w pliku. 1. Jaka wersja jest dolaczona standardowo do DVD2DVD-R a jaka do DVD2SVCD. 2. Ktora wersja jest nabezpieczniejsza i ktora oceniaja jako najlepsza pod wzgledem jakosci - w zalozeniu ze AVIsynth jest w wersji 2.08 ( 2.5x nie uzywam ) Pozdrawiam, Rafal. [/QUOTE 1. dla DVD2DVD-R 1.60 standardowo jest MPEGDecoder 2.02 DVD2SVCD nie używa MPEGDecoder ! 2. Obie wersje MPEGDecoder można uznać jako równie bezpieczne, a główna różnica między nimi to zmieniona na nowszą biblioteka libmpeg2 (engine odpowiedzialny za właściwe dekodowanie). A co do jakości.... No coż, sam nie miałem jeszcze czasu porównać więc nie chcę wyrokować. Fakty są jednak takie iż MPEGDecoder 2.02 generuje o 1/4 "obfitszy" strumień danych niż MPEG2dec2 i MPEG2dec3 ( a i tak jest od nich szybszy), który jest wpychany do gardła CCE. I tutaj mam zagwozdkę: czy "obfitszy" strumień oznacza iż video jest bardziej ostre i ma więcej szczegółów? Sam tak spekuluję bo nigdzie nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Na koniec dla utrudnienia: MPEGDecoder 2.03 generuje strumień wyraźnie mniejszy nawet od MPEG2Dec3 więc przyrost szybkości gwarantowany. Tylko co z tą jakością? Ciekawe, że twórca DVD2DVD-R pozostał przy wersji 2.02 z 14-01-2003, mimo, że wersja 2.03 była dostępna już 16-02-2003 - i może to jest odpowiedź. Trzeba będzie potestować.... Aha, link do biblioteki: libmpeg2.sf.net (jakby ktoś chciał wiedzieć więcej ...). Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
THX
![]()
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
porownywalem wersje MPEGdecoder.dll z majnowszej wersji DVD2DVD-R 1.6.1 i starszej ktorej uzywam 1.4.9a i wychodzi na to ze w obydwoch jest ten sam plik DLL - porownywalem pliki na roznice zawartosci i nie ma zadnych roznic, wiec to ten sama wersja biblioteki. Sciagnolem ze strony NICa najnowsza wersje, ale po tym co mi napisales, to raczej zostane przy starszej - "obfitszej"
![]() Pozdrawiam.
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
U mnie wszystko z dvd2-dvdr jest ok dotąd gdy ma pliki poniżej 2gb mam 98se. Czy są programy do obsługi większych plikow pod 98 - jake i jeśli można link.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
musisz zmienić system na Win2000/XP, który obsługuje NTFS - tu masz link: www.microsoft.com
![]()
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2003
![]() |
Mam problem.
1.Probowałem zgrać film proponowanym przez Ciebie sposobem. Ale albo czegoś nie zrozumiałem albo moja wersja programu tego nie potrafi (DVD2DVD-R ver 1.6.1 by Chatwalker)) po GO wyskakuje komunikat " The DVD is copy -protected" i koniec . Czy da się z tym coś zrobić? 2. Mam inny program DVD Fab ver 10 i zgrywam płyty bez problemy ale, gdy zgrany plik ma np 4,8Gb to nie mieści się na płycie (a usunołem już wszystkie zbędne pliki (audio i sub title) czy: a) da się to jakoś skompresować przy niewielkiej stracie b) możę odciąć czołówkę lub finał(napisy ) c) może w ostateczności podzielić na dwie płyty ale czym, skąd i jak ? p.s. W temacie DVD jestem greenhornem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Fabem możesz podzielić film na 2 płyty (split). To Twój wybór. Odcinanie czołówki czy napisów to moim zdaniem okaleczanie filmu (w końcu chcesz mieć film a nie jakąś sieczkę). "westman" Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2003
![]() |
Witam
![]() Mniej wiecej to samo przechodzilem ![]() ![]() Ale do rzeczy... co do ASPI i problemow z dvd2dvdr znalazlem taki oto pliczek co rozwiazal moje problemy ![]() http://www.hostultra.com/~divxmusic/...dvd2dvdr2.html -> plik FORCE ASPI ustawilem wszystko jak trzeba ![]() 1) ripowac sie nie da d2d a wiec wzialem sobie dvd decryptera i teraz moje pytanie: ripowac mozna na 3 sposoby: iso/ifo/vob jak ripowac dla d2d ? ktora metoda ? 2) po zripowaniu ( ifo ) zostalo mi jakies 12gb ( film ma 7gb ) Ile miejsca potrzeba na przewalenie go? d2d mowi mi ze te 12-13gb to za malo miejsca na jego wyczyny ![]() 3) Rozumiem ze jak juz d2d przeleci film to potem wystarczy nero i opcja video dvd ![]() 4) Mam problem z bitrate.. ustawiam min na 1000 ale max za pierun nie moge ustawic na 7500, (to 7084 max co moge ustawic ), zmiejszanie min'a tez nie pomagalo a AVG nie da sie podbic ![]() filmik to LOTR-DW Ktos mowil o niebieskim prostokaciku CCE -> rozwiazanie to znalesc wesje NIE trial ![]() Dziekuje za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Dziękuję. Przynajmniej wiem już żę mam się skupić na Fab-ie. Do nagrywania stosuję Clona DVD Jest prosty i szybki a z DVD2DVD -R em nie mogłem sobie poradzić. Jednak co zrobić gdy film po zrzucie przerasta o kilkadziesiąt MB rozmiar płyty? Może jest jakiś sposób na niewielką kompresję? Inna sprawa to jeśli po zrzucie jako dwa pliki , odchudzeniu , powstaną dwa chude pliki które w sumie zmieszczą się na 4.7GB to jak je połączyć ? Pozdrawiam :I
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2003
![]() |
Witam
![]() Mam nastepujacy problem: 1) zrobilem ripa dvd decrupterem 2) potem d2d zrobilem wedlug instrukcji ale sie wywali mi juz w czasie ifoEdit.. ( ifoEdit nie mogl odczytac do zapisu plikow .SUP ) a wiec wylaczylem wszystko. 3) Odpalilem juz z palca IfoEdita i zlozylem film w calosc ( dziwiek / film / napisy ) potem zrobilem aby nie byly zielone. 4) Wynik jest ladniutki wszystko chodzi z jednym malym ale... Gdy wyswietlam napisy ( niezaleznie jakie ) i niezaleznie jaki dziwiek jest ( ang czy pl ) wtedy mi tak okolo 40% obrazu od gory zrywa... ( efekt taki jak by pokazywal slideshow, czy cos podobnego... ) jak wylacze napisy to wszystko wraca do normy. W orginale nie bylo problemow. Dopiero w kopi. Dziekuje za pomoc. d2d 1.6.1 ifoEdit 0.95 power dvd |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2003
![]() |
witam wszystkich - skozystalem z instrukcji Gelo_5 co do DVD2DVD i wyszlo super poza....
wlasnie sam filrm wersje jezykowe inapisy wyszly super brak mi do szczescia tylko menu moglby ktos podpowiedziec jak jednak dodac menu ?? pozdrowka |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Witam wszystkich
![]() Przyznam szczerze że nie bardzo wiem do czego można wykorzystać program DVD2DVD ? próbowałem na nim trochę ale mi nie wychodziło. Poza ty z informacji dydkusyjnych widać że stwarza on wiele problemów. W chwili obecnej posługuję się programami DVD Fab(ver. 1.0.0) lub Shrink do zrzucania na dysk. Następnie nagrywam programem Clon DVD PL . Czas wykonania " kopii zapasowej" jednej płyty to ok 40 min. Jedyny problem to to że wersja trialowa programy "DVD Fab 1.00 Final " jest 14 dniowa. Inny problem to połęczenie dwóch stron płyty( dwustronnej) w jeden dysk? Jeżeli ktoś chce to przygotowałem prostą instrukcję dla DVD Fab. mój adres exbach@op.pl pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|