![]() |
a czy widział ktoś dzisiaj w tvn24 opinię Roberta Leszczyńskiego nt. Michaela Jacksona? :wow: ten ów dziennikarzyna twierdził, że M. Jackson nie zostawił po sobie żadnej spuścizny muzycznej, jego największym i ostatnim udanym albumem był Thriller a potem były same klapy i porażki, po Thrillerze M.J. był już tylko sfrustrowanym artystą przez 25 lat czyli do śmierci... poza tym M. J. dobrze trafił ze swoją muzyką w początek ery kompakt disków i MTV i dzięki temu wypłynął, zdobył fanów, sławę z resztą podobnie jak Madonna :sciana:
|
Cytat:
--------------------- Leszczyński chce być oryginalny, inteligencją nie grzeszy, dredy ściął, coś trzeba powiedzieć... |
Cytat:
media zniszczyły wielkiego artystę, a teraz jak sępy znowu żerują na jego tragedii. kij mnie obchodzi jaki był, co robił i czy to, co media pisały było prawdą. nie oceniam twórczości artysty poprzez jego życie prywatne. czekam z niecierpliwością na płytę, nad którą pracował, a która niestety nie ujrzała światła dziennego za jego życia. mam nadzieję, że utworki będą co najmniej na miarę Hold My Hand (zaśpiewanej z Akonem). |
http://www.dziennik.pl/magazyn-dzien...at.html?page=1
Walkman kończy 30 lat ! Mój pierwszy walkman był firmy Kasuga - przywiózł mi go w latach 80-tych z Chin mój Ojciec (walkman był japoński, zasilany 3 paluszkami i miał 2 wyjścia słuchawkowe). A więc nie był to orginał Sony. Potem miałem jakiś Schneidera chyba z radiem FM. Nie miałem więc orginału, podobnie jak nie mam orginalnego iPoda ;) |
Tuska zalało :D
http://wiadomosci.onet.pl/1999417,11,item.html |
Cytat:
A ajpod to zło. :czytaj: |
Ja byłem z ojcem w 1983 roku w Berlinie. Przywiozłem Walkmana Sony, takiego cienkiego, srebrnego, na serwomechanizmach, z Dolby nr, wypasionego, pięknego, i pachnącego japońskim cudem techniki :serdusz:
Przywiozłem też między innymi piękny winyl Thriller, który po przegraniu na kasety grał na tym Walkmanie w kółko. Sprzęt padł pod koniec lat '90 z powodu zbyt częstego zaliczania gleby, moja córka się nawet nim bawiła zawzięcie, traktując go raczej jak młotek, pomimo, że słuchała z niego czegośtam :D Oj gdyby tak wtedy wsadzić ten sprzęt w kilka folii i schować do dzisiaj... Elektronika na pewno by to wytrzymała, to była inna elektronika, nawet zupełnie inna japońska elektronika. |
Ja mam jeszcze w domu nówkę walkmana z Berlina z 1987 (ale nie firmy sony)
To walkman mojej mamy, ale słuchała go może z 10 razy. Leży w oryginalnej folii bąbelkowej chyba nawet razem ze słuchawkami z tamtego okresu i wygląda jak ze sklepu :D Był jeszcze jeden ale ten był używany i nie dotrwał ;) Z innych rzeczy z tamtego okresu mam mikrofalówkę z elektronicznym sterowaniem (22 lata katowania przez 5-6 osób i wciąż działa) i suszarki (to samo, wciąż działają mimo że używane teraz jako ... narzędzia) Kolejny airbus spadł: http://fakty.interia.pl/swiat/news/k...a,1330974,2943 Przyznam ze miałem te samoloty za świetne maszyny, nowocześniejsze niż Boeingi (większość airbusów to konstrukcje z lat 80 lub 90). Ale zaczynam zmieniać zdanie. Co jakis wypadek ostatnio to Airbus. Pospieszne wymiany części nie robią dobrego wrażenia. Może to i dobrze ze LOT zamówił dreamlinery... |
Rower ma pod górkę
Cytat:
Cytat:
|
|
oj :sciana:
|
ThePirateBay sprzedane;
http://thepiratebay.org/blog/164 |
no to ed musze napisac, ze w Poznaniu wiekszosc tras rowerowych, w tym wszystkie nowe, to sciezki z prawdziwego zdazenia - inny kolor kostki brukowej, czesto jest to ta kostka z niezaokraglonymi krawedziemi i kraweznikami sprowadzonymi do zera (i to lagodnie), wiec nawet na rolkach sie rewelacyjnie smiga
tylko jest jeden problem - trasy na osiedlach nie sa w zaden sposob polaczone z trasami w centrum :D bardzo, bardzo inteligentnie :D |
W Lublinie to samo. Jest pare tras rowerowych, niektóre całkiem porządne (nawet sygnalizacja świetlna i przejścia przez jezdnie dla rowerów osobno!) ale w żaden sposób się nie łączą. Bez sensu...
|
Jeden wspólny standard ładowarek do komórek
No nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy. U mnie w firmie mamy Nokie i Sony Ericsony. Ile to już razy ktoś zapomniał ładowarki i chciał pożyczyć. A był kłopot jak nikogo takiego nie znalazł. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |