Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   VERBATIM DVD+R x16 (https://forum.cdrinfo.pl/f28/verbatim-dvd-r-x16-57886/)

dominn 02.07.2016 12:32

Zrobiłem EPROMem jak na wyżej załączonym obrazku. Jest niewiele lepiej. Pytanie - co oznacza ta zielona pozioma kreska na górnym wykresie?

I w jakim przypadku jitter wypada w porządku, a w jakim źle? (różowa kreska niżej/wyżej?) Dzięki!

https://abload.de/img/beztytuupssnl.png
https://abload.de/img/beztytuu2itsdf.png

seku 02.07.2016 14:39

górna zielona kreska to prędkość przekładnia scanu

jitter równy nie poszarpany odzwierciedla już strukturę zapisu czym niższy % tym lepiej
dla mnie średnia poniżej 8% to idealny zapis
8-9 % b.dobry
9-11% jest OK
powyżej 12% nadaje się na kopie mało ważnych danych słabo

seku 02.07.2016 16:38

Ilość załączników: 2
dominn tez mam tak fatalna serie

Verbatim DVD+R made in india
8x@_NEC DVD_RW ND-4551A 1-09
ImgBurn 2.5.8.0
kolejna z cake 50
Załącznik 79599Załącznik 79600

Leman39 03.07.2016 12:32

Płyty szrot jak u mnie, ale NEC-e mają coś w sobie, że dają na tych podstawkach radę :)

dune2 04.07.2016 10:54

Ja już dawno nie palę na verbatimie.Obecnie najlepsze są HP i chętnie bym zmienił swój głos w ankiecie z verbatima na hp ale jak to zrobić ?

czary2mary 04.07.2016 14:48

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1363725)
Ja już dawno nie palę na verbatimie.Obecnie najlepsze są HP i chętnie bym zmienił swój głos w ankiecie z verbatima na hp ale jak to zrobić ?

Jak mocno chcesz to mogę "edytować \poprawić Twój głos " dodając go na HP..?
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie ...
Spytam przy okazji @Barteza , ale trochę to potrwa bo porwali go kosmici a najpewniej we wrzesień \październik oddadzą ...;)

dominn 04.07.2016 15:04

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1363725)

I TraxDaty DVD+R ;)

dune2 05.07.2016 08:16

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1363739)
Jak mocno chcesz to mogę "edytować \poprawić Twój głos " dodając go na HP..?
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie ...
Spytam przy okazji @Barteza , ale trochę to potrwa bo porwali go kosmici a najpewniej we wrzesień \październik oddadzą ...;)

Oczywiście poproszę o zmianę na HP :)
Moim zdaniem ta sonda powinna być wyzerowana bo obecne wyniki są mocno mylące.

Cytat:

Napisany przez dominn (Post 1363741)
I TraxDaty DVD+R ;)

serio czy sarkazm ? bo HP się serio świetnie pali i nie znalazłem póki co niczego lepszego :)

czary2mary 05.07.2016 10:01

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1363773)
Oczywiście poproszę o zmianę na HP :)
Moim zdaniem ta sonda powinna być wyzerowana bo obecne wyniki są mocno mylące.

serio czy sarkazm ? bo HP się serio świetnie pali i nie znalazłem póki co niczego lepszego :)

Poprawiono " demokracje i Twój głos "..;)
Trudno kasować \ zerować Sondę w czasie jej trwania ....można rozważyć temat przy starcie roku 2017r..... również przy głosowaniu można oddać głos na kilka nośników .... ja bardziej się przychylam do tematu " głosowanie raz na rok"...:)

Traxdata DVD+R z najnowszej tłoczni Ritek są świetne jak wszystkie nośniki z z tej tłoczni,....:)
https://forum.cdrinfo.pl/f28/traxdat...-taiwan-95717/

dune2 05.07.2016 11:43

Pamietam maxele na riteku że były świetne ale jakoś nie mam zaufania to traxdata.Domyślam się ze nie powinienem ale jakoś bardziej ufam HP :)

joujoujou 05.07.2016 13:55

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1363739)
[...]
Można by było pomyśleć żeby w Sondach nośniki można było głosować raz na rok al wydaje mi się to trudne do zrealizowania technicznie [...]

Nowy rok = nowy wątek = nowa sonda. Możliwości techniczne forum pozwalają wprawdzie na daleko idącą edycję sondy, ale IMO to tylko może bardziej wypaczyć rzeczywiste, aktualne preferencje forumowiczów.

Poza tym tak jest prościej. :]

Leman39 05.07.2016 17:26

Z DVD+R Printable polecam jak najbardziej od RITEKa Traxdata & Maxell :)
HP są tuż za nimi :)

czary2mary 05.07.2016 17:50

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1363798)
Nowy rok = nowy wątek = nowa sonda. Możliwości techniczne forum pozwalają wprawdzie na daleko idącą edycję sondy, ale IMO to tylko może bardziej wypaczyć rzeczywiste, aktualne preferencje forumowiczów.

Poza tym tak jest prościej. :]

Prościej.... ale nie dla nas ...;) Trzeba wtedy Sondy pisać\przepisywać co roku nowe mimo że są tak zrobione że aktualne będą jeszcze z ~~20 lat ....
Zresztą są aktualizowane na bieżąco i powstały z takim zamiarem żeby je tylko aktualizować na bieżąco i jedną dużą aktualizacją roczną .....ale nie przewidzieliśmy że zagłosuje w ciągu prawie dwóch lat tylko około ~~10 osób do ~~40 osób w poszczególnych Sondach ... mimo wszystko że mają bardzo dużo wizyt\odwiedzin ....:ysz:

Dlatego mimo oczywistych wad takiego rozwiązania będę kierownika namawiał na coroczny reset głosujących i " głosowanie raz na rok" :)

dune2 07.07.2016 12:45

Cytat:

Napisany przez Leman39 (Post 1363814)
Z DVD+R Printable polecam jak najbardziej od RITEKa Traxdata & Maxell :)
HP są tuż za nimi :)

Po wynikach patrząc Hp są chyba nr1 bo wypadają świetnie niemal na każdej nagrywarce i nawet stare stacjonarne pioniery (a są wymagające) palą je bardzo dobrze.
Nie wiem jak traxdata ale w HP a miałęm już pare paczek nie trafiają się praktycznie gorsze sztuki.
Maxell jest w dwóch wersjach i niemal nie da się odróżnić dobrej od gorszej więc można się naciąć.
Pozostaje jeszcze kwstia fizycznej trwałości płyty czyli materiałów z których jest zrobiona i nie wiem czy hp nie jest pewniejsza niż traxdata która wywodzi się z tzw "no-name".
No ale co ja tam wiem :)

bd-r traxdaty też polecacie ? verbatim mocno mnie zawiódł, panasonic drogi tak więc szukam alternatywy dla bd-r HP.

czary2mary 07.07.2016 13:31

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1363925)
Po wynikach patrząc Hp są chyba nr1 bo wypadają świetnie niemal na każdej nagrywarce i nawet stare stacjonarne pioniery (a są wymagające) palą je bardzo dobrze.
Nie wiem jak traxdata ale w HP a miałęm już pare paczek nie trafiają się praktycznie gorsze sztuki.
Maxell jest w dwóch wersjach i niemal nie da się odróżnić dobrej od gorszej więc można się naciąć.
Pozostaje jeszcze kwstia fizycznej trwałości płyty czyli materiałów z których jest zrobiona i nie wiem czy hp nie jest pewniejsza niż traxdata która wywodzi się z tzw "no-name".
No ale co ja tam wiem :)

bd-r traxdaty też polecacie ? verbatim mocno mnie zawiódł, panasonic drogi tak więc szukam alternatywy dla bd-r HP.

TraxData\RiData to własne marki Ritek więc raczej trudno je zaliczyć do "no-name".;)

TraxData BD-R 25 GB
x4 - RITEKBR2
x6 - RITEKBR3 \ 4
Więc bez rewelacji...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:32.