Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.12.2004, 09:23   #106
Dinx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 14.03.2003
Dinx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez bionix
nie weim co jest u ciebie sprobuj pod alkoholem czy ja zobaczy / moja bez problemu byla widziana pod nero 6.6.0.1 jak i wczesniejszej wersji. pod alkoholem tez bez problemu. tylko ta meczarnia z odczytem i nagrywaniem lol ciesze sie ze mam juz to za soba..
Clone i Alcohol ja widzą tylko to nero
Dinx jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.12.2004, 13:41   #107
IV0nka
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.09.2003
IV0nka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A próbowałeś Toshibe w wersji sama na drugiej taśmie jako master, a dodatkowo odinstalować całkowicie Nero i zainstalować na nowo np. 6.6.0.3?
IV0nka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 15:05   #108
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez IV0nka
A próbowałeś Toshibe w wersji sama na drugiej taśmie jako master, a dodatkowo odinstalować całkowicie Nero i zainstalować na nowo np. 6.6.0.3?
To jest własnie to co teraz planuje zrobić - zainstalowac 6603 ( czym różni sie wersja ultra=29MB od tej drugiej 152MB ? )

Nagrywarki samej nie moge zainstalowac bo nie mam wolnego juz gniazda IDE. Pod 1 mam podpiete dwa dyski . Pod dwojeczke naped i nagrywarke. Nie moge ich pomieszac, tzn naped z jednym dyskiem a nagrywarka z drugim - za dużo zabawy - krótkie taśmy.

Pozdrawiam
Stary 30.12.2004, 20:04   #109
Dinx
Stały bywalec ;)

Pluginy

OK, mam Nero 6.6.0.3 i wszystko działa prawidłowo. Przypadkiem jednak wpadłem na powód mojego wczesniejszego zgryzika. Winą jak się okazało nie była wersja nero, ani tym bardziej sama Toshiba.
Zawiniły pluginy które wgrałem. Najpierw wgrałem Nero Mega Plugin Pack i do tej pory wszystko działało. Później przyprawiłem nerona dodatkowymi pluginami które gdzieś kiedyś ściągnąłem ( taki zestaw 33 wtyczek ) i właśnie to powaliło wszystko. Po usunięciu tych ostatnich wszystko wróciło do normy i działa prawidłowo.

Pozdrawiam
Stary 30.12.2004, 22:11   #110
picasso
Bywalec

Data rejestracji: 15.06.2003
picasso zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przeproś Toshibkę bo ja ją właśnie kupiłem i mnie zestresowałeś . Bios w wersji TU31 i narazie nie aktualizuje ze względu na nieciekawe doświadczenie jednego z kolegów z forum w kwestii aktualizacji.
picasso jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 22:42   #111
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez picasso
Przeproś Toshibkę bo ja ją właśnie kupiłem i mnie zestresowałeś . Bios w wersji TU31 i narazie nie aktualizuje ze względu na nieciekawe doświadczenie jednego z kolegów z forum w kwestii aktualizacji.
Przepraszam
Ja bios wgrałem TU53. Narazie nie widze problemów Jednak tym razem będę powściągliwy z oceną. Z czym po wgraniu biosu miał problem nasz kolega?
Wybaczcie nie chce mi sie szukać.

Pozdrawiam
Stary 31.12.2004, 11:34   #112
mcp
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2004
mcp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy to prawda ze toshiba ta jest robiona przez samsunga
mcp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 15:32   #113
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dinx
Przepraszam
Ja bios wgrałem TU53. Narazie nie widze problemów Jednak tym razem będę powściągliwy z oceną. Z czym po wgraniu biosu miał problem nasz kolega?
Wybaczcie nie chce mi sie szukać.

Pozdrawiam
Problem miałem taki, że podczas wgrywania biosu wyskoczył komunikat "Error Occured" i nastepnie "Power Off" no i zawias totalny. Po restarcie dioda miga na zielono non stop, napęd nie reaguje na komendy i serwis to jedyne wyjście. Jeszcze, co - system widzi napęd, jako inną Toshibę - TH 552A. I tutaj uwidacznia się przewaga LiteOnów. Do nich oprogramowania i biosów w formatach bin i hexe jest bez liku. Do Toshiby wcale (nie mają nawet w serwisie). Litka po nieudanym flashowaniu naprawisz sam i bez trudu. Toshibę musiałem odesłać do serwisu celem wymiany płyty głównej od napędu (jeszcze nie dostałem jej z powrotem).
Podsumowując z kombinacjami z tym npędem trzeba się wstrzymać do czasu, jak wyjdzie oprogramowanie umożliwiające reanimację sprzętu, a na to trzeba czasu i spopularyzowania Toshiby.
Pozdr.

P.S.
Wyobraźcie sobie, nowy napęd , nawet nie zdążyłem nagrać żadnej płyty i taki numer.
Ze względu na kulturę nie napiszę ile i jakich słów używałem.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"

Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 31.12.2004 o godz. 15:34
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 15:35   #114
picasso
Bywalec

Coś tam pisze na naklejce toshiba samsung blablabla mam nadzieje ze samsung robił tylko oobudowe
Stary 31.12.2004, 15:55   #115
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez picasso
Coś tam pisze na naklejce toshiba samsung blablabla mam nadzieje ze samsung robił tylko oobudowe
Integracja optycznych działów Samsunga i Toshiby: http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/005364.php#005364

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 16:14   #116
mcp
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2004
mcp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyli ta toshiba jest bardzie samsung czy samsung bardziej toshiba bo jak to pierwsze to raczej niezadobrze dla toshiby . w takim wypadku to chyba wybiore nec'a a miala byc toshiba
mcp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 16:17   #117
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez madmax2
P.S.
Wyobraźcie sobie, nowy napęd , nawet nie zdążyłem nagrać żadnej płyty i taki numer.
Ze względu na kulturę nie napiszę ile i jakich słów używałem.
Wierzę i wyobrażam sobie. Przykro mi że tak się stało, ale akurat to w niczym Ci nie pomoże. Chciałem byś wiedział, że łączę się z Tobą w smutku
Mnie się udało - instalacja przebiegła pomyślnie. Wypaliłem już parę płyt i wszystko gra OBY TAK DALEJ.
... a właśnie ? ... wczoraj skopałem dwie płytki 800MB. Więcej nie próbowałem. Ciekawe czy to ma związek z biosem ? Narazie nie wiem. Płytki były dobre - TDK.

Co do instalacji biosu to gdzieś przeczytałem że napęd do którego wgrywamy bios powinien być podpięty sam, pod jedną taśmę jako master, pod drugi kontroler IDE. No dobrze jest mieć jakiś UPS na wypadek nagłego zaniku prądu - no ale o tym to wszyscy chyba wiedzą.
Stary 31.12.2004, 16:31   #118
picasso
Bywalec

JA jeszcze nic na niej nie nagrywałem dzisiaj mysle zrobic jakies pierwsze nagrywanie na dvd, niestety z płyt udało mi się dopaść tylko platinium x8 wolał bym jakies verbatimy. Jakie macie doświadczenia z platinium dvd x8 na toshibie?
Stary 31.12.2004, 16:41   #119
darantus
Bywalec

Data rejestracji: 01.10.2003
darantus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez picasso
JA jeszcze nic na niej nie nagrywałem dzisiaj mysle zrobic jakies pierwsze nagrywanie na dvd, niestety z płyt udało mi się dopaść tylko platinium x8 wolał bym jakies verbatimy. Jakie macie doświadczenia z platinium dvd x8 na toshibie?
Witam
doświadzcenia super ,DVD+R u mnie widac nawet jako 12X(biosTU53) ale to juz inny temat o prędkosci nagrywania....

Pozdrawiam
darantus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2004, 18:37   #120
picasso
Bywalec

No nagrałem pierwszą cd platinium na toshibie, nagrało ładnie(ocena na oko )
Owszem troche czasu jej zajmuje "zatrybienie" nośnika ale nie jest to rzecz upierdliwa po tym jak przesiadłem się z zabytkowej nagrywarki TEAC CD-W54E, ale gdy już załapie płytkę to przeglądanie jej zawartości jest bardzo szybkie
. Rozumiem ze na toshibie nie da sie sprawdzić jakości nagranej płyty?
Napęd faktycznie cichy nie wydaje z siebie żadnych dziwnych dźwięków. Tyle mogę powiedzieć po 2 wypaleniach nośnika oraz oglądnieciu 3 filmów dvd.

Ostatnio zmieniany przez picasso : 31.12.2004 o godz. 23:16
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: