![]() |
bardzo wysoki jitter jak na Verbatima
|
Verbatim DVD+R MCC004 CMC Made in Tajwan
Plextor PX-716A fw.8.06 ODC x16 http://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-...ml#post1324413 |
|
Ilość załączników: 4
Verbatim DVD+R Printable
MCC 004 Plextor PX-716A Fw. 1.11 Nero BR 2014 x4 Benq: Załącznik 70782 PlexTools Pro XL 3.16 Załącznik 70783 Załącznik 70784 Załącznik 70785 |
Verbatim DVD+R MCC004 CMC Made in Tajwan
Samsung SH-B022A fw.SB01 NERO 2015 x8 http://forum.cdrinfo.pl/f107/samsung...8/#post1323534 |
Pewnie tak bo to byl jakis noname z kauflanda za 40 gr :)
|
to chyba zapomnieli o warstwie ochronnej....
|
Jak widac nie zawsze bo opisana powyzej przygoda spotkala mnie wlasnie z plyta dvd.
|
ale przy płycie dvd obie warstwy są zabezpieczone, z płytami cd i bl-r to zadziała.
|
Gdzies juz pisalem ale przypomne ze kiedys przypadkowo kawalek zwyklej biurowej tasmy klejacej (takiej co ledwo trzyma) przyczepil sie do plyty typu "no-name" (jakas z kauflandu po 40 gr).Gdy postanowilem ja odczepic to zeszla razem z kawalkiem blyszczacej powloki u spodu plyty i zaden naped juz jej nie odczytal.To samo zrobilem z verbatimem i w zaden sposob plyta nie ucierpiala.Dlatego myslalem o tego rodzaju testach a nie brutalnych typu druciana szczotka bo to plyta dvd a nie chodnikowa i az takiej wytrzymalosci od niej nie oczekuje ;)
|
Cytat:
Ale jak bardzo chcesz to szczota druciana w rękę ........;) |
Paznokciami mam drapac ? :)
|
Cytat:
Więc wszystkie stare testy na rożnych portalach\gazetach \mediach w zasadzie są poglądowe .......bo dotyczy już całkiem innych jakościowo produktów.. Temat umarł\umiera wraz z całą branżą optyczną ....... Można rzec że jak sam nie spróbujesz to się nie dowiesz........:>:ysz: |
Nie wiem gdzie o to pytac wiec spytam tutaj.
Wszedzie widze ze testujemy jakosc nagrania ale czy sa gdzies testy jakosci wykonania plyt ? Ciekawi mnie ktore plyty trudniej uszkodzic i z ktorych farba i inne elementy mechaniczne latwiej schodza. |
Z tym wyborem\doborem to problem \bo polecana płyta jutro już może być już sztotownik ........Trudno kupić płyty dobre i niedrogie ....
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:06. |