Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 30.07.2003, 11:22   #76
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jabba the Hutt napisał(a)
A czy "stare błędy" mają jakiś wpływ na to co robimy (kodowanie) ? Czy też nie przeszkadzają nam ?

Jabba
dwa podstawowe błędy ver. 2.50 to:
- wywalanie się na Athlonach (eliminuję się to przez wpis "ResampleAudio..." w AVS)
- błąd CRC przy kodowaniu multipass VBR (eliminuje to CRC_Patch)
o innych nie słyszałem...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.07.2003, 11:36   #77
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisał(a)
dwa podstawowe błędy ver. 2.50 to:
- wywalanie się na Athlonach (eliminuję się to przez wpis "ResampleAudio..." w AVS)
- błąd CRC przy kodowaniu multipass VBR (eliminuje to CRC_Patch)
o innych nie słyszałem...
Ja mam Athlona 2400 XP. Ale sie nie wywala... Przedtem miałem 2000 i też nie. Ale proszę podaj na wszelki wypadek pełny wpis "Resample Audio" to zastosuję .

Czyli co spatchować moje CCE tym CRC_Patch ? Zawsze koduję multipass.. Czy ten błąd objawia sie zatrzymaniem działania programu ?

Pozdrawiam

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2003, 11:48   #78
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jabba the Hutt napisał(a)
Ja mam Athlona 2400 XP. Ale sie nie wywala... Przedtem miałem 2000 i też nie. Ale proszę podaj na wszelki wypadek pełny wpis "Resample Audio" to zastosuję .

Czyli co spatchować moje CCE tym CRC_Patch ? Zawsze koduję multipass.. Czy ten błąd objawia sie zatrzymaniem działania programu ?

Pozdrawiam

Jabba
te błędy pojawają się rzadko - mi się to przytrafiło, chyba ze 3 razy w ciągu roku...
i wtedy pare godzin kodowania może pójść na marne...
wpis ResampleAudio(44100) dajemy na końcu skryptu AVS i oczywiście tylko kiedy kodujemy w CCE 2.50
a CRC_patch jest w załączniku...
Dołączone pliki
File Type: zip crc.zip (14.5 KB, 709 oglądane)
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2003, 11:54   #79
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
BARDZO DZIĘKUJĘ !!!!

To Resample Audio wprowadzał już chyba do AVS program DVD2DVCD.

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2003, 15:04   #80
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Taka luźna uwaga - wydaje mi się,że te "ręczne" uruchamianie IFOEdit w DVD2DVDR 1.50 to jest jakiś "bug" w programie. Przecież tam się nic nie dzieje oprócz wybrania plików video,audio,subtitles i chapters oraz katalogu końcowego. Wszystko to program powienien doskonale wiedzieć, bo dane te są wpisywane na poczatku lub pliki te program sam tworzy. To po co się jeszcze pyta ? Moze twórca nie chce się przyznać do błędu ?

Pozdrawiam

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2003, 08:07   #81
Bywalec
 
Data rejestracji: 05.06.2003
Posty: 26
Zdrapka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD2DVD-R - problem nie poruszony

Ratujcie. Bo nie wiem co robić.
Wszystko idzie zgodnie z instrukcją (zresztą wszystko do tej pory szło dobrze), aż do momentu gdy IFOEDIT po 82% multiplexingu daje taki komunikat:

"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow."

Gdy robiłem filmy z jedną ścieżką dźwiękową i dwoma napisami wszystko szło w porządku. Ale te kłopoty pojawiły się gdy chciałem zrobić film z dwiema ścieżkami dźwiękowymi i czterema napisami.

Dla jasności dodam, że jest to drugi komunikat. Pierwszy ostrzega o zbyt małym buforze wejściowym. Jak się kliknie OK, to pochodzi z kilka sekund i wywala ten drugi komunikat.

Próbowałem znaleźć w IFOEDIT jakieś opcje, które mogłyby zwiększyć ten bufor ale takich nie znalazłem.
Jak rozwiązać ten problem?
Zdrapka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2003, 11:36   #82
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.09.2003
Posty: 8
niflu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaśnie oświeceni oświećcie proszę nieoświeconego.
Otoż dopiero wczoraj zacząłem bawić się progsem DVD2DVD-R i mam kilka wątpliwości.

Czy przy zrzucaniu na dysk plików z DVD w zakładce input/output -> VideoTitleSet(s) mam możliwość wybrania tylko jednego VTS_xx czy też program po prostu zaznacza mi widok jednego a ripuje wszystkie?

Jeśli ripuje tylko jeden VTS to czy po zrzuceniu wszystkich (w kopiowanym aktualnie przeze mnie DVD jest ich pięć), CAŁY film zmieści mi się na 1 DVD 4,7?

Teraz pytania poboczne:

Czy jest możliwość zakupu DVD-R jednostr/dwuwar?

Wyczytałem gdzieś że jest już możliwość nagrywania wspomnianych wyżej płytek osmiogigowych. Czy to prawda?

Jeśli tak to jakie modele nagrywarek je wypalą.

Proszę też o wasze subiektywne opinie : Czego lepiej używać DVD2DVD-R czy DVDCloner'a.

Z góry dzięki za odpowiedź.
niflu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2003, 19:18   #83
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po baaaaaardzo długiej nieobecności na forum, dostałem dużo pytań o witaminę do CCE - dla wszystkich do ściągnięcia niżej do CCE 2.66.01.07. Jest tam również witaminka do Adobe Premiere.Myślę,że w przeciągu tygodnia odpowiem na wszystkie maile.Pozdrawiam
DO NIFLU:
"Czy przy zrzucaniu na dysk plików z DVD w zakładce input/output -> VideoTitleSet(s) mam możliwość wybrania tylko jednego VTS_xx czy też program po prostu zaznacza mi widok jednego a ripuje wszystkie?"

1.Program wybiera tylko sam film /pomija dodatki, menu itd../ i napewno zmieści się na 1 DVD

2.Nie słyszałem o DVD dwuwarstwowych do nagrywarek DVD /komuterowych/
3.Płyty 9GB oczywiście są / na jednej stronie 4,7GB i na drugiej 4,7GB/
4.Wszystkie modele nagrywarek
5.To jest topic o DVD2DVD-R to rzecz jasna,że odpowiedź będzieVD2DVD
Dołączone pliki
File Type: zip patches.zip (195.7 KB, 608 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Gelo_5 : 07.10.2003 o godz. 20:16
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2003, 10:30   #84
Bywalec
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Posty: 36
ErCoDeZz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Gelo_5 napisał(a)

1.Program wybiera tylko sam film /pomija dodatki, menu itd../ i napewno zmieści się na 1 DVD
Czy istnieje w takim razie program, ktory zrobi film z jakoscia DVD2DVDR+CCE wraz z dodatkami. Dla utrudnienia czesc dodatkow ma zostac wycieta
Dokladnie chodzi mi o zostawienie filmu, alternatywnego zakonczenia oraz menu gdzie mozna to wybrac. Reszta do kosza.
ErCoDeZz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2003, 10:45   #85
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
ErCoDeZz napisał(a)
Czy istnieje w takim razie program, ktory zrobi film z jakoscia DVD2DVDR+CCE wraz z dodatkami. Dla utrudnienia czesc dodatkow ma zostac wycieta
Dokladnie chodzi mi o zostawienie filmu, alternatywnego zakonczenia oraz menu gdzie mozna to wybrac. Reszta do kosza.
Poprobuj Instant Copy 8. W opcji Default Disc czy jakoś tak. Mozesz tam wyciąc część dodatków. Czy jakość będzie taka jak CCE ? No zbliżona... W każdym razie lepsza niż DVD Shrink, którym też można to zrobić.

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2003, 19:25   #86
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najnowsza wersja DVD2DVD-R to obecnie /3.10.2003/ -1.52.
Ściągnąć ją można ze strony http://www.dvd2dvd-r.de
Trzeba się zarejestrować!
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2003, 16:28   #87
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 09.02.2003
Lokalizacja: Opole
Posty: 94
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może się komuś przyda: opis instalacji sterownika huffyuv.dll (pod Windowsem Xp):

Wgrywamy plik huffyuv.dll do F:\WINDOWS\system32

Następnie uruchamiamy Regedit
1. Run (uruchom)
2. Regedit (enter)
3. Znajdujemy poniższą sekcję:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

w niej "ctrl F" "VIDC.YUY2" - zmieniamy wartość na huffyuv.dll

restart i mamy zaintalowany sterownik, ustawiamy parametry wg obrazka, ktory wczesniej wkleił CobraVerde.


pozdrawiam, budasty
__________________
Dawniej DVD2DVD-R + DVD Verbatim x2 + Lg GMA 4020B = brak problemow howgh. Teraz Pioneer 111D@111L.
budasty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2003, 20:43   #88
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: jaworzno
Posty: 155
d@n_007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zainstalowalem wszystko ok, ale skad macie ten obrazek, a dokladnie gdzie on sie znajduje( na komputerze)??
__________________
d@n_007
d@n_007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2003, 06:02   #89
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 09.02.2003
Lokalizacja: Opole
Posty: 94
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zaznaczasz na pulpicie "Mój komputer", prawy myszki, właściwości, sprzęt, menedżer urządzeń, konrolery dźwięku, video..., video kodeki, właściwości, zaznaczasz huffyuv.dll, ustawienia...
__________________
Dawniej DVD2DVD-R + DVD Verbatim x2 + Lg GMA 4020B = brak problemow howgh. Teraz Pioneer 111D@111L.
budasty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2003, 03:51   #90
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fido2001
 
Data rejestracji: 24.04.2002
Lokalizacja: Krakow
Posty: 409
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy HYFFYUV.DLL wystarczy zainstalowac tak jak podajecie, czy jeszcze sa jakies dodatkowe procedury aby byl on wykorzystywany podczas rekompresji w CCE ?? Pytajac prosciej, czy po zainstalowaniu automatycznie jest on uzywany, czy trzeba jeszcze gdzies cos wpisac lub dopisac ??

Pozdrawiam, Rafal.

PS. I jeszcze jedno; czy dalej uzywac DVD2DVD-R jak do tej pory ?? Tzn. czy w skrypcie AVS pozostawiamy wpis "LoadPlugin.............MPEGDecoder" lub "Mpeg2Dec2.dll" ??

Troszke tego nie rozumiem, skoro Huffyuv bedzie sie zajmowal dekodowaniem, to po co w takim wypadku "MpegDecoder" lub "Mpeg2Dec2" ??
Czy czasem nie zamienia sie tego wpisu na "ConvertToYUY2()" ??
__________________
Pomóż mi - pomogę Tobie....

Ostatnio zmieniany przez fido2001 : 15.10.2003 o godz. 04:11
fido2001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO